Inlägg från: nytt eller gammalt |Visa alla inlägg
  • nytt eller gammalt

    Hur varmt har ni hemma?

    Jag har läst artiklar i DN om personer som fryser i sina hyresrätter och är ilskna på kommunala bostadsbolag som stryper värmen vid 21 grader. I artikeln verkar det som att de flesta har eller vill ha varmare än 21 grader inomhus om de får bestämma själva. Hur varmt har ni hemma och är ni nöjda med det? 

    Själv har jag en villa och 18-19 grader inomhus på vintern av klimatskäl. När vi åker bort flera dagar sänker jag till 15 grader. Det funkar bra, vi är friska och behöver inte jättevarmt inomhus. Det blir inte fuktigt och huset verkar inte lida av det heller. 
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur varmt har ni hemma?
  • nytt eller gammalt

    Kul att läsa era svar! 

    Är själv uppvuxen med sparsamma föräldrar, så på vintern var det alltid under 15 grader på morgonen. Det var kallt och inte så trevligt när man skulle äta frukost. 

    Funderar över om man generellt hade det kallare hemma förr i tiden? Vi blir allt mer bekväma nuförtiden, tänker jag. Pappa växte upp på landet och hade kakelugn i sitt rum som han hade ansvar för att elda själv. Om han var lat så kunde det tydligen vara frost på täcket på morgonen, haha. 

    Undrar om det finns forskning om vilken temperatur som är bäst om man tänker på ett hälsoperspektiv? Får nog googla lite på det. .

  • nytt eller gammalt
    Anonym (-) skrev 2020-10-25 23:44:09 följande:

    Brukar ligga kring 17 i sovrummet och 18-19 i övrigt.

    Är det 19 grader utomhus går folk i t-shirt.

    Är det 19 grader inomhus går folk i dunjacka.

    Det är fel på folk.


    Haha så sant!!!
Svar på tråden Hur varmt har ni hemma?