• Anonym (Övertänkaren)

    Dejt kom över med blommor, har ej sagt vart jag bor

    Har dejtat denna kille kanske 4-6 ggr under 1-2 månader, vi har varit hemma hos honom ett par gånger och tyckt det har varit trevligt. 


    Vi har inte varit hemma hos mig ännu för att jag helt enkelt tyckt det varit trevligare att komma ut på stan eller hem till honom.

    Igår kom han förbi hem till mig med blommor spontant, lämnade över dom helt enkelt eftersom jag var på väg till jobbet, tyckte först det var väldigt gulligt men nu börjar jag bli lite fundersam. Vi har ju lagt till varandra på sociala medier mm så han vet ju vad jag heter i efternamn mm och kan där hitta vart jag bor på internet gissar jag, har sagt vilket område jag bor i (exempelvis som att säga att man bor vid Fridhemsplan i Stockholm). 
    Jag är också en person som hittar fel i allt kan tilläggas..

    Var det gulligt eller är det konstigt? Beror det på mottagaren? 

  • Svar på tråden Dejt kom över med blommor, har ej sagt vart jag bor
  • Corrie

    Jag tycker inte att det var så konstigt gjort i och med att ni har setts en del och även varit hemma hos honom. Han ville göra något romantiskt så han kollade upp din adress och gick dit. Det är inom ramen för normalt beteende, och han verkar gilla dig.

  • Anonym (Nja)

    Nja, alltså jag hade nog inte uppskattat det. Självklart fattar jag att det är enkelt att hitta min adress på nätet om killen vet mitt efternamn, och jag kollar alltid upp en dejt bland det första jag gör för att se att personen bor ensam och inte är gift (dåliga erfarenheter). Men jag skulle aldrig använda den informationen jag själv snokat mig till och bara dyka upp vid hans hem. Det känns aningen gränslöst. Först när jag faktiskt själv berättat var jag bor och dessutom bjudit hem honom en gång känns det ok att börja dyka upp spontant, om ens då.

  • McIris

    Är han konstig förövrigt?

    Om detta är det enda som du kan utgå ifrån så är du väldigt dömande. Hur skulle du känna om andra dömde dig för en enstaka grej som dessutom var menad som fin?

  • Anonym (Släktforskare)

    Alltså, jag förundras varje dag nästan över hur okunniga folk är om vilka uppgifter som finns via nätet. 

    Facebook och ett namn, så är man halvägs. Du har ju till och med sagt ungefär var i Stockholm du bor. Såvida du inte heter Maria Johansson så är det ganska enkelt att söka av området via ex ratsit.se för att hitta kvinnor i ditt postnummerområde med ditt namn i din ålder. 

    Råkar man vara släktforskare och du är född före 1985 så går man in på arkivdigital.se (kostar dock pengar) och sedan är det lätt att bygga ditt släktträd ner till 1800-talet (Ibland längre beroende på var de kommer ifrån och om det är "kändisar" från den tiden,). 

    Folk i allmänhet har en enorm okunskap om vilka uppgifter som cirkulerar på nätet. 

    Sök på biluppgifter.se på vilken bil någon har och du får upp att den här personen äger ytterligare x antal fordon. 

    Svar: Nej, han är ingen stalker. Han utnyttjar bara verkligheten att hitta din adress för att han tycker du verkar vara nåt att satsa på och vill ge dig blommor för att visa sin uppskattning för dig. Seriöst? TA VARA PÅ DEN GRABBEN! Jo. Jag menar det faktiskt! Lycka till förhållandet! 

  • Anonym (Katt)

    Självklart finns allas adresser på nätet MEN det är en sak att veta var någon bor och en annan att gå hem till personen.

    Jag får dåliga vibbar av det du beskriver. För mycket, för snabbt. Han pushar på... undrar varför. Lite desperat. Kunde han inte frågat dig om han får komma hem till dig, bara? Jag får dåliga vibbar. Vet inte exakt vaför, men jag skulle dragit öronen åt mig. Alla som kommer med blommor är inte fina.

  • Miva

    Jag får en creepy känsla. Jag skulle inte uppskatta att få blommor på det sättet, jag skulle känna mig förföljd och uppkollad. Ett blombud skulle känts mer ok. För mig är det att trampa över min privata sfär men jag är väldigt privat och anonym av mig så jag är nog överdrivet försiktig...

  • Egon den stora

    I bland ska man vara spontan och i bland inte. Helt omöjligt att göra rätt verkar det som. Jag hade dumpat en tjej som inte uppskattat om jag ansträngt mig och gjort en sådan grej.

  • Anonym (Detektiven)

    Räcker med ett förnamn, en ålder och en stad eller stadsdel så kan man få veta ganska mycket om en person.

    Är ute på dejtsidor och så fort jag har den informationen, brukar gå rätt snabbt, så kan jag kolla nästan allt om en person, speciellt om de finns på Facebook och ännu hellre om de har en öppen profil (vilket många har). 

    Gör jag det för att vara creepy eller stalka? Nej, jag gör det för att jag upptäckt hur många oärliga människor det finns där ute, många som är gifta eller sambos som letar nytt. Jag har lärt mig att inte lita på ett ord som nån säger på nätet, vill träffas snabbt för det är ju först då man får en uppfattning om en person, men innan jag lägger tid och pengar på en träff så vill jag åtminstone veta att personen inte är gift eller sambo. Varför ska jag behöva utsätta mig själv för nån oärlig idiot om jag inte behöver?

  • smulpaj01

    Jag hade blivit extremt illa berörd om en dejt kommit hem till mig sådär. Det är sjukt creepy, obehagligt och kontrollerande. Jag hade dumpat den personen omgående! Hade dessutom inte ens öppnat dörren. Det är något som inte stämmer ts, var försiktig med den mannen. Han är kontrollerande och gränsöverskridande, kanske även osäker och svartsjuk.

    Hade han skickat blombud så hade det varit gulligt, men inte gå hem till dig. Usch vad vidrigt...läskigt...

Svar på tråden Dejt kom över med blommor, har ej sagt vart jag bor