• Anonym (This)

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Anonym (R) skrev 2020-10-26 21:10:04 följande:

    Börja med att sluta serva honom frukost med mera. Laga mat till dig själv bara och städa efter dig själv bara. Du är inte hans mamma.


    Ja, håller med!

    Ts, förstår att du har en otroligt jobbig situation, och JA, han är väldigt beroende! MEN, ta nu hand om dig själv. Det kommer bara eskalera, och till sist har du två heltidsjobb, ditt riktiga jobb, och att sköta hemmet. Det är oförlåtligt att han sitter på sin röv på dagarna (studerar eller ej men frågan är ju hur mkt studerande han faktiskt får gjort när du är borta) och frågar DIG vad ni ska äta när du kommer hem efter en lång arbetsdag!

    Usch jag blir så arg. Du har helt normala krav och tankar på hur ni ska kunna umgås. Låt honom läsa svaren här, oavsett om han tycker svaren är skit. Skriv ut din text och låt någon ut hans familj läsa och kommentera. Vad som helst! Men att han nekar och slår bakut är ju bara för att han själv vet att det inte är normalt.
  • Anonym (This)

    Angående det du frågade om disk. 

    Hos oss hjälps vi åt, inte millimeterrättvisa, men ingen ska känna att den alltid blir stående kvar med disken. Har den ena lagat maten själv, och det tagit lång tid, så kan den andra erbjuda sig att ta disken, osv. 

    Jag tycker du verkar vara en klok och fin person, som är värd någon som vill vara med dig. 

  • Anonym (This)

    Jag är kvinna och tycker det är trångsynt att se negativt på datorspelande. Det är en hobby som alla andra, och alla hobbies kan spåra ur och göra en beroende. Men att spela datorspel lär ju vara mycket mer utvecklande för hjärnan än att sitta och glo på tv varje kväll. Det är ju problemlösning på högsta nivå, liksom. Och vem ska avgöra vilken hobby som är "värdig"? Alla tycker ju olika, det finns säkert flera som tycker jag är dum i huvudet som sitter och pillar ihop smycken kvällarna i ända. 

    Nä, i dagens samhälle är datorspel så mycket mer än att vara en arbetslös slacker som spelar bort sitt liv. Min sambo ansvarar för folks liv på dagarna och spelar datorspel vissa kvällar. Herregud, människan måste ju få koppla av. 


    Anonym (datorspelande kille) skrev 2020-10-27 07:46:43 följande:
    Jag svarade inte på TS utan de två kvinnorna som ser ner på män som spelar datorspel, och rent allmänt.

    Men det har ju blivit bättre och den här bilden som många (framför allt äldre) har av folk som gillar att spela datorspel börjar sakta försvinna känns det som.

    Men när jag var yngre så kunde man ju inte nämna att man spelar datorspel för en tjej man gillade för då visste man direkt att det inte skulle bli nåt.
  • Anonym (This)
    Studentpappa skrev 2020-10-27 10:32:53 följande:
    Fast vad som är oattraktivt ligger väl hos betraktaren, jag skulle aldrig stå ut med en "sminktjej". För somliga är det ett baskrav, är det negativt av mig att inte se smink och styling som positivt? Inte det minsta, sen behöver man ju inte håna och vara nedvärderande.

    Jag skulle verkligen inte vara med en tjej som tillbringade all ledig tid framför spegeln, för att sätta det i perspektiv till ts. Det tror jag inte så många gamers skulle uppskatta heller.
    Ah, ja så är det förstås. Men som du säger, även om man inte förstår det, så behöver man inte håna. Utan att vara en "sminktjej" själv, haha, så kan jag ändå se det konstnärliga och kreativa i det, och tycker väl det är en legitim hobby eller vad man ska säga. Men alla hobbies tappar ju charmen om dom spårar ur! 
  • Anonym (This)
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-27 10:59:14 följande:
    Vill förtydliga att jag ej ser negativt på datorspelande, jag har själv spelat och spelar någon gång varje månad (har en egen stationär spel dator) och joinar när min sambos kompisar spelar, jag kommer bra överens med hans vänner och jag ser mig som en chill flickvän som inte ställer så höga och orimliga krav på honom. Men det har eskalerat och det är där problematiken med spelandet i sig kommer in och därav ber jag om perspektiv.

    Att han måste få koppla av är självklart, men att dra det till den nivån där jag är exkluderad i hans liv fungerar inte för mig i alla fall. Min sambo jobbar inom akutsjukvård så han räddar också liv de dagar han ej studerar, men det ska inte gå ut över vårt förhållande till denna grad, om det nu skulle vara en ursäkt.
    Hej, mitt inlägg var inte riktat till dig! Jag är 100% på din sida. Jag svarade han som själv spelar och skrev att det är tråkigt att datorspelande har en så tråkig stämpel, som någon annan skrev att om hon hör att killen spelar så blir det inget. Jag menade att normalt datorspelande inte är värre än att se på tv osv! 

    Så jag tror du missförstod mitt inlägg! Du kan ju se på mina andra inlägg att jag är på din sida. :) 
  • Anonym (This)
    Anonym (VadÄrHälsosamt?) skrev 2020-10-27 11:19:34 följande:
    Nej jag förstod det, men ville ändå förtydliga då du skrev att din kille måste få slappna av då han ansvarar för folks liv. Det gör min sambo med men det går inte att slappna av till vilket pris som helst. Jag håller med om att datorspelande är 1000 gånger bättre än andra beroendeframkallande aktiviteter men tråkigt nog påverkar det lika illa om det går för långt. Jag tolkade det inte som att du ej var på min sida (du får ju tycka och tänka som du vill) men ville som sagt bara förtydliga rent Allmänt ifall andra undrar eller har förutfattade meningar om mig och min syn på datorspel rent generellt.
    Okej, jag förstår! Och ja, slappna av med en timmes spelande är ju okej, men inte i den omfattningen din sambo gör. Jag har också själv svårt att förstå hur man ens skulle kunna slappna av när man vet att det gör ens sambo ledsen, att man struntar i hushållsbestyr som annars båda ska göra, osv... men i din killes fall är det ju ett rent beroende, inte avkoppling. :/ 
  • Anonym (This)

    Åh, kära du, du måste därifrån! Att han knuffar dig så du gör illa dig - det är misshandel! Det spelar ingen roll att du brukar knuffa tillbaka, det ÄR misshandel!

    Något gör att han tar ut sin frustration på dig och risken är att det bara kommer bli värre, eftersom hans mående kommer försämras. 

    Din kille har fel, Familjeliv är fullt av vettiga människor och många vettiga har skrivit i den här tråden, lyssna på dom! Vi står alla bakom att du borde lämna honom. Den här relationen är skadlig, för er båda, men det är HANS ansvar att ordna upp sitt eget liv och du kan inte riskera att bli mer skadad innan han kommer fram till det, för det kan ta lång tid. 

    Jättebra att du kan vara hos en kompis. Kanske kompisen kan läsa den här tråden så om din kille börjar höra av sig att du ska komma hem, så kan kompisen hjälpa dig att stå emot. 

Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.