• Vickan31

    BIM December 2020-Första barnet

    Stickling skrev 2020-12-03 07:21:59 följande:
    Okej, förstår. Ja, vad fint att hon berättade! Fint för dig att veta att du har åtminstone en kompis som vet hur det känns att längta och vänta, det är så värdefullt tycker jag. Kanske finns det fler i din närhet, som du inte vet om än.

    Låter smart med Promom, att du kan se om värdena ökar eller minskar. Det är sant att det är nackdelen med Clearblues tester. Hahaha, åh, inte lätt att vara morgontrött! Ja precis, man ska tempa precis när man vaknar, innan man snoozar eller går upp. Jag är också morgontrött, men det har gått förvånansvärt bra tycker jag. Om man bara kommer ihåg att stoppa termometern i munnen, kan man stänga av den och sova vidare när den mätt klart, för värdet går att se nästa gång man sätter på den. Dvs man behöver inte notera siffor och ha sig direkt utan det kan vänta tills man vaknat till lite :)

    Haha åh, känner igen mig i att tänka cykler istället för månader. Ja, att känna sig positiv hela tiden går väl knappast, det blir ju naturliga dippar när mensen kommer om inte annat. Åh, tack fina, önskar detsamma till dig! <3 Kommer du testa tidigt sen när BIM närmar sig tror du, eller brukar du vänta in ev mens?
    Verkligen! Det känns alltid skönt att mötas av förståelse och igenkänning, samt att det ger mig hopp att de kunde bli gravida trots att det tog tid - så att jag kanske också kan tänka att bara för att det inte har gått än för oss så behöver inte det betyda att det är något som är fel. 

    Aaah, ja men det var ju smart! Då kanske jag inte skulle vara helt hopplös ändå på att tempa :) Om det inte blir ett plus innan jul så kanske jag får skaffa Natural Cycles till nästa cykel eller i alla fall nästa år. Tack igen för bra tips och insikter!

    Ja så är det såklart. Men skönt att vi kan peppa varandra, tack för det Hjärta Jag brukar alltid försöka vänta till BIM, men jag kan inte lova något, haha. Brukar du vänta in mens eller när börjar du annars att testa?
  • Vickan31
    Tokan123 skrev 2020-12-03 22:14:33 följande:

    Jag börjar känna av vad jag tror är ägglossningsvärk. Testar med äl stickor varje dag. Har läst att man ska testa två gånger per dag för att inte missa höjningen. Har testat morgon direkt innan jobbet och sen när jag kommer hem. Dock står det att det är bäst mellan 10-20. Hur skulle ni ha tänkt? Testat ändå på morgonen eller är det pengar i sjön?


    Jag har också läst att det är bäst att ta ÄL-test mellan 10-20 så jag brukar inte testa med morgonurinet utan istället testa en gång kring lunch (även om jag är på jobbet) och sedan en gång mot kvällen när jag kommit hem. Men det är alltså inte varje dag jag testar två gånger utan bara när jag sett att det börjar öka och närma sig Glad
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-03 19:57:17 följande:
    Ja eller hur, en bra påminnelse om att det kan ta tid och sen bli hur fint som helst!

    Haha, ja om du bara lyckas få in vanan att vakna till så pass mycket att du kommer ihåg att tempa, är i princip hela jobbet gjort :) Låter som en bra idé att fundera på det till nästa år, om inte annat kan du ju då känna att du gör något nytt så att säga, och kommer lite framåt på så sätt. Men vi hoppas förstås att det visar sig nu i december att du inte behöver försöka mer!..

    Jag har gjort lite olika med testandet. I början testade jag typ tre dagar före BIM, men blev nedslagen av att ta idel negativa tester, och när mensen sen alltid kom, kändes testet som ett slöseri med pengar. Nu tänker jag att jag ska försöka vänta till BIM+1, men vet också hur otroligt svårt det brukar kännas att hålla sig, så jag lovar inte heller nånting, haha.

    Hittills har jag inte fått positivt ÄL-test, så ÄL verkar snarare bli till helgen än imorgon tyvärr. Så segt.
    Stickling skrev 2020-12-03 20:13:43 följande:
    Förresten, kom på att om du vill prova Natural Cycles kan du om du vill få en inbjudan via länk av mig. Som användare kan man bjuda in vänner och få lite rabatt i deras webshop, och vännen får en prenumeration för 20% mindre kostnad + en gratis termometer :) Du kan ju skicka ett meddelande till mig i så fall, visst kan man väl göra det här på Familjeliv på nåt sätt? :)
    Precis! <3 

    Ja jag tror att det är bra för hoppets skull att känna att man testar något nytt i form av vitaminer, livsstilsval, kost, natural cycles/appar m.m. Så om det blir så att jag "behöver" testa Natural Cycles ska jag definitivt skriva till dig, det lät ju som ett bra erbjudande! Ska bara lista ut hur man gör med direktmeddelanden här då, haha :) 

    Har du gjort/ska göra några förändringar när det gäller livsstil, kost, vitaminer etc?

    Jag förstår! Att vänta till BIM+1 är väl mitt mål också, men jag håller med dig om att det som sagt är väldigt svårt att hålla sig ;) 

    Vad segt att den ska vara sen just nu, men håller tummarna för att den kommer snart så att du slipper vänta mer <3 

  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-04 17:32:45 följande:
    Ja exakt, kan ju kännas tröstlöst att harva på med försöken utan att få något resultat. Ja, säg bara till om du vill ha länken, så löser vi det på något sätt :)

    Jag har inte gjort några förändringar utom att ta folsyra. Försöket dra ner lite på kaffedrickandet, men i övrigt försöker jag vila i att kroppen klarar detta ändå på sikt. Du då?

    Idag fick jag äntligen positivt ÄL-test! Ska testa imorgon också, det är meningen att man ska kunna få positivt två dagar om man lyckas fånga höjningen, men ägglossning borde ju bli i helgen oavsett. Känner mig lättnad över att ha fått positivt test, känns lite som att vara på banan igen :)
    Precis! Ja absolut Skrattande

    Det låter bra, jag försöker också tänka så :) Jag har dragit ned på koffein, försöker att äta lite mer grönsaker (är så sjukt dålig på det, haha) och annat jag läst ska vara bra, och tar folsyra. Har faktiskt köpt en ny sort i veckan som inte bara är folsyra utan även D-vitamin mm (heter typ kosttillskott för kvinnor).

    Åååh men vad skönt - förstår verkligen att det är en lättnad! Jag oroar mig också varje gång ägglossningstesten inte visar något plus när det närmar sig. Härligt att den inte verkar alltför försenad för dig nu då :) Jag visste faktiskt inte det är med att man ska få positivt två dagar på raken, då fick jag lära mig något nytt (som nästan varje dag i den här gruppen) Glad

    Ha en jättefin helg - håller tummarna för att ägglossningen sker här i dagarna för dig! Hjärta
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-04 21:28:36 följande:
    Okej, lät ju bra med kosttillskottet, skadar säkert inte med lite extra D-vitamin så här års. Haha jag skulle också behöva äta mer grönsaker, inte så mycket för fertilitet som för min hälsas skull :)

    Ja eller hur, så skönt när kroppen jobbar på som vanligt! Angående de två dagarna menade jag alltså för Clearblues digitala test! De kan tydligen visa positivt två dagar, men jag har bara sett det en gång, de flesta cykler har jag bara fått positivt en dag. Men det spelar ju ingen roll, huvudsaken att det blir positivt överhuvudtaget förstås :)

    Tack detsamma, hoppas du också får en fin helg! Vi hörs om inte annat när du närmar dig BIM! Min blir nog uppskjuten en dag eller två, med tanke på den lite senare ägglossningen.

    Nä men precis, så tänker jag också att lite extra vitaminer och grönsaker inte skadar i alla fall Glad


     


    Ahaa, då förstår jag! Men som du säger, huvudsaken är ju att det visar positivt en dag :) 


     


    Ja det gör vi absolut! Det är ju mycket BIM-tankar i huvudet just nu vilket gör att tiden går lite långsamt på ett sätt, haha. Men samtidigt är december en bra månad för man har lite planerande, julklappar m.m. att lägga sin tid på, samt för min del är det mycket jobb som ska göras så att man med gott samvete kan vara ledig över jul sedan, så tiden rullar ändå på :) 

  • Vickan31
    Stabben1989 skrev 2020-12-07 22:29:50 följande:

    Plussade ikväll och känslorna är otroligt blandade. Vill känna mig lycklig men med två missfall på raken känns det lite svårt eftersom jag inte alls känner mig gravid, har verkligen inga symptom över huvud taget. Är lite rädd att den redan har dött och att kroppen inte fattat det för med mina tidigare som slutade i missfall kände jag symptom tidigt. När började ni känna symptom?


    Ååh jag förstår verkligen att det är blandade känslor av både oro och glädje, men vi håller allihopa våra tummar för att det ska gå bra! Hjärta Grattis till plusset!
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-07 20:09:16 följande:
    Åh, jag känner likadant! Tiden fullkomligt segar fram. Känns som att det gått en halv evighet sedan ägglossning och jag är bara på ÄL +2, haha. Vilken dag är du på nu? Ja, det är ju en fördel när det händer saker runt omkring en i alla fall. Och också skönt med nedräkningen i och med advent tycker jag, då känner man att tiden går framåt. Skönt att du kan vara ledig över jul!
    Haha ja så är det verkligen! Eftersom jag inte tempar kan jag inte vara helt säker, men jag tror att jag hade ägglossning 1/12 så i så fall är jag på ÄL +7 idag - så det går långsamt framåt, haha :) 
  • Vickan31
    Stabben1989 skrev 2020-12-07 22:29:50 följande:

    Plussade ikväll och känslorna är otroligt blandade. Vill känna mig lycklig men med två missfall på raken känns det lite svårt eftersom jag inte alls känner mig gravid, har verkligen inga symptom över huvud taget. Är lite rädd att den redan har dött och att kroppen inte fattat det för med mina tidigare som slutade i missfall kände jag symptom tidigt. När började ni känna symptom?


    Vickan31 skrev 2020-12-08 09:32:16 följande:
    Ååh jag förstår verkligen att det är blandade känslor av både oro och glädje, men vi håller allihopa våra tummar för att det ska gå bra! Hjärta Grattis till plusset!
    Jag vet inte om det är någon tröst, men jag vill bara tillägga att min kollega hade tidiga graviditetssymptom innan hon fick missfall, men när hon sedan blev gravid gången efter kände hon precis som du inga symptom alls och var så bombsäker på att det inte hade gått vägen att hon marscherade till apoteket, la fram testet på disken och upprört upplyste personalen om att "det är något fel på testet för jag är inte alls gravid!" Men det var hon och den graviditeten gick jättebra med hennes idag fina 4-åring - så jag tror och hoppas att den här graviditeten ska gå bra för dig trots att du inte känner några tidiga symptom som du gjort tidigare gånger GladHjärta
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-08 09:53:05 följande:
    Åh, men heja, en hel vecka har gått! Har du fått några symptom av något slag? :)
    Nej ingenting ännu, men jag vill minnas att det var någon här i tråden som skrev att ägget inte fäster förrän vanligtvis ÄL +8 så vi får se efter det om jag märker någon skillnad ;) Har som sagt inte jättemycket hopp den här gången eftersom vi inte fick till så många försök, men som du säger är det väl kvalitet före kvantitet som gäller, så man vet ju aldrig :) Hur mår du?
  • Vickan31
    Kristinis skrev 2020-12-09 07:25:25 följande:

    Testade nyss, det borde inte vara spökstreck va?


    Men vad roligt - grattis! Skrattande
Svar på tråden BIM December 2020-Första barnet