• Anonym (ts)

    Ta emot gåva... Dilemma

    Jag skrev ett öppet inlägg på Facebook där jag frågade om någon hade en vara jag behövde att sälja billigt till mig.

    Fick ett par svar, men de var tyvärr för dyrt. Jag är extremt fattig men just denna sak MÅSTE jag ha.

    Men en svarade att jag kunde få detta gratis av honom. Detta är en kille som jag har jobbat med för ca 25 år sen och aldrig träffat eller hört av sen dess. Jag svarade ett glatt tack, det vore verkligen jättesnällt blabla. Men jag tog det inte seriöst då det verkar konstigt att han skulle ge bort en sån dyr sak till mig som han inte alls känner idag.

    Men dagen efter fick jag ett meddelande på messenger där han bad om mitt nummer. Han ska ringa imorgon så vi kan lösa detta.

    Men nu till problemet, kan jag verkligen ta emot detta gratis? Vad ska jag säga? Hur tackar jag? Känns pinsamt på något vis. Dessutom har jag inte bil så jag hoppas han kör hem till mig, går inte att ta kommunalt. Annars får jag försöka hitta någon med bil som kan hjälpa mig att hämta hos honom.

    Jag har inte råd att betala något alls. Har försörjningsstöd och går back varje månad.

    Hjälp...

  • Svar på tråden Ta emot gåva... Dilemma
  • Anonym (ts)

    Tack så mycket för alla svar

    Ni har helt rätt, jag ska bara vara glad och tacksam så blir han nog glad.

    Förra veckan gav jag bort en kasse med massa kläder till en tjej jag går på kurs med. Hon har gått i samma kläder varje dag drygt 1 månad så jag förstod att hon behöver det. Hon blev verkligen jätteglad och tacksam och hade "mina" kläder på sig nästa dag. Så detta kanske är karma?

    Till sista Anonym. Jag funderade också lite på det eftersom man lika bra kan ringa via messenger. Vi hade väl en liten flirtig relation till varandra då när vi jobbade ihop men jag litar på honom till 100% så jag är inte orolig att ge ut mitt nummer. Han är snygg och jag är singel, så han får gärna ringa mig fler gånger.... Skämt åsido, han tycker nog bara det är enklare att ringa på vanligt nummer helt enkelt.

  • Anonym (ts)
    Anonym (Din) skrev 2020-10-24 10:57:45 följande:

    Först skriver du att du ville köpa en vara billigt, sedan att du inte har några pengar alls... Kan du t ex baka en kaka?

    Jag hade börjat undra om inte han hade baktankar, men det beror lite på vad saken är värd? Det är ju skillnad på en sak som kostar 500 kr och en sak som kostar 5 000 kr.


    Oj... Nej baka är jag usel på och jag tror inte att han skulle uppskatta det heller. Han skulle nog bara tycka det var jättekonstigt. Jag tror inte han dricker alkohol (gjorde inte det förr), annars hade jag gett honom en flaska vin som jag ändå har hemma.

    När jag skrev inlägget väntade jag på att få försörjningsstödet. Jag trodde att jag skulle ha pengar så jag kunde köpa billigt. Men när jag fick bidraget så fick jag mycket mindre än jag hade förväntat mig/räknat på så nu kan jag inte betala alls. Fick en del avslag som jag måste överklaga, men det är en annan fråga. Hade jag skrivit fb inlägget idag så hade jag skrivit på annat sätt. Jag är själv en väldigt generös person och har gett massor till välgörenhet och vänner när jag kunnat.

    Nej några baktankar har han garanterat inte. Han är snygg, populär, lite halvkänd i sitt yrke så han behöver inte göra något sånt här för att få tjejer om det var det du menade?

    Vet inte vad varan är värd men skulle gissa på 2-5 tusen kanske?
Svar på tråden Ta emot gåva... Dilemma