• Studentpappa

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Att du ens funderar på att fortsätta med honom? Tycker du själv att det skulle vara rimligt att skaffa barn med honom? Jag jobbar heltid, en normal dag tar barnen 7h utöver jobbet.

    06-08 vakna, frukost komma iväg till skolan

    16-21 hämtas, mat, träning, umgås osv

    Hur tror du det skulle gå med din sambo?


    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (sant) skrev 2020-10-27 04:49:49 följande:

    Datorspel > flickvän

    Att sitta 10 kompisar och umgås samtidigt som man spelar är ju fan så mycket roligare än att sitta och slötitta på nån film med samma tjej varenda kväll. Att ni tjejer inte har något roligare för er är ju underligt.


    Ingen hindrar ju er från att flytta samman och bo i ett i kollektiv. Passa er för att få grus i vaselinet bara
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (This) skrev 2020-10-27 10:14:35 följande:

    Jag är kvinna och tycker det är trångsynt att se negativt på datorspelande. Det är en hobby som alla andra, och alla hobbies kan spåra ur och göra en beroende. Men att spela datorspel lär ju vara mycket mer utvecklande för hjärnan än att sitta och glo på tv varje kväll. Det är ju problemlösning på högsta nivå, liksom. Och vem ska avgöra vilken hobby som är "värdig"? Alla tycker ju olika, det finns säkert flera som tycker jag är dum i huvudet som sitter och pillar ihop smycken kvällarna i ända. 

    Nä, i dagens samhälle är datorspel så mycket mer än att vara en arbetslös slacker som spelar bort sitt liv. Min sambo ansvarar för folks liv på dagarna och spelar datorspel vissa kvällar. Herregud, människan måste ju få koppla av. 


    Fast vad som är oattraktivt ligger väl hos betraktaren, jag skulle aldrig stå ut med en "sminktjej". För somliga är det ett baskrav, är det negativt av mig att inte se smink och styling som positivt? Inte det minsta, sen behöver man ju inte håna och vara nedvärderande.

    Jag skulle verkligen inte vara med en tjej som tillbringade all ledig tid framför spegeln, för att sätta det i perspektiv till ts. Det tror jag inte så många gamers skulle uppskatta heller.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (This) skrev 2020-10-27 10:40:42 följande:

    Ah, ja så är det förstås. Men som du säger, även om man inte förstår det, så behöver man inte håna. Utan att vara en "sminktjej" själv, haha, så kan jag ändå se det konstnärliga och kreativa i det, och tycker väl det är en legitim hobby eller vad man ska säga. Men alla hobbies tappar ju charmen om dom spårar ur! 


    Ja visst det kan jag också men jag skulle inte välja en som partner. På samma sätt som jag inte vill ha en hästtjej som partner, det står ju mig fritt att välja. Sen skulle intresset dyka upp eftersom blir det ju annorlunda, då får man ju skapa något form av samförstånd över hur det ska balanseras.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Gamer sambo) skrev 2020-10-27 18:14:15 följande:

    Jag har inte läst mer än början men tänkte svara ändå. Jag är tillsammans med en gamer han spelar ca 4-5h en vardag och ca 8h på helgdagar. Så ganska mycket kan man tycka.

    Skillnaden är att säger jag att jag vill umgås så planerar vi det och gör det. Vi hjälps åt med alla sysslor och datorn är i vardagsrummet så vi ibland kan byta några ord. Han kommer också med initiativ att umgås och då pausar jag mina hobbys. På våra utflykter umgås vi och vi promenerar en del tillsammans.

    Min tanke är helt enkelt att han inte är så intresserad av dig och är nöjd med sitt liv. Han kan va beroende men vill han inte se sitt problem finns ändå inget för dig att göra.

    Hade min sambo betett sig så där hade det tagi hus i helvete och kom ingen lösning hade jag flyttat, eller kasta it han...


    Skillnaden blir väl för vuxna och personer med barn så har man inte tid att lägga all fritid på sin hobby. Det brukar ge sig naturligt med åren, jag känner ingen som skulle vara ok med en partner som lägger mer än motsvarande en heltid i veckan på sin hobby.

    Att du verkar tycka det är normalt känns ju rätt otroligt. 
    Ride it like you stole it
Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.