Inlägg från: Shalke04 |Visa alla inlägg
  • Shalke04

    Du som älskar ditt jobb

    scrapcore skrev 2020-11-04 19:34:55 följande:

    Vad jobbar du med?

    Hur kom det sig att det blev ditt yrke?

    Vad är det du älskar med det?


    1. Jobbar inom risk på en större europeisk bank. 


    2. Studerade ekonomi på Universitetet och fann det otroligt intressant. 


    3. Tiderna, flexibiliteten, komplexiteten och lönen.
    Med andra ord så jobbar jag mellan 4-5 timmar om dagen i snitt (ibland blir det ju 12 timmar och ibland 3 timmar beroende på marknaden som sådan). Jag kan utföra mitt jobb varsomhelst ergo reser jag ofta och jobbar från andra delar i världen utan att ta semester. Själva arbetet är väldigt lärorikt och utmanande då man verkligen måste tänka till när man fattar ett beslut. Sist men inte minst är ju lönen en fördel. Tjänar 81.000 kr / mån innan bonus och är i tidiga 30års-åldern. 

  • Shalke04
    scrapcore skrev 2020-11-05 12:05:27 följande:
    Låter ju helt otroligt! Kan tänka mig att det är ganska stora, avgörande beslut du måste ta ibland? Hur hanterar du ovissheten om hurvida du tog rätt beslut eller inte?

    Tack för ditt svar!

    Jo, det kommer med arbetsbeskrivningen så att säga. Jag tror det passar en viss typ av person. Om man reflekterar över det så är det väldigt få personer på en arbetsplats som in facto fattar beslut och resten bara följer och hänvisar uppåt. 

    Beslut = press (så enkelt är det)


    Jag hanterar det genom att inte jobba så många timmar, vilket beskrivet ovan, samt att så ofta jag kan åka utomlands eller göra andra saker jag och min flickvän tycker om :) 

Svar på tråden Du som älskar ditt jobb