• Stickling

    BIM December 2020-Första barnet

    Hej allihop! Jag hoppar också in från decembergruppen. Detta blir sjätte omgången med försök för mig och min sambo. Vid fjärde försöket fick jag ett tidigt missfall och sedan dess har cykeln varit lite ur fas, men jag hoppas att den normaliseras nu. I så fall blir BIM ca 17/12. Skrev in min ålder i listan också, tycker det är lite kul att veta hur gamla folk är :)

    1/12 
    EMKR

    1/12 Rumpelstilskin

    3/12 Sandans

    3/12 litensnäcka94

    5/12 VirrePirre06

    7/12 Carina82

    13/12 Soffsen

    16/12 Geranium

    17/12 Stickling, 32 år
  • Stickling
    Vickan31 skrev 2020-11-17 11:28:41 följande:

    Hej allihopa!

    Jag fick min mens igår, så jag hoppar också in här. Är 31 år, har försökt sedan mars/april men mer aktivt med ägglossningstester och så sedan i somras.

    Det försvann några användares ålder, så jag tog mig friheten att lägga till det igen 1/12 EMKR, 32 år1/12 Rumpelstilskin3/12 Sandans3/12 litensnäcka945/12 VirrePirre06, 29 år7/12 Carina8213/12 Soffsen

    15/12 Vickan31, 31 år16/12 Geranium, 34 år

    17/12 Stickling, 32 år


    Hej! Såg ditt inlägg i novembertråden, var fint skrivet tyckte jag om längtan och besvikelse. Håller helt med dig, det gör ju så ont oavsett vilket försök i ordningen det är som misslyckas :( Nu får vi hoppas på plus för oss i december! <3
  • Stickling
    Vickan31 skrev 2020-11-17 18:26:09 följande:

    Ååh men tack fina "Stickling"!  Jag håller verkligen med dig! Det är ju så svårt ibland när man är så inne i sin egen bubbla, att man kan känna sig "missunnsam" när någon blir gravid på första försöket eller att någon kanske "klagar" när det inte funkar på första försöket - men man är nog likadan själv, och jag har ju inte försökt tillnärmelsevis lika länge som många andra här på familjeliv. Så ja, det går nog inte att jämföra sig med andra som har det varken lättare eller svårare. Man lever ju så intensivt i sig själv och sin egen situation och därför tycker jag att alla som sagt har rätt till sina känslor oavsett hur länge man har försökt , så jag försöker att påminna mig själv om det också när det känns tungt ibland  

     

    Det känns så fint att ha er stöttande nätvänner här att bolla med och dela resan med, så det är jag väldigt tacksam över att vi får följas åt och peppa varandra 


    Ja, håller helt med. Det är svårt att inte känna sig ledsen när man jämför sig med andra, men egentligen handlar det ju bara om en själv och att man längtar och önskar så mycket. Jag försöker påminna mig själv om att det är okej och går bra att känna flera saker samtidigt; jag kan både vara glad för en väns skull och samtidig förtvivlad för min egen. Det går lite hand i hand med att försöka vara snäll mot sig själv kanske, och låta sig vara ledsen om det är så man känner. Sen tycker jag att det pendlar en del beroende på var i cykeln jag är, nu när jag just fått mens är jag ju mer i botten än vid ägglossning.. En riktigt bergodalbana är denna resa!...

    Ja verkligen, väldigt skönt att kunna lätta sitt hjärta. Kan känna mig ensam annars med dessa tankar, så det är skönt att se att många är i samma sits. <3
  • Stickling
    Vickan31 skrev 2020-11-19 11:49:14 följande:

    Så klok du är, väldigt bra skrivet om att man kan påminna sig om att det går att känna flera saker samtidigt och att det är okej. Och att ens känslor varierar beroende på var i cykeln man är känner jag verkligen igen - bra poäng av dig tycker jag! Jag som alltid sett mig själv som en väldigt optimistisk person har nog aldrig känt mig så pessimistisk som under mensen de här månaderna sedan barnförsöken började. Men det är tur att vi stöttar varandra och vet om att det är okej att vara ledsen så länge man inte är elak eller för hård mot sig själv <3 

    Tack igen för påminnelsen och dina kloka ord, Stickling 


    Tack för ditt fina svar! Kloka tankar från dig om att inte vara för hård mot sig själv. Inte alltid så lätt. Känner igen mig i att känna sig pessimistisk under mensen, så svårt att hålla hoppet uppe när man blir besviken gång på gång. Men det låter bra att du är en optimistisk person i grunden, det kan jag tänka mig kommer kunna hjälpa dig mycket under den här resan. Även om det förstås också som sagt är okej att låta negativa känslor komma, bara man hittar upp från dem igen sen. <3
  • Stickling
    BoringBrick92 skrev 2020-11-19 18:35:05 följande:

    Hoppades in i det sista, men idag dök den ovälkomna upp ändå. Så jag ?sörjer? idag och försöker ta nya tag inför december.

    Hoppas på massor av plus i juletid!


    Åh nej! Fan också. Ja, nu får du sörja och ta hand om dig <3 Så hoppas vi på livets bästa julklapp i december!
  • Stickling
    BoringBrick92 skrev 2020-11-19 23:52:00 följande:

    Tack för stödet Stickling! Förutom maken så har jag haft stort stöd av vår ena katt som varit otroligt gosig och kärleksfull just idag. Ja, verkligen! det hade ju varit magiskt med en sådan julklapp! Vi får följas åt denna månad också- till den 17:e!


    Åh, vad fint att katten varit extra gosig mot dig efter det tråkiga beskedet, precis vad man behöver! Ja, nu då håller vi tummarna igen!
  • Stickling
    KNAS2 skrev 2020-11-20 15:38:50 följande:

    Hej!

    Hoppade över hit från November tråden då min mens kom idag - trist men det är bara att ta nya tag!

    Lägger till min BIM i listan och önskar alla lycka till. I december ska vi skapa många julmirakel

    1/12 hallontutte, 25 år

    1/12 EMKR, 32 år

    1/12 Rumpelstilskin

    3/12 Sandans

    3/12 Tivoli, 29 år

    3/12 litensnäcka94

    5/12 VirrePirre06, 29 år

    7/12 Carina82, 37 år

    9/12 Ellilor, 28 år

    T9/12 Snäckan92, 28 år

    13/12 Soffsen

    15/12 Vickan31, 31 år

    16/12 Geranium, 34 år

    16/12 KNAS, 31 år

    17/12 Stickling, 32 år


    Julmirakel Hjärta Så fint, ja nu vill vi ha en massa decemberplus!  
  • Stickling
    90Nicki skrev 2020-11-21 12:44:08 följande:

    Hej tjejer.

    Det är första gången någonsin som jag skapar ett konto på ett sådant här forum.

    Jag har dock följt diverse bim-trådar i smyg sedan vi började försöka i Maj.

    Ska jag vara ärlig så hade jag tidigare fördommar om familjeliv, men efter att ha följt trådar så är jag faktiskt rörd vilket otroligt stöd det finns mellan oss tjejer på detta forumet, helt fantastiskt vilken support det finns här.

    Vill även ge mitt stöd till er som har försökt så länge som ibland flera år, ni är otroliga som orkar kämpa.

    Idag kom min mens. 7 försöket. Det gör så jävla ont. Känner mig så misslyckad.

    Är så rädd för att vi inte kommer att få vårat drömbarn. Det känns även jobbigt då jag aldrig någonsin har fått något annat än ett tvärblankt negativt gravtest. Oavsett om vi prickat in innan/under/efter ÄL, kör varannan dag, slutat med koffein, äter balanserad bra kost, går promenader, "försöker leva som vanligt", "försöker inte tänka på det", får i oss diverse vitaminer osv..

    Det gör så ont att vara glad när ens nära och bekanta runt omkring blir gravida, jag blir genuint glad men samtidigt genuint ledsen för oss. Extra provocerande när "det gick på första försöket" eller när vissa kan planera vilken månad de vill föda i, eller ska försöka pricka in ett visst kön som man föredrar. Jag är bara tacksam jag får ett friskt barn, oavsett vilken födelsemånad eller datum det föds.

    Är så tacksam att jag har världens bästa man som vill detta lika mycket som mig och som finns som stöd till 100%. Han är bäst.

    Ville egentligen ingenting med mitt inlägg. men var tvungen att skapa ett konto för att få skriva av mig till några som förstår, och även för att säga tack då jag tidigare känt stöd genom att läsa era trådar fasten jag inte har haft ett konto.

    Ursäkta långt inlägg.


    Hej!

    Välkommen hit, och till oss i tråden! Jag hade heller aldrig haft ett konto på Familjeliv eller liknande forum, men när jag och sambon började försöka i somras kände jag mig ensam med alla tankar och all längtan under den evighetslånga väntan varje månad, så har känt som du, att det är skönt att kunna skriva av sig och ha kontakt med folk som förstår.

    Så tråkigt att mensen kom. Förstår att du blir ledsen och uppgiven. Känner igen mig i det du skriver om att glädjas åt andra, samtidigt som man blir ledsen själv och även frustrerad över hur vissa verkar ha det så lätt. Man får försöka ha tillförsikt i att ens efterlängtade barn kommer komma till slut. För de flesta blir ju ändå gravida inom ett år, och sen finns det hjälp att få. Det försöker jag tänka i alla fall, för att hålla hoppet uppe (med all respekt för alla som kämpar i åratal och även för dem som inte når målet trots all hjälp i världen).

    Vi får hoppas på att december blir alls vår turmånad!
  • Stickling
    Soffsen skrev 2020-11-21 16:48:58 följande:

    Hej tjejer! 

    Googlar och googlar men hittar inga svar och hoppas att någon här kanske har svar eller varit med om något liknande. Har BIM 13/12, blir vårat 3:e försök. Men denna månaden har min temp varit så ojämn. Låg och hög och allt däremellan. Mensen pågick i 5 dagar och sedan dess har jag haft spottings, är på dag 10 nu??? 

    Brukar ha hyfsat jämnt och låg temp och spottings kanske en dag. Vet någon vad det kan bero på? När man mer än allt vill bli gravid är ju tankarna på att kroppen inte funkar som den ska det sista man vill lägga energi på. 

    Brukar normalt ha en menscykel på 26-28 dagar med ägglossning runt CD 13-14 men förra cykeln blev 34 dagar med ägglossning CD 20, vilket jag inte heller förstår. 


    Hej!

    Jag hade en liknande upplevelse förra månaden. Jag fick mens som vanligt och hade sen bruna spottings som inte gick över. Googlade också en massa och letade här på FL, men hittade ingenting. Till slut bokade jag tid hos gynekolog på CD 14. Där fick jag göra ultraljud, där ingenting avvikande syntes, och ta ett graviditetstest. Jag hade inte tagit något test tidigare, eftersom mensen kom i vanlig tid, men det visade sig bli svagt positivt. Fick då även ta blodprov som visade ett hcg i sk gränsvärde, varken gravid eller inte gravid... Fick veta att det mest sannolika var ett tidigt missfall. Fick komma tillbaka och ta nytt blodprov ett par dagar senare för att se att värdet sjönk som det skulle, hade det stigit kunde det ha inneburit utomkvedshavandeskap. Värdet hade i alla fall sjunkit och jag behövde ingen mer uppföljning. Hade också en svajig temp, både före och efter mensen, och hade också en ovanligt lång cykel den gången.

    Med allt detta sagt vill jag dock poängtera att det ju självklart inte behöver vara samma sak som har hänt dig! Ibland beter sig kroppen på ovanliga sätt, utan att något är fel och utan att man får några förklaringar. Om du har möjlighet kan du ju försöka få en tid hos en gynekolog, som kan kolla hur läget är. Tog du något graviditetstest innan mensen kom?
  • Stickling
    Soffsen skrev 2020-11-22 10:14:45 följande:

    Okej, det låter ju väldigt likt! Hade negativt test bim -2 men började ta ägglossningstest nu CD 6 och det var nästan positivt. Tog igen CD 9 och det var betydligt mer negativt, så vem vet. Kanske kan ha varit ett tidigt missfall! Även idag på morgonen CD 11 har jag haft spottings så tänker att jag bokar in ett gynbesök i alla fall! 

    Tack för svar Stickling 


    Okej, ja det är ju möjligt att det var ett tidigt missfall. Du har inte tagit något mer graviditetstest efter bim-2 då? Hoppas du kan få en gyntid och få svar, det är ju jobbigt när kroppen inte beter sig som den brukar, särskilt när man försöker bli gravid. Berätta gärna hur det går!
Svar på tråden BIM December 2020-Första barnet