Inlägg från: Anonym (VadÄrHälsosamt?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Hej!

    Jag och min sambo har varit ihop i ca 7 år, jag jobbar heltid och han studerar heltid. Vi har inga barn, min sambo vill vi båda har en högskoleutbildning med tillsvidareanställning först samt köpt hus innan vi planerar barn och giftemål. Något som gnager i ögat på mig då vi båda är runt 30 år. Men men, det är inte problemet som jag ska ta upp idag utan följande:

    I början av vårt förhållande umgicks vi dag som natt, vi promenerade, samtalade sent in på morgonen om livet, körde runt och bodde på hotell, käkade ute, gick på bio ja allt sånt. Såklart är det ju extra mysigt i början men jag anser inte att man behöver dra ner på allt det roliga enbart för att åren gått.

    Problemet är dock att min sambo införskaffade sig en dator för 3-4 år sedan, och har sedan dess återupptagit gamla spel som han tidigare spelat i ungdomen. Detta spelandet började med någon timme i veckan och även jag kunde sitta ner och spela ihop med honom, som en kul grej ihop. Allteftersom avtog mitt intresse (efter 8-10mån) och jag sysslade med mina intressen och hans datorspelande eskalerade. han började spela mer och mer seriöst, gick med i olika grupper där 20+ personer pratade samtidigt med varandra.

    Det övergick successivt till att jag började ta mer ansvar i hemmet, dammsugning och tvättning, matlagning, handling ja det mesta, då han ej ex kunde spontant dammsuga. (Kan tillägga att min sambo var pedant när vi träffades och kunde stå och diska mitt i natten medans jag lämnade disk tills morgonen).

    Vi flyttade till en större lägenhet för en tid sen och spelande har aldrig varit så illa som det är nu. På helgerna startar han datorn det första han gör, jag ordnar frukost och får tjata att han ska komma och äta. Sen sätter han sig igen vid datorn. Jag börjar då plocka lite och sköta om hemmet. Behöver vi handla på helgen så får jag tjata att han ska följa med, han vill veta vad vi ska handla och till vilken affär, just för att räkna ut tiden han behöver vara hemifrån. Han spelar då i bilen på mobilen. Vad vi än åker på, något spontant så vill han Veta i förväg så han kan planera med sina spel vänner. Åker vi och grillar ex så spelar han i bilen på mobilen på väg dit och hem, även medans vi grillar. Jag sitter då tyst i bilen... inte jätte kul.

    På vardagarna (han studerar och jag jobbar heltid) så är datorn på när jag kommer hem från jobbet, (han studerar ju från datorn också) men jag får gå in i sovrummet där datorn står och ge han en puss. Han frågar hur dagen varit och vad vi ska äta. Jag lagar sedan mat, dukar och tjatar att han ska ordna film. (Vi äter framför tv:n) Sen brukar maten kallna medans jag väntar på att han är redo. Vi äter och ser sällan klart en film, utan när vi ätit så ligger vi på varsin ände av soffan i 10-15 min senare säger han ?ska vi duka undan?? vilket vi gör. ?vi kan väl se klart filmen imorgon?? Då dukar jag undan, diskar och ordnar matlådor etc, han sätter sig direkt och fortsätter spelar. (Skulle vi någon gång se klart en film, så spelar han från mobilen samtidigt.) oftast hjälper han till att duka undan och ställa in i kylen, ibland diskar han men han går och tittar till datorn var 3-5min.

    Han kan även pausa filmen när vi äter och ?ska bara kolla till datorn?. Efter jag ordnat allt i köket och han satt sig framför datorn så brukar jag städa, ringa familjen/vänner, gå kvällspromenad (han vill sällan följa med) så brukar möta upp någon kompis istället etc. Sen slutar det oftast med att jag slö tittar på tv, dricker kaffe och varvar ner.

    Sovrummet går inte att vara för han pratar högt och skriker, pratar alltid med någon i lurarna och skulle jag avbryta så höjer han pekfingret som att han ej kan prata utan jag får vänta. Vid 22 har jag sagt det ska vara tyst och datorn ska vara avstängd då jag vill komma till ro med någon bok i sängen innan jag ska sova då jag stiger upp tidigt.

    Hans argument är då att jag på helgerna ändå somnar förr eller senare trots hans spelande, så då borde samma gälla på vardagarna. (På helgerna somnar jag ju ändå då han spelar tills 01-02) ?är du riktigt trött så somnar du oavsett? brukar han säga. Vilket har ibland slutat i att jag i ren trötthet och frustration vid 23 - tiden har brustit ut i gråt för att jag måste få sova. (1-2 gånge per månad kanske) stiger upp 04.

    Men såhär ser våra vardagskvällar och helger ut. Oftast när jag kommer hem från jobbet är varken disken gjord eller soporna tömda. Han kan ibland ringa när jag är på jobbet och fråga vad jag vill ha till kvällsmat, men jag vet att när jag kommer hem så spelar han och jag får laga maten.

    Är detta ok? Såklart får min sambo spela när det är hans intresse, men ska jag verkligen godta ett spelande som förhindrar ett hälsosamt förhållande för mig/oss? Då jag personligen ej anser att detta är så givande för ett bra och hälsosamt förhållande. Jag har pratat med honom om detta såååå många gånger. Jag har hotat med att lämna, men då kan han säga ?ja du vet vart dörren är?? Eller ?jaha och hur ska du klara dig utan mig?? Vet inte om han är seriös eller inte, men är det något som stör mig får jag lämna honom helt enkelt. Vilket gör mig ledsen att han hellre ser mig gå en att kompromissa.

    Ibland kan han säga ?ja men jag spelar ju för jag tjänar pengar till oss? men han får spela flera hundra timmar för att ?tjäna? några kronor. Han har även sagt att spelandet är hans sett att koppla av...

    Vill tillägga att i hans mening är han inte beroende då han sköter sina studier, sitt jobb och sin hygien etc. Vilket han gör. Men det är tiden utöver allt det där som enbart läggs på datorn. Han prioriterar ej tid med mig, för enligt honom umgås vi så länge vi är under samma tak. Innan kunde vi se flera filmer på rak, duscha ihop långa stunder, ligga och mysa i soffan som slutade med flera timmars sex, långa kvällspromenader, kramar och omfamningar... men det är senaste året (1 1/2) som det ändrats, (det var inte fasen som nykära, då var det ännu mer såklart)

    Sex nu har vi 1-4 gånger per månad och det är tills han kommit, jag känner stress och kan ej slappna av, så då varar det i 5-10 min. Sen duschar vi (eller ja han duschar 2-4 min och går ut medans jag står kvar) och han sätter sig vid datorn.

    Jag kan göra listan lång men jag vet inte om detta grundar sig i datorspelet eller bara att han kanske är bekväm med mig och egentligen ej har lika starka känslor längre? Det förnekar han alltid, han älskar mig mer för varje dag säger han...

    Någon annan som har liknande erfarenhet? Jag vill ju umgås med min sambo, jag lever utefter att aldrig ta livet föregivet, utan att ta vara på varje dag. Skapa minnen, uppleva och vara närvarande i nuet, i det verkliga. Ta vara på nära och köra. Sånt är viktigt för mig. Vad ska man annars tänka tillbaka på och glädjas åt som gammal sittandes i stolen på ålderdomshemmet? Livet har så mycket att ge och såvitt vi vet, har vi bara ett liv och en chans till att leva. Varför sitta framför en skärm i en låtsas värld när det verkliga står bakom ryggen? Ja.... skenade iväg lite kanske men hopps någon annan kan ge lite perspektiv.

    Tog även upp det igen nu ikväll att hans spelande är ett problem för mig och enligt mig inte hälsosamt varpå han undrar vad som är hälsosamt och hur det påverkar mig negativt, jag sa att jag ville umgås mer, ?och göra vad?? Undrade han. Han menar på att ingen bestämmer över honom, vad han vill göra sin lediga tid, han har inga barn och behöver därmed ej lägga ner tid på sånt. Att jag vill umgås mer menar han är mitt bekymmer och att han måste få göra det han vill. Jag bad han stänga av datorn helt så vi kunde umgås resterande tid av kvällen (1 timme) men då sa han ?det kan du glömma, aldrig att du bestämmer när min dator ska stängas av? sen gick han in och satte sig och tårarna på mig kom.... sa till honom att jag kommer skriva och försöka få andras perspektiv varpå han menar att människor på flshabck/familjeliv?s åsikter inte går att ta på allvar.. och att de svar jag eventuellt får tar han ej på allvar.

    Vad ska jag göra?? Överdriver jag?

  • Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Hej och oj vad många svar jag fick, tack allihopa! Jag ska försöka summera era tips och åsikter så gott jag kan.

    Jag älskar honom. När jag träffade honom vändes hela mitt liv uppochner - till det bättre. Jag kommer ifrån en dysfunktionell familj och har varit familjehemsplacerad en period av min uppväxt.

    Men med honom började jag leva, jag fick göra allt som jag aldrig fick möjligheten till att göra under tonåren. Jag hade ingen aning om något egentligen. Vilket gjorde att jag skapade ett starkt band till honom. Han kommer inte heller ifrån en perfekt familj så vi båda blev väldigt tajta de första 1-3 åren.

    Han kan ibland skylla över saker på mig och koppla mitt beteende till min barndom, att jag vill ha mer tid ihop med honom kan han i så fall mena är förknippat med att jag blev ifråntagen mina föräldrar och därför är jag mer eller mindre beroende av honom i vuxen ålder, att jag ej kan ha hälsosamma relationer med människor. Jag vet inte om detta är ett sätt för honom att misshandla mig psykiskt eller om det faktiskt stämmer, men jag tycker ändå att jag har rimliga krav, som många av er skriver så borde han spendera mer tid med mig och att vår situation är ohållbar särskilt om vi får barn.

    Han är väldigt välformulerad och pedagogisk vilket gör mig underlägsen honom ibland då allt han säger låter rätt och smart. Han är väl omtyckt av kollegor och vänner/familj. Han är den där smarta och kloka som alla lyssnar på. Vem är jag i jämförelse med det? Är väl ingen som lyssnar på mig? Någon skrev att jag kunde visa hans familj/vänner denna tråden men han skulle prata ner mig framför alla och mena på att jag är psykiskt ostabil.

    Han har bröder som också spelar samma spel, vissa av dem har barn och sambo. En broder spelar bara vissa timmar någon kväll då och då, kanske 3-4 kvällar i veckan. Hans sambo har krav när de ska umgås och mysa, de har även 2 barn. Men detta tycker inte min sambo är onormalt, de har ju 2 barn? Jag brukar fråga honom, hur hade du gjort om vi haft en bebis? Ja då hade jag väl fått sälja datorn eller något i den stilen säger han. Så han kan enligt honom, prioritera ett barn men inte mig i detta nu? Vem är jag då för honom?

    Klocka tiden skrev någon, ja det har jag försökt med, men han säger att jag klockar fel och att det ej stämmer med verkligheten. Ber jag han uppsöka hjälp så tycker han det mest rätta är att jag söker hjälp, då det är jag som har separationsångest, enligt honom. Även fast jag spenderar majoriteten av min fritid ensam eller med en vän/familjen. Det kan också vara psykiskt misshandel, men jag vet inte, har inte vågat att själv gå i terapi utan tyckte vi båda kunde gå men det ville han inte.

    Någon tyckte jag enbart kunde laga mat till mig själv, ja men att äta med honom är i princip det enda jag har att se fram emot så ja jag vet inte.

    Våra vänner har barn, är förlovade eller gifta. Äger hus med mera. Såklart håller jag med min sambo att det är viktigt att vara utbildad då jag ej vill att ekonomin ska vara ett beskymmer för våra framtida barn. Jag vill ju stå på en stadig grund innan jag sättet barn till världen.

    Han anser dock att jag jämför mig för mycket med andra, ser jag ett par som håller handen på stan och frågar, varför går vi aldrig hand i hand längre? Du brukar han säga ja de kanske är nykära. Så vad jag än säger, så säger han äh dom är nykära, sluta jämföra oss med andra. Ibland säger jag, ja men dina bröder då? De umgås ju med sina sambosar? Ja men de har barn och så är dom tofflar brukar han säga. Han menar att han aldrig skulle toffla för mig.

    Jag begär inte att han ska sluta spela dator helt, hade han spelat kortlek eller dansat balett och det hade påverkat oss negativt så hade det ej varit skillnad. Han tycker jag ska skaffa mig fler egna intressen och umgås mer med mina vänner, men varför leva i ett förhållande med någon när man sitter på varsitt håll med sitt egna och aldrig gör något ihop? Då kan man lika gärna vara singel anser jag. Man kan inte ha det bästa av allt.

    Att bara vara ihop, laga mat och det andra sitter vid köksbordet under tiden, man småpratar och skrattar det saknar jag. En mogen man som finns och vill vara med mig. Men samtidigt vill jag inte lämna honom. Det är svårt.

    Han läste tråden och tyckte jag saltat på allt, det har jag inte, det är så jag upplevt det och han kanske inte ser det. Men kan tillägga att allt jag nämnt inte händer ALLTID utan OFTAST. Så blir han nöjd. Och en sak till, hur gör ni om någon av er lagat mat ex? Vem tar disken? Min sambo anser att den som lagat mat också diskar och plockar undan. Säger jag åt honom att diska efter maten så menar han att jag använt för många grytor och redskap och stökat ner oh det tänker minsann han inte diska upp efter mig. Hänger det tvätt på tork och jag ber honom vika den kan han säga ja men det mesta är ju ditt? Likadant om han ska tvätta, så klagar han på att det mesta är min tvätt. Ja så det är väl flera problem än just datorspelandet men det grundas väl i att han vill sitta framför datorn istället.

    Denna texten kanske gjorde er alla mer förvirrade men jag är ändå glad över era perspektiv och jag tar till mig det ni har skrivit, era tips och dylikt.

  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (This) skrev 2020-10-27 10:14:35 följande:

    Jag är kvinna och tycker det är trångsynt att se negativt på datorspelande. Det är en hobby som alla andra, och alla hobbies kan spåra ur och göra en beroende. Men att spela datorspel lär ju vara mycket mer utvecklande för hjärnan än att sitta och glo på tv varje kväll. Det är ju problemlösning på högsta nivå, liksom. Och vem ska avgöra vilken hobby som är "värdig"? Alla tycker ju olika, det finns säkert flera som tycker jag är dum i huvudet som sitter och pillar ihop smycken kvällarna i ända. 

    Nä, i dagens samhälle är datorspel så mycket mer än att vara en arbetslös slacker som spelar bort sitt liv. Min sambo ansvarar för folks liv på dagarna och spelar datorspel vissa kvällar. Herregud, människan måste ju få koppla av. 


    Vill förtydliga att jag ej ser negativt på datorspelande, jag har själv spelat och spelar någon gång varje månad (har en egen stationär spel dator) och joinar när min sambos kompisar spelar, jag kommer bra överens med hans vänner och jag ser mig som en chill flickvän som inte ställer så höga och orimliga krav på honom. Men det har eskalerat och det är där problematiken med spelandet i sig kommer in och därav ber jag om perspektiv.

    Att han måste få koppla av är självklart, men att dra det till den nivån där jag är exkluderad i hans liv fungerar inte för mig i alla fall. Min sambo jobbar inom akutsjukvård så han räddar också liv de dagar han ej studerar, men det ska inte gå ut över vårt förhållande till denna grad, om det nu skulle vara en ursäkt.
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (This) skrev 2020-10-27 11:03:34 följande:

    Hej, mitt inlägg var inte riktat till dig! Jag är 100% på din sida. Jag svarade han som själv spelar och skrev att det är tråkigt att datorspelande har en så tråkig stämpel, som någon annan skrev att om hon hör att killen spelar så blir det inget. Jag menade att normalt datorspelande inte är värre än att se på tv osv! 

    Så jag tror du missförstod mitt inlägg! Du kan ju se på mina andra inlägg att jag är på din sida. :) 


    Nej jag förstod det, men ville ändå förtydliga då du skrev att din kille måste få slappna av då han ansvarar för folks liv. Det gör min sambo med men det går inte att slappna av till vilket pris som helst. Jag håller med om att datorspelande är 1000 gånger bättre än andra beroendeframkallande aktiviteter men tråkigt nog påverkar det lika illa om det går för långt. Jag tolkade det inte som att du ej var på min sida (du får ju tycka och tänka som du vill) men ville som sagt bara förtydliga rent Allmänt ifall andra undrar eller har förutfattade meningar om mig och min syn på datorspel rent generellt.
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Hej alla! Tack återigen allihopa! Jag har läst igenom allas svar och jag förstår att vissa undrar hur jag ens kan leva med honom, hur jag kan vara en mamma åt honom osv. Nu är det inte så att jag servar honom med precis ALLT. Jag är väldigt omhändertagande som person, vill att alla i rummet ska vara bekväma och tillfredsställda. Men jag vet att jag tagit på mig alldeles för mycket ansvar i hemmet till följd av min sambos emotionella och oftast fysiska frånvaro i rummet intill.

    Så nu ikväll så har jag skrivit ut ett STORT schema, jag började med en vecka för att sedan utvärdera. Där står alla hushållssysslor listade, med datum och plats för signatur. Bredvid schemat sitter en annan lista med vad som ingår i vardera syssla, ex kök så står det inom parantes vad som ingår i städning av just köket. Jag vet, det låter som att jag driver ett familjehem för 5 ungdomar men ja, någon skrev han var omogen så då kanske det är ett schema som krävs.

    Sedan är det även tillagt regler för umgänge, eller ja, mer mina önskningar då jag ej gått igenom detta med min sambo än. Men då är det 2 punkter, att all mat konsumeras tillsammans och utöver den tiden skall umgänge på 1 timme varje dag finnas. Ex se en film eller gå en runda. Är det för hårt eller? Kanske 30 minuter är mer lagom?

    Sen är det mål som har 3 punkter där det mer eller mindre står att gemensamma intressen bör införas, som stöket viljan för oss att vara tillsammans. Mål att belysa, höra och se varandra samt stötta och motivera i vardagen. I runda slängor.

    Någon skrev, tvätta inte hans tvätt mer! Jag lyssnade, jag var uppe på vinden och hämtade en extra tvättkorg, skrev ut våra namn och satte respektive namn på varsin tvättkorg. Han tvättar sin tvätt och jag min. Sängkläder och dylikt för vi tvätta varannan gång.

    Även att jag skulle sluta laga hans mat kom som förslag, jag lyssnade halvvägs, men ensligt schemat lagar vi mat varannan dag, den som lagar mat diskar med, men den som inte lagar mat går med soporna.

    Får se hur han ställer sig till detta, jag kommer introducera mitt system ikväll så för jag återkoppla, det kanske inte gör att han spelar dator mindre, men sysslorna delas upp mer rättvist och det kan i sin tur göra att han successivt anpassar sig och tycker det är kul att vara hos mig i köket med en kaffe än ensam i ett kallt sovrum med blodsprängda ögon.

    Tack igen alla ????

  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (...) skrev 2020-10-27 20:56:14 följande:

    Sedan är det även tillagt regler för umgänge, eller ja, mer mina önskningar då jag ej gått igenom detta med min sambo än. Men då är det 2 punkter, att all mat konsumeras tillsammans och utöver den tiden skall umgänge på 1 timme varje dag finnas. Ex se en film eller gå en runda. Är det för hårt eller? Kanske 30 minuter är mer lagom?

    Menar du allvar, TS? Ni ska ha uppskrivet att ni ska umgås 1 timme per dag, du kan även nöja dig med en halvtimme?

    Är det verkligen så här du vill leva ditt liv, du måste skriva ner hur mkt (läs lite) ni ska umgås, för att han ska umgås med dig? Ser du inte själv hur sjukt det är?

    Vad du än gör, så skaffa inte barn med honom. 


    Ja vad tror du resultatet blir om jag sätter 3 timmars umgänge varje kväll? Jag vill ju inte gå på för hårt utan börja successivt för att sedan utvärdera resultatet och sedan öka allteftersom, klarar han inte 30min klarar han inte 3 timmar.... jag förstår hur det låter men när det är såhär extremt som i mitt fall så kan jag inte heller börja med för stora krav...

    Såklart är det inte såhär jag vill leva mitt liv, men försöker förändra i den mån jag kan tills alternativen tar slut och att lämna honom är det sista alternativet.
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (...) skrev 2020-10-28 08:18:19 följande:

    Jag reagerade inte på tiden, utan på att du måste tvinga din sambo att umgås med dig

    Du har ju redan testat, eller hur? Och vad fick du till svar då?

    , jag sa att jag ville umgås mer, ?och göra vad?? Undrade han. Han menar på att ingen bestämmer över honom, vad han vill göra sin lediga tid, han har inga barn och behöver därmed ej lägga ner tid på sånt. Att jag vill umgås mer menar han är mitt bekymmer och att han måste få göra det han vill. Jag bad han stänga av datorn helt så vi kunde umgås resterande tid av kvällen (1 timme) men då sa han ?det kan du glömma, aldrig att du bestämmer när min dator ska stängas av?

    Alltså, att vilja umgås med sin sambo ska komma naturligt, båda ska visa en vilja. Vill du verkligen leva med en man som endast umgås med dig för att ni har ett schema och inte för att han vill? Vad är det tänkt ni ska göra under denna halvtimme?


    Jo jag vet... det är sjukt.. ljuger för mig själv om att det fortfarande finns hopp om att allt löser sig och jag bara överdriver med allt. Vill kanske inte inse hur allvarligt det faktiskt är...
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Inteutanproblem skrev 2020-10-28 10:41:14 följande:

    Både jag och sambon har som intresse att spela, och har varsin dator. Alltså, det är inte normalt det där du beskriver! Man prioriterar ju fortfarande varandra och att hitta på gemensamma saker, vad ens intresse eller hobbys inriktning är spelar egentligen mindre roll här. Problemet är inte att han har ett intresse, utan det är att han inte prioriterar dig eller er tid, alls... Jag tycker din sambo verkar har problem, eller så har han bara totalt tappat intresse för dig (tycker faktiskt det låter som det tyvärr) men vill inte erkänna det. Är väl super bekvämt att ha nån som sköter om i stort hela hemmet, får han mer tid till att spela ju. Samt så vinner han ekonomiskt på det också, då ni delar på boendekostnader och andra gemensamma räkningar.

    Men det du skriver om sexet känner jag bara avsky inför. Låter inte alls som att han skulle ha några känslor kvar för dig. Usch. Lider med dig TS.


    Jo jag har ju misstänkt att det är därför men han förnekar alltid det när jag tar upp det. Han tycker det är jobbigt att jag frågar honom ifall hans känslor förändrats och att han måste klargöra det för mig, så mycket respekt borde han ju ha att åtminstone vara ärlig med ifall han inte älskar mig längre. När jag frågar honom så brukar han säga att fortsätter jag och frågar om det så kanske det blir så tillslut. Att känslorna försvinner. Då han finner min osäkerhet i vårat förhållande som oattraktivt.

    Att han enbart är med mig för bekvämlighet och ekonomin har jag också tagit upp. Men det skämtar han bort. När jag säger att han är med mig för att jag tjänar mer än honom och kan betala mer, så säger han ändå att han är mer ekonomisk än mig och att jag är oansvarig när det gäller ekonomin, så det har han ingen nytta av. Och det stämmer ju, jag och pengar är ingen bra kombination, men följer en budget och har det under kontroll. Vi har separat ekonomi. Delar på hyran enbart. Köper jag något utöver med mina pengar Som är till hemmet och till oss båda och ber honom betala en del, så brukar han säga att han inte betalar för det för han vill inte ha något/behöver inget. Ex behöver vi nya kökshanddukar och jag köper det, så kan han säga nej men jag klarar mig med dom gamla så det för du betala om du vill ha nya handdukar. Sen har han visserligen köpt vissa möbler så ja, kanske inte mer än rätt då.

    Bilen ex står jag för alla kostnader, även fast jag skjutsar runt honom och vi kör gemensamt till affären etc, för bilen valde jag att köpa, och han kan ta bussen/cykla och därmed betalar inget. Kanske är rätt, jag vet inte.

    Tack för ditt svar
  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)

    Lite uppdatering på hans reaktion av schemat, först var han positivt inställd och tyckte det var bra. Men han klargjorde att han fått ryggvärk under dagen, vilket han skrev tidigare samma dag så det visste jag om, och att han då inte kunde prestera utefter mitt schema. Han kanske kunde laga maten som nu ikväll sa han.

    Hans rena tvätt hade jag slängt i en hög på hans sida av sängen. Jaha vad är detta undrade han. Ja det är din tvätt, min har jag redan vikt, så kommer det förbli så vänj dig sa jag. Jaha men jag har ju ont i ryggen... ja vad synd sa jag, du hjälpte inte mig när jag hade ryggvärk sist.

    Imorse vaknade jag först, han bad mig igår att väcka honom för att han skulle hinna mjuka upp ryggen inför jobbet, han jobbar vissa dagar. Under tiden satte jag på kaffe och gjorde smörgås till MIG. Jag plockade lite och ordnade till våra husdjur, vid 6 brukar jag gå in i badrummet för att göra mig iordning. Då har jag väckt honom vid 05:30. Men han ligger kvar och somnar om, så jag jämt får springa och väcka honom. Men jag sa åt honom, Stig upp eller ligg kvar, det är sista gången jag väcker dig somnar du sen om igen är det bussen som gäller. Han åker ju med mig till jobbet annars.

    Men dit jag ville komma va.... något som påverkat mig hela dagen... när jag stod där i badrummet och sminkade mig, kom han in och trängde sig förbi för att borsta sina tänder, jag backade i samband och råkade då slå ner min sminkväska på golvet så allt flög ut. Jag röt ifrån och sa åt honom att vänta på sin tur, han vet att jag ALLTID sminkar mig vid 06. Men han skulle fram och jag fick sminka mig i köket för jag skulle minsann inte hindra honom från att tvätta av sig. Jag röt ifrån och slog näven på tvättmaskinen sa åt honom att visa lite hänsyn, alla känslor från det ni har skrivit kom fram, jag bara kände FUCK YOU. Då knuffade han mig... rätt in i ett element som var bakom mig. Gjorde så jävla ont... sen slängde han tandborsten och klädde på sig och stack, tog väl bussen till jobbet. Jag körde till jobbet, tårarna kom. Gick in på kontoret, torkade tårarna och satte på pokerface. Va glad som vanligt tänkte jag.

    Men det är inte första gången han knuffar mig, och jag brukar knuffa tillbaka. Han vet att rör han mig får han samma tillbaka, hemskt men jag är aldrig rädd för honom. Tar jag sen upp Vad han gjort så har han inte gjort något, det är jag som inbillar mig.

    Har suttit och letat lägenhet hela dagen. Vill bara börja om.

    Ikväll ska jag iväg till en kompis. Vill inte vara hemma...

    Känns så skönt att ha er att prata av med mig.. vågar inte prata med våra vänner ... dom tycker så bra om honom..

  • Anonym (VadÄrHälsosamt?)
    Anonym (Liknande) skrev 2020-10-28 10:54:28 följande:

    Jag skilde mig från en man som spelade på det sättet. Jag ville leva ett normalt familjeliv, medan min dåvarande ville spela, spela, spela och åter spela. Till slut bodde vi i princip på olika våningsplan i huset. 

    Jag blev, precis som ts, medberoende. Jag började "släta över" hans konstiga beteende när andra frågade. Jag godtog ett mycket litet umgänge. Jag godtog att han var sur, grinig och otrevlig när jag ville göra något tillsammans en ledig lördag. 

    Det som knuffade mig över kanten, var en kväll när jag bad om hjälp med att hälla av potatisvattnet. Jag hade gjort illa min arm, men trodde att jag skulle klara det själv. Det gick inte. Jag ropade på min dåvarande och bad om hjälp. Han blev jättearg. Jag skulle minsann ha förberett honom på att jag behövde hjälp. Typ en timme innan, så att han kunde planera sitt spelande därefter.

    En månad senare meddelade jag att jag ville skiljas. 


    Ja precis. Jag märker det på mig själv också att det blivit normalt i hemmet, att ha det såhär liksom. Men jag vet ju innerst inne att det inte är så jag vill leva. Jag känner igen det där, ilskan som kommer när man ropar lite snällt.

    Starkt av dig att våga lämna.
Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.