• Anonym (R)

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Han är jätteberoende! Min kille har varit det med, men jag satte ner foten och han vaknade långt innan det gått så långt som i ett fall. Tack och lov slutade han tvärt med de spel som han inte kan hantera, typ wow, och kan nu spela andra spel måttligt lite då och då. Men det är inte alla som bara kan sluta, man måste inse sin problematik själv och jag tror din sambo skulle behöva hjälp utifrån.

    Jag förstår din sorg, det gör så ont att känna sig bortprioriterad...

    Jag tycker din sambos attityd är rent utsagt förj*vlig när du pratar med honom. Man beter sig inte så. Tecken på beroende. Men kan även vara att han är emotionellt omogen och inte redo för en relation. I en relation är man två, och man ska lyssna och vårda varandras känslor och hjälpas åt för att ha en sån bra relation som möjligt tsm där båda mår bra.

    Jag hade i din sits satt mig ner med honom och bett honom vara tyst tills du pratat klart. Säg att du inte vill leva såhär och att du vill ha mer av en partner. Att du ser att han uppenbarligen har ett beroende, att du inte vet om han fattar det själv men att du vill att han ska söka hjälp för detta, att det finns hjälp att få, annars så gör du slut.

    Tro mig, blir han inte bättre vill du inte leva med honom. Du kan inte göra allt hemma! Får ni barn kommer du troligtvis få göra ALLT själv utan stöd. Han måste vakna!

  • Anonym (R)

    Börja med att sluta serva honom frukost med mera. Laga mat till dig själv bara och städa efter dig själv bara. Du är inte hans mamma.

  • Anonym (R)
    MsFry skrev 2020-10-27 09:24:14 följande:

    Ja du... han är en manipulativ jättebebis som helst vill ha en mamma/betjänt som tar hand om honom och anpassar sig efter alla hans önskemål och behov. När du påtalar det orättvisa i det så får han dig att tro att du är psykiskt sjuk. Det kallas för gaslighting.

    Det du behöver göra är att försöka hitta ett eget intresse och umgängeskrets, häng inte upp ditt liv och välmående på honom. Han påstår att det är vad han vill att du ska göra men jag kan satsa en miljon på att när du väl gör det så kommer han att kritisera dig för det.

    Att han kallar sin bror för toffel när han umgås med sin familj tyder på en extremt skev syn på relationer. Är man i en relation bör man vilja umgås med sin partner och sina barn, men om han själv kommer från en dysfunktionell familj är det kanske inte så konstigt. Det tyder också på en skev kvinnosyn, att hans stackars lilla bror är i händerna på en dominerande tyrann till kvinna som styr och ställer. Tror du brorsan och hans fru håller med om den bilden?

    Sparka ut åsnan, du är ju ändå ensam i den där relationen.


    Word! Ts, du är värd så mycket bättre. Om han inte ens vaknar och inser sin problematik efter att läst denna tråd är det nog rätt kört. Han manipulerar och misshandlar dig psykiskt. Han verkar inte vidare trevlig öht. Tro mig, du är stark och klarar dig själv. Tills du hittar din drömprins!
  • Anonym (R)

    Heja dig ts! Förstår att det är skittufft men du fixar det!

Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.