• momjanet

    Är mormor som behöver råd

    Det har ingen betydelse vad DU anser.
    Det har heller ingen betydelse vad familjelivare anser.

    Det enda viktiga är vad dottern och hennes sambo anser, vad de gör och hur de agerar.

    Två fel blir aldrig ett rätt. För sanningen är att du lägger dig i du också på samma sätt som svärmor men du är inte lika utstuderad.
    (Du anser att dottern ska ha det på ett visst sätt i hennes relation och blir det inte så så ska hon lämna.)

    Sanningen är att du inte ska lägga dig i det här för när du gör det så blir det bara värre, en större konflikt, och det vinner ingen på. Håll dig i bakgrunden, håll tyst med vad du anser men var där och lyssna när dottern och svärsonen behöver.

  • momjanet
    Moderjord skrev 2020-11-02 06:37:16 följande:
    Min dotter har pratat ensam med henne ett antal gånger. Vet att hon och sambon tillsammans har pratat med henne och dotterns sambo har även pratat själv med sin mamma. Ingenting hjälper tyvärr.
    Det är som med barnuppfostran: funkar inte en grej får man prova med någon annan. Till slut hittar man alltid (nästan) något som funkar.

    Jag har haft en svärmor som du beskriver. Det som hjälpte mig var att min egen mamma aldrig tog aktiv del i konflikten utan hon fanns bara där och lyssnade när jag behövde bli lyssnad på.

    Svärmor kom vi till slut tillrätta med. Vi behövde hota med att hon inte skulle få träffa barnbarnen mer (hon gav dem saker de var allergiska mot). Det gick alltså så långt innan hon lyssnade. Men hon gjorde det ändå till slut.

    Min poäng är att man inte kan ge upp med "det är inget som funkar". Funkar inte en grej så provar man med nästa.
Svar på tråden Är mormor som behöver råd