Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Jag måste ställa lite frågor först om det är okej? Pappan har alltså två lägenheter, varav ett är centralt och står helt tomt?

    Jag antar att ni har varit gifta länge? Har bonussonen ändrat på sitt beteende de senaste åren?

    Om jag tänker utifrån mitt perspektiv så var jag ganska deppig i den åldern (tonårsångest satt kvar), olyckligt kär i en samkönad, tyckte jag var oattraktiv och dyl. Jag var äntligen fri från skolan (oerhört skoltrött) men saknade skolkamrater osv. Jag uppfattade nog som kylig av min familj, men jag deprimerad och självcentrerad då och hade ingen om hur jag skulle öppna upp. Min poäng är att jag förstår ditt perspektiv till fullo att det trångbott och han uppfattas som lat, men pojken kanske mår dåligt och mamman vet om det? Han pluggar 100% och jobbar söndagar? Det är ganska mycket endå.

  • Anonym (E)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 10:24:41 följande:

    Pappan bor ihop med en kvinna i hennes hus och därav lägenheten i stan. 

    Vi har varit gifta länge och han har alltid varit likadant och jag kan inte se någon skillnad beteendemässigt genom hans uppväxt mer än att han vill bli behandlad som en vuxen när det passar honom. 

    Vi har tagit upp hur han mår och om vi ska hjälpa honom med samtal och psykolog men då blir han bara förbannad. Han har hemundervisning pga Corona och jag kan beskriva ett typiskt dygn för honom utan överdrift enligt följande: 

    1. Går upp runt 13.00 tiden på vardagar som helger. 

    2. Äter, tittar på Netflix, spelar spel på datorn och pluggar i bästa fall 1-2 timmar om han ens gör det. 

    3, Lägger sig mellan 02.00-03.00. 

    Han misslyckades på sin första tenta precis. Vi tvingar inte honom till att jobba och det är ett val han själv gjort. Jag fixade jobbet till honom innan han hade kommit in på högskolan. 


    Baserat på ovanstående skulle jag ta upp en diskussion med min partner och kanske styra sonen till att ta den tomma lägenheten om det är okej för pappan. Han blir ju 21 år och det kanske är dags att försöka ta sig an vuxenlivet nu, de mindre barnen blir ju drabbade för att det är trångt och det finns ju en tom lägenhet som ingen använder. För att det här är känsligt för din partner är det viktigt att närma sig diskussionen varsamt.
  • Anonym (E)
    AnnaSthlm skrev 2020-11-06 14:38:50 följande:

    Hur ser ert sexliv ut? I vilken utsträckning är ni ett par eller har ni fastnat i föräldrarollen där ni även beter er som föräldrar år varandra och tar beslut över varandras huvud? Hon verkar ju behandla dig som sitt äldsta barn iaf eftersom du själv skriver att hon tog beslutet utan att involvera dig.

    Av någon anledning gör din fru ett medvetet eller omedvetet val att ha sonen nära och vara kvar i sin mammaroll. Kanske vet hon inte vad hon ska göra med tomheten när sonen lämnar? Det är hon som mest behöver ha honom, inte tvärtom. En vuxen kvinna sparkar ut vuxna ungar ur boet.

    Två vuxna hanar delar aldrig på ett revir/hem, så om hon ser dig som ett av sina barn, alltså inte man enough.

    Och du finner dig i det, eller hur?


    Det låter så primitivt när du skriver om hanar och revir.. Det här är ju civiliserade människor vi pratar om!
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?