Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Pappan har väl kanske börjat ställa krav varför det blev mer bekvämt att bo hos er? Kan du inte prata med din sambo så börja med pappan och se vad han tycker om sonens framtid.


    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 08:35:24 följande:

    Du har helt rätt i men hon vill inte se det på det sättet och hon vill inte ha med pappan att göra alls.

    Hos pappan får han handla, städa, laga maten själv, tvätta sina kläder etc. Hos oss dammsuger han i bästa fall 2 gånger per månad efter upprepade tillsägelser. Allt annat får han serverat. Hon gör tom så pass mycket mer kvällsmat så att han slipper ställa sig och laga sin lunch på dagarna. Att det blir matlådor över så att han kan ta med sig det till jobbet. Hon ser till om till att han får fredagsmys och viss lördagsgodis då vi oftast är borta över helgerna fast han har hela studiebidraget (högskolenivå) och jobbar i stort sett varje söndag där han har väldigt bra betalt. 

    Varför bo hos pappa när man har helpension hos mamma! 


    Låter mer som att han är 9 än 20. Antar det är ett svårt läge, jag har en svåger som är 40+ han är fortfarande en liten plutt i mammas ögon trots att han har egna barn etc. Han har varit singel ett antal år och mamma kommer och städar och han får mat där mer eller mindre jämt, barnet uppfostras tillsammas med mormor etc. När vi rest tillsammas hela familjen/släkten så är det mormor som packat åt dom...

    Förstår inte varför man vill hålla på så?!..
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 10:47:32 följande:

    Så illa är inte hos oss. Det handlar inte om att han inte kan, och jag vet att han är mycket omtyckt och flitig på de arbetsplatser han brukar vara på. Det handlar mer om extrem lathet och en mamma som gör allt för honom som i sin tur lämnar mer tid till spelandet och egna sysslor. 


    Det är inga sådana problem med svågern heller, han är vuxen i allt övrigt förutom i närheten av sin mamma som förtsätter curla honom helt i onödan. Om inte din sambo slutar så kommer det ju inte ge sig av sig själv om han är som du skriver lat.

    Hon måste ju låta honom bli vuxen.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-08 17:55:56 följande:

    Hur vet du det?

    Eller är det bara önsketänkande?

    Ts fru kan nog säkerligen få minst halva umgänget, dvs varannan vecka. Det finns inget som talar mot det.

    Dottern vill nog inte mista sin mamma om det är priset för ett eget rum.

    Varför är mitt förslag att ts och frun flyttar ut i vardagsrummet så fel? Då är ju problemet löst.


    Dottern vill nog inte det nej, fast det är ju märkligare om mamman vill mista dottern till 50% över ett rum.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-08 18:19:47 följande:

    Vem har sagt att hon vill det?

    Ts vill ju inte besvara mitt förslag om att föräldrarna flyttar ut i vardagsrummet. Då är problemet löst.

    Är det verkligen så stor uppoffring?  För ts verkar det onekligen så. Han slänger hellre ut sin frus son än att själv ha sin säng i vardagsrummet.

    Det är sjukt. Den mannen hade jag lämnat fortare än kvickt.


    Han har svarat på det, orkar du inte läsa tråden? Dom har bott i vardagsrummet och det funkade inte. Att du gärna har dina barn hemma tills dom är 30+ har framgått med all tydlighet, jag tror du är rätt ensam om det.

    TS står upp för sina barn, frun för sin vuxne son inte sina två yngre. Han har även förklarat att du är ute och cyklar, så någon gång får du kanske ge dig?
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-08 18:36:23 följande:

    Jaså, det har jag isåfall missat. Då ber jag om ursäkt och ska se om jag kan hitta det inlägget.

    Jag vill definitivt inte ha mina barn hemma tills de är 30+, var läste du det?

    Vi pratar om en TJUGOÅRING inte en TRETTIOÅRING.

    Jag är inte ute och cyklar, jag försvarar mamman och hennes äldsta son. Anledningen är att jag tycker att ts har fel.

    Får jag inte tycka det för dig?


    Du får tycka vad du vill, att ts inte håller med står honom fritt.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-08 18:43:33 följande:

    Vi pratade faktiskt om det på nytt precis och jag frågade om hon skulle vilja flytta ut i vardagsrummet och svaret blev nej. Hennes rygg klarar inte av det. Det är ingen mening att dividera med en som redan har svingat yxan.

    Han har valt att bo hos oss för att han blir uppassad och inte behöver lyfta ett finger. Han borde ha fått en spark i arslet för länge sedan och nu ska han få dela rum med lille bror. När han får reda på det så drar han som skållad råtta. Jag har fått nog av allt daltande.


    Låter sunt och som det verkligen är på tiden, jag har aldrig förstått mig på vuxna som vill bo hemma när alternativ finns. Har man något problem visst, men annars är det ju helt orimligt för mig.

    Jag är glad att jag inte blev daltad med som barn, det har jag haft nytta av hela livet.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-23 10:11:25 följande:

    Nu vet vi varför han väljer bo hos oss och inte sin pappa. Han har nu själv berättat att pappan ställer krav på honom när det gäller sysslor samt har kollat upp hans ekonomi frekvent referens hans spelmissbruk. Det har inte min fru gjort sedan han valde stanna hos oss på permanent basis trots upprepade påpekningar från min sida. Nu visar det sig att han har spelat bort allt han har tjänat och är luspank. 

    Detta uppdagades i helgen när hans pappa hörde av sig till min fru och bad henne kolla upp hans konto. 


    Det måste ju vara slut på curlingen och slö, slapp och likgiltig attityden nu. Det är ju inte din pilsner med spelmissbruk etc. det är ju din fru och pappans problem. Men jag skulle ha nolltolerans framöver och som minimikrav att han går behandling för spelmissbruk, spärra personnummer för spel och sätt han under en förmyndare om han ska bo hos er. Men det kanske du inte är så sugen på längre?..
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-23 11:54:27 följande:

    Jag vet faktiskt inte vad jag tycker längre och vems beteende är värst i sammanhanget. När han fyllde 18 för drygt två år sedan så motsatte jag mig att han skulle komma över sparpengarna som min fru hade sparat sedan han föddes. Jag ansåg att han skulle få pengarna när han hade ett mer konkret mål, såsom köpa lägenhet, möbler, körkort och dylikt. Framförallt bevisa att han kan sköta ekonomin på ett vuxet sätt. Det var en ordentlig besparing som han brände av på ett par veckor. 

    Det var jag som synade honom och stoppade det hela då han var på väg att ta ett sms-lån för att göra det klassiska. Vinna tillbaka allt han har förlorat. Han fick gå på rehabilitering som avslutades efter några få tillfällen och ingen uppföljning alls. Jag har varit på att han ska redovisa det han tjänar så att vi vet vad han gör med pengarna samt att han ska betala hemma där vi sparar undan det åt honom men utan resultat. Jag känner att det spelar ingen roll vad jag säger eller föreslår att göra, hon gör som hon vill och det blir ingen kontinuitet eller konklusion. 

    Jag vet inte om jag orkar mera samtidigt så är hon otroligt ansatt från alla håll och kanter. 


    Förstår att det blir tungt just som ni börjat få vind i seglen, jag har nog övervägt att han får flytta. Eller att ni separerar om inte frun går med på det och hon får bo med honom och reda ut det.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-24 09:26:30 följande:

    Jag är så otroligt trött och förbannad på mig själv och jag kan inte skylla på någon annan. Jag har om och om haft rätt de senaste åren och vetat hur saker och ting kommer att utvecklas och ändå bara tillåtit det ske. Jag visste att rumsbytet var ett jävligt korkat förslag. Ändå lät jag min fru driva igenom det så att den yngsta fick dela rum med sin storebror. 

    Han kom över till oss igår kväll då han inte kunde somna pga. att det var ljust i rummet, datorn var igång och fläkten låter som bara den på eländet och han hade svårt med ljudnivån i rummet att komma till ro. Jag sa att han kunde ligga kvar i vår säng och då hade jag tänkt att lägga mig i soffan men då började min fru med bestämd röst övertala honom att det var en vanesak och fick med honom tillbaka till rummet. Han fann sig i det men det gjorde så otroligt ont i mig och jag kände/känner mig som den mest usla pappan i världen igen. Det var då jag berättade för henne att jag inte står ut med situationen längre. Hon ville reda ut det hela men jag kände mig som en laddad mina och bad henne låta bli och ta det vid senare tillfälle. 


    Ja du måste ha en flera km lång stubin även om det inte alla ggr kanske är det bästa heller så skulle jag behöva haft lite av ditt lugn. Och du säkert lite av min korta stubin vid vissa tillfällen, för mig hade jag vid det sådant tillfälle gett han två alternativ: stäng av datorn eller så rycker jag ur sladden och behåller den.

    För jag hade på förhand gjort klart att när den unga ska sova ska det vara tyst och släckt på rummet. Respekteras inte något sådant så får han vara utan datorn. Lösningen är ju givetvis dödsdömd då han är en nattuggla som ni redan vet och lillebrorsan går i skolan, förstår inte hur det ska kunna lira. Jag tror du gör rätt att ni bor på varsitt håll ett tag och ser var det landar.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Loppan Lotta) skrev 2020-12-13 11:01:30 följande:
    Nej, se till att slänga ut dem så fort de fyller 18.
    Är du tillbaka och briljerar nu igen.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Loppan Lotta) skrev 2020-12-13 19:30:48 följande:

    Som du?

    Eller bidrar ditt inlägg mer till något än mitt?


    Det skulle jag tro det flestas gör.
    Ride it like you stole it
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?