Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.

    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-27 08:16:34 följande:
    Varför använder du att vissa har det som hobby som ett argument? Det är om något jättepatetiskt att ha sitt datorspelade som hobby. Och nej, att sitta framför tv:n eller mobilen är inte samma sak, då det är fler som är beroende av datorspelande än sitta framför tv:n eller mobilen.

    Det är barnsligt att spela, okej om man är TIO år, men inte när man är vuxen. 
    Vad är det du tycker är så patetiskt, avtändande och barnsligt med att spela datorspel som vuxen?

    Hur många som är beroende av datorspel respektive mobilen är väl irrelevant, om frågan gäller hur legitimt det är att ha det som hobby. Det finns massor av människor som spelar datorspel som inte är beroende.

    Vet du att det finns massor av datorspel för vuxna? Som har en rekommenderad åldersgräns på 18 år?

    Vad vet du om datorspel? Har du själv testat att spela? Vilka typer av spel, i så fall?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym ( ) skrev 2020-10-27 11:59:24 följande:
    Som sagt, tråd efter tråd på familjeliv bekräftar hur värdelöst livet är med snubbar som är föredrar att leka vid datorn framför att umgås med familjen eller sin sambo. Mobilberoende kan möjligen jämföras men annars finns det ingenting som är så distraherande och tidsslukande som datorspel. Dessutom försiggår ju det ofta i ett annat rum vilket gör en ännu mer fjärmad från familjelivet.

    Bra för er att ni hittar varann! Oroa dig inte, du är ingenting för mig heller
    Det går alldeles utmärkt att spela datorspel utan att det går ut över relationen. Massor av människor klarar av det. ?Datorspelande kille? pratar ju inte om de som är beroende, han vänder sig till de personer i tråden som har en negativ syn generellt på att spela datorspel.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym ( ) skrev 2020-10-27 12:01:05 följande:
    En sak till; har du ens läst TS? Tycker du sambon håller sitt datorspelande på en sund hobbynivå? Tror du någon på Fl skulle ta honom i försvar om han tittade på TV eller höll på med mobilen på ett sätt som påverkade förhållandet lika mycket?
    Återigen, ?Datorspelande kille? vänder sig inte till TS! Han svarar framför allt på ?Anonym?, som tycker att det rent generellt är patetiskt och barnsligt att som vuxen spela datorspel. Dessutom skriver han ju uttryckligen i det inlägg du citerar att det inte får gå så långt att det blir ett beroende. Detta med att spela datorspel är inte svart eller vitt, att antingen så spelar man inte alls, eller så är man beroende. De allra flesta som spelar datorspel klarar av att hålla det på en sund nivå, precis som de allra flesta som dricker alkohol inte har ett alkoholmissbruk. Dessutom spelar enormt många vuxna människor spel på telefonen, som t.ex. Candy Crush och liknande, men det anses av någon anledning inte alls barnsligt, utan det är bara datorspel och konsollspel som är det. Helt ologiskt.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (sant) skrev 2020-10-27 04:49:49 följande:

    Datorspel > flickvän

    Att sitta 10 kompisar och umgås samtidigt som man spelar är ju fan så mycket roligare än att sitta och slötitta på nån film med samma tjej varenda kväll. Att ni tjejer inte har något roligare för er är ju underligt.


    Nu handlar ju inte TS situation om att sambon vill träffa polarna då och då, utan om att han all sin lediga tid sitter vid datorn och inte vill umgås med TS överhuvudtaget. Samt att när TS försöker uttrycka hur ledsen hon blir över att han aldrig vill hitta på något med henne, så svarar han väldigt nonchalant och okänsligt. Tycker du att TS och hennes sambo verkar ha en normal relation? Tycker du att det är normalt att aldrig umgås med sin partner? Varför ska man då ha en relation överhuvudtaget?

    Dessutom hjälper inte sambon till i hushållet, utan TS får göra allt, pga att sambon sitter vid datorn all vaken tid han är hemma. Tycker du att det är rättvist?

    Ser du inte att sambon har ett datorspelsberoende?
  • Anonym (Kvinna)
    Lönnsirap skrev 2020-10-27 14:10:37 följande:

    Skitsamma om det är en hobby eller ett beroende!

    Som flickvän får man naturligtvis ha krav på din partner och själv hade jag nog separerat från en partner som älskade mig, men som behandlade mig dom skit!

    Visst kan man försöka få fram bättring, men att du tillåter dig själv att vara en passup, medan han är en skit säger mig att ni inte är speciellt kompatibla!

    Det är skillnad om båda njuter av varsin hobby och att bli utnyttjad som typ en mammagesstalt.


    Det är verkligen inte skitsamma om det är en hobby eller ett beroende. Ett beroende är mycket allvarligt, går ut över vardagsliv och relationer, och är ofta något man behöver professionell hjälp för att bli av med. En hobby, däremot, är helt ofarlig att ha. Nu gällde dock inte vår diskussion huruvida TS sambos spelande är en hobby eller ett beroende, utan det var en person i tråden som skrev att det är patetiskt att ha datorspel som hobby, och då har några av oss bemött det. Den diskussionen har alltså inget med TS att göra. När det gäller TS sambo, så är det ett solklart fall av beroende.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (...) skrev 2020-10-27 14:50:13 följande:
    Skitprat. En hobby kan mycket väl vara förödande för ett förhållande. 

    Som i TS fall, det spelar ingen roll om han är beroende eller bara har en hobby han kan dra ner på när han vill. Problemet är att han inte vill sluta spela, inte vill spendera tid med TS, inte vill ta sitt ansvar när det gäller hemmet. 

    Dessutom är dataspel, liksom vissa andra hobbys, mycket beroendeframkallande.
    Ett beroende är betydligt svårare att bli av med än vad det är att lägga mindre tid på en hobby. Som jag skrev så krävs det ofta professionell hjälp för att bli av med ett beroende. Så jo, det spelar stor roll.

    Var drar du gränsen för ?mycket beroendeframkallande?? Du är medveten om att en mycket liten andel av alla de som spelar datorspel utvecklar ett beroende?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (...) skrev 2020-10-27 15:25:40 följande:
    Fast om den som spelar inte vill sluta fast hen kan, så blir ju konsekvensen samma som om det är ett beroende. Dvs det fördärvar relationen. Så det du skrev att en hobby är ofarlig, det stämmer inte. 

    Man kan vara beroende på olika nivåer. 
    Själva hobbyn i sig är ofarlig. Däremot är det egoistiskt och nonchalant att inte vilja dra ned på en hobby som håller på att fördärva ens relation. Dvs. felet ligger hos personen själv och inte hos hobbyn.

    Vad menar du med ?beroende på olika nivåer?? Hur är datorspel ?mycket beroendeframkallande??
  • Anonym (Kvinna)
    molly50 skrev 2020-10-27 17:08:58 följande:
    Men det här handlar ju inte om normalt spelande. 
    Tycker du att TS kille har en sund inställning till datorspelande?
    När det går ut över hela deras förhållande och han vägrar att lyssna på TS och kompromissa ens litegrann.

    TS: Jag tycker du verkar vara en skärpt tjej. Du har nog alla möjligheter att träffa en annan kille som värderar dig högre än sin dator.
    Jag tycker du ska lämna. Och vem vet. Kanske får din kille upp ögonen och fattar allvaret då.
    Det här börjar bli tröttsamt. Signaturen ?Anonym? skrev några inlägg där hen hävdar att det är barnsligt och patetiskt för vuxna RENT GENERELLT att spela datorspel. Signaturen ?Datorspelande kille? svarade då hen och invände mot det. Sedan kom någon annan som kallade sig typ ? ? och svarade som om Datorspelande kille hade skrivit till TS. Hen skrev i stort sett samma saker som du, typ ?men tycker du verkligen att det TS sambo gör är ok?!?. Då försökte jag förklara att Datorspelande killes inlägg inte handlade om TS sambo, utan var svar till ?Anonym?. Datorspelande kille har också själv i ett inlägg fått förklara att han inte vände sig till TS. Jag vet inte varför flera i den här tråden väljer att missförstå. Nej, jag tycker absolut inte att TS sambo har en sund inställning till datorspel. Om du läser ALLA inlägg jag har skrivit i den här tråden, så ser du att jag har tagit upp det ämnet också och att jag inte alls tycker att hans beteende är ok. Det inlägg du citerade rörde NÅGOT ANNAT, nämligen huruvida man bör undvika män som spelar datorspel helt och hållet. Signaturen ? ? tycker att man ska det och då försökte jag förklara att långt ifrån alla som spelar datorspel utvecklar ett beroende. Så jo, just det inlägg du citerade handlade om normalt spelande.

    Nu orkar jag inte förklara detta fler gånger.
  • Anonym (Kvinna)
    Lönnsirap skrev 2020-10-27 17:35:24 följande:
    Jo, det är min ÅSIKT att det faktiskt är skit samma.

    Man har inget ansvar att ta hand om en partner som beter sig som en skitstövel. Bara för att DU tycker att TS sambo är beroende betyder det inte att han är det. Han kan lika gärna vara kliniskt deprimerad, eller en klassisk "valfri psykisk diagnos".

    Att diagnostisera sin partner är inte konstruktivt. Att stå upp för dig själv och faktiskt sätta gränser är okej! Även om det nu skulle vara ett ev. beroende.

    TS har ansvar att rädda sig själv ur den har situationen och så får sambon ta ansvar för sitt liv och om han tycker detta är ett problem!
    Jag har väl aldrig sagt att du inte får ha den åsikten? Men om du uttrycker dina åsikter i ett diskussionsforum, så får du vara beredd på att få dem ifrågasatta. Det är min åsikt att det INTE är skitsamma huruvida han är beroende eller har en hobby.

    Jag TYCKER inte att TS sambo är beroende, jag TROR att han är det. Huruvida han är beroende är inte en fråga om åsikter, utan om fakta. Antingen är han beroende eller så är han inte det. Självklart vet jag inte säkert att han är det, men mycket av det TS skriver, tyder på det. Beroende utesluter för övrigt inte klinisk depression eller andra psykiatriska diagnoser. Det är tvärtom vanligt att någon med beroende har en annan diagnos i grunden.

    Det övriga du skriver har jag aldrig protesterat mot. Självklart ska hon inte acceptera hans beteende.
Svar på tråden Beroende eller normalt? Datorspelande sambo.