• Frenja07

    Pluggga vidare till barnmorska direkt efter ssk-examen?

    Jag hade inte rekommenderat det. I bm-yrket tas extremt snabba beslut och att då snabbt och säkert kunna en så enkel sak som att sätta nålar eller ge läkemedel utan att behöva tänka är viktigt! Så nej, jag hade inte velat komma ut som bm, på förlossningen då, utan ssk-erfarenhet.

  • Frenja07

    Har förresten kollegor som börjat på förlossningen utan att ha jobbat som ssk innan. De har slutat lika snabbt då de blivit skrämda av pressen och de har känt sig för osäkra.

  • Frenja07

    [quote=80767239][quote-nick]nellibell skrev 2020-11-14 21:38:24 följande:[/quote-nick]Det var ju lite ett skämt men som sagt, geriatrik och onkologi var mest det jag syftade på. Fattar ju att det förekommer sjuka, sjukdomar och död i yrket som bm, men vill inte jobba som ts också beskrev, som allmänsjuksköterska på tex kirurgen. [/

    Det förstår jag att du inte vill. Det ville inte jag heller. Men jag gjorde det ändå och fick ovärdeliga kunskaper att ta med mig i bm-yrket. Ljuger inte om jag säger att de bästa och tryggaste bm på förlossningen är de med bred ssk-kunskap i ryggen. Gör er själva och era blivande kollegor den tjänsten och jobba som ssk ett tag och skaffa er trygghet i den rollen först. Det är otroligt snabba beslut som ska tas på förlossningen, ni behöver ssk-kunskapen och erfarenhet för att göra bästa jobbet!

Svar på tråden Pluggga vidare till barnmorska direkt efter ssk-examen?