Inlägg från: barnlängtan2021 |Visa alla inlägg
  • barnlängtan2021

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Sprallan skrev 2021-02-18 13:33:02 följande:

    Tack <3

    Ja det förstår jag! hur har det gått idag? Har du varit hos läkaren? Ska du ta cytotecen hemma i lugn och ro?

    För mig tog det ca 4-5 timmar innan det kom igång efter att jag tagit första tabletterna. Rejäl smärta men min blödning var över på 5 dygn så hoppas att ditt också går snabbt så du kan få börja blicka framåt..


    Idag hände i stort sätt ingenting. Tittade om någon blödning var på gång och gjorde ett nytt ultraljud. Fått en remiss till kvinnokliniken imorgon så ska jag få tabletter då, så får dom bedöma om jag kan göra det hemma eller om jag måste vara kvar där.
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-18 18:29:01 följande:

    Fy vad jobbigt för dig att det är så långdraget innan du får komma igång :(


    Ja nu har jag verkligen tröttnat. Bröt ihop på nytt idag för jag aldrig får komma igång med det. Efter missfallet ska jag nog be om provera direkt för jag vill inte gå och vänta 1-2 månader på att få mens sen igen..
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-18 20:18:51 följande:

    Ja gör det! Det är ju en stor del i att läka, att få lämna det bakom sig och börja försöka igen. Lider verkligen med dig :( jag tror det var mycket det som gjorde att jag kunde gå vidare mentalt ganska snabbt att jag direkt fick tabletter med mig hem vid konstaterandet av MA. Kändes ju förstås förjävligt där och då att man trodde man skulle få se sin bebis men istället fick abortpiller med sig hem, men i efterhand är jag så tacksam för det, så jag direkt kunde få chansen att gå vidare mentalt. Allt gick så fort och smidigt trots omständigheterna. Tänker så på dig!


    Förstår det. Tufft där och då men skönt i efterhand. Nu ångrar jag att jag gick med på att vänta en vecka för att se om kroppen kunde ta det själv.
  • barnlängtan2021
    Marimardi skrev 2021-02-18 20:48:44 följande:

    Usch stackare, hoppas verkligen processen går fort så att du kan få börja på en ny kur så fort som möjligt igen :( Jag har hopp för dig iallafall!!


    Åh tack kära du <3
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-19 07:30:40 följande:

    Förstår det, men samtidigt vad skulle du gjort där och då :( har precis fått ett besked man är helt chockad och förkrossad av, och man vet ju inte alls vad det kommer innebära eftersom man inte varit med om det innan, klar man följer det läkaren föreslår. Hoppas du får sätta Igång idag <3


    Ja de ville att jag skulle vänta 1-2 veckor så jag gick med på en vecka. Men gårdagens tid var 12 dagar senare så blev ju typ 2 veckor ändå.. Sitter och väntar på att få komma in på kvinnokliniken nu iaf
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-19 10:35:27 följande:

    Håller tummarna! Uppdatera oss gärna om hur det går.


    Fått diagnosen PSCO nu. Fick ta Mifepristone på plats och nu måste jag vänta 48 timmar. Så på söndagmorgon får jag ta Cytotec, fått med mig 6 tabletter hem men ska börja med 4 stycken.

    Min klinik ville sen att jag skulle höra av mig när jag slutade blöda så jag kan få komma på en undersökning att allt är ute. Kvinnokliniken idag ville att jag skulle ta ett graviditetstest om 4 veckor för att se att det var negativt
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-19 15:44:13 följande:

    Skönt med lite konkreta svar och åtgärder! Låter ju som att där är en bra plan framåt nu. Vad är mifepristone för någonting? :)

    Fick du ordentligt med smärtstillande med dig också? Väldigt individuellt hur mycket var och en behöver men är ju skönt om det finns redo.

    Lycka till med allt nu! Uppdatera oss hur det går <3


    Ja nu vill man bara komma igång ordentligt så vi kan gå vidare sen. Det är en tablett som ska mjuka upp livmodertappen, har redan fått lite ljusrosa på pappret efter toabesök. Kunde få lite lättare blödningar av den.

    Ja har fått alvedon och naproxen. Sen fick jag även morfin om det inte räckte.
    Steeph skrev 2021-02-19 15:53:21 följande:

    Ger dig en stoooooor kram.

    Gått igenom exakt samma för cirka 1 år sedan.

    Har du fått med dig smärtstillande? Tips är att ta ett par alvedon och Ipren direkt på söndag morgon. Sen upp med cytotec så långt du bara kan. Jag började mitt kl 08 och allt var ute vid kl 14 isch. Blödde sedan ?bara? i 6 dagar efteråt.

    Lycka till och ha gärna någon vid dig (i bostaden) utifall du skulle må dåligt eller vara för att ha stöd. Ta hand om dig <3


    Tack <3

    Ja som jag skrev ovanför har jag även fått morfin om det skulle behövas. Skönt att höra att flera inte blödigt så länge, vill att det här ska gå snabbt så vi kan gå vidare så snart som möjligt.

    Hade jag fått välja helt själv hade jag räknat detta som en mens och kört igång med letrozol igen men fick inte det av läkaren.

    Min sambo är hemma hela helgen så det känns skönt!
  • barnlängtan2021
    Marimardi skrev 2021-02-19 18:51:24 följande:

    Åh, har också PCOS. Men skönt att du har fått tabletterna nu så förhoppningsvis kan du börja på ny kur strax igen. Tiden kommer gå fort, försök håll dig sysselsatt <3


    Ja har ju ?bara? fått den första tabletten idag men har redan sån mensvärk och droppar blod i toaletten så lär nog starta innan jag tar cytotec på söndag. Jag är bara lite orolig att jag inte vet när/om mensen kommer efter missfallet
  • barnlängtan2021
    Sprallan skrev 2021-02-19 21:21:40 följande:

    Skönt att du fått ordentligt med smärtstillande med dig, ta hellre lite i förebyggande syfte innan du får för ont är mitt tips. Jag gjorde det misstaget kvällen dag 3, trodde inte jag skulle få mer smärta eftersom jag inte alls hade haft ont sen första dagens blödningar som var smärtsamma. Då tog jag inte smärtstillande förrän jag hade ganska ont och den stunden innan det kickade in var väldigt kämpig.

    Allt mitt kom inte ut direkt utan en del första dagen, sen på kvällarna dag 3 och 4 var det väldigt smärtsamt och där tror jag det sista kom ut. Ändå slutade jag blöda helt på dag 6 så även om det går lite i vågor behöver du inte tvunget blöda länge, kan va skönt att höra kanske :)

    tänker att om allt ser bra ut sen på ditt VUL och allt är ute så får du säkert börja med letrozol direkt igen då <3 hcg ska ju hinna gå ner också så börjar du med letrozol nu direkt så blir det nog lite kämpigt för kroppen att hitta rätt, så tror ändå det är klokt, även om man såklart är ivrig att få börja försöka igen.

    Hoppas nu det går smidigt och att du slipper ha alltför ont och att det inte blir för jobbigt mentalt. Håller tummarna för dig!


    Nej jag hoppas att jag blöder max en vecka. Läkaren sa igår att jag skulle få provera innan isf så det framkallades med blödning så kommer nog inte få börja med bara letrozol :/
  • barnlängtan2021
    Anonym (Reed91) skrev 2021-02-19 22:10:05 följande:

    Tänker på dig barnlängtan2021, jag är så ledsen för din skull... och vad jobbigt för dig att du ska måsta vänta så länge med att börja om med letrozol. Men det är ju bra att du du är igång med allt nu iallafall. Hade du inte fått diagnosen tidigare, alltså pcos? Jag tänkte, vad sa dom före var orsaken till att du inte fick egen ägglossning?

    Min mens har äntligen kommit tillbaka nu så börjar om på dubbelkur letrozol idag. Har de förra kurerna testat med ägglossningstickor men ska nog försöka vara mer cool denna omgång och ta det som det kommer. Får se hur det går haha. Grattis till er som plussar förresten i tråden <3


    Är mest chockad över att inte cytotec behövdes för att starta igång det. Har snålat med smärtstillande för jag har tänkt att det här bara är början.

    Nej de har bara sagt att jag inte har någon ägglossningen men inte fått själva diagnosen. Har ju anat själv efter massa googlingar.

    Lycka till med letrozolen denna gång! <3
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?