Inlägg från: Anonym (Marknadsassistent) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Marknadsassistent)

    Du som älskar ditt jobb

    Jobbar med marknadsföring på ett företag. Skapar innehåll till olika kanaler (social media, nyhetsbrev etc). En del grafisk design av olika trycksaker.

    Igår bestod arbetsdagen bla. av klippning av video till ett digitalt event, beställning av årets julkort, julklappar till alla anställda.

    Min utbildning är en Kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

    Älskar mitt jobb då det är väldigt varierande och roliga arbetsuppgifter. Det finns mycket nytt att lära sig hela tiden. Jag har alltid varit intresserad av psykologi, och det är intressant att se hur olika respons man kan få på samma budskap genom bara små ändringar på text och format.

    Lönen är tyvärr lite låg, men har en fantastisk chef, väldigt trevlig arbetsmiljö med flexibel arbetstid och kontoret ligger 15 minuter att gå från hemmet och förskolan.

  • Anonym (Marknadsassistent)
    scrapcore skrev 2020-11-05 13:57:35 följande:

    Intressant! Det är något jag själv funderat på att utbilda mig inom då jag fått en del sådana uppdrag tidigare och tyckt det varit riktigt kul då det knyter samman flera av mina intressen. Skulle du kunna lista några för- och nackdelar med yrket?


    En nackdel kan vara att det kan bli stressigt emellanåt. Man bör ha kunskap om hur man hanterar stressiga situationer. Annars tycker jag inte att det finns några nackdelar, men det beror nog lite hur man är som person. Mina personliga egenskaper gör nog att jag passar bra för jobbet. Man ska vilja lära sig nytt hela tiden och vara ok med ständig förändring. Kunna ha många bollar i luften men också kunna säga ifrån. Marknadsavdelningen får lätt uppgifter andra vill slippa undan, gäller att vara tydlig. Det är också svårt att lägga ifrån sig arbetet när klockan är fem.

    Fördelar, det är svårt att svara på. Det är så många och de går in i varandra om du förstår hur jag menar. Att jag får jobba med något jag verkligen är intresserad av. Det gör ju att jag engagerar mig i det jag gör och en engagerad och entusiastisk kollega sprider positiv energi i sin tur. Det att man inte kan lägga från sig jobbet klockan fem kan jag hantera genom att inte jobba full arbetsdag på jobbet, utan räkna in tiden jag jobbar på kvällen/svarar på mail i den totala arbetstiden. Så för mig fungerar det bra.

    Jag har jobbat på industri med löpande band i olika delar av mitt arbetsliv pga tillfällig arbetslöshet. Jag har också jobbar med ett jättetråkigt kontorsarbete i fyra år. Det är inte något som passar mig, då mår jag dåligt. Defick mig att inse att jag skulle kämpa extra hårt för att få jobba med något som verkligen interesserar mig.
Svar på tråden Du som älskar ditt jobb