Inlägg från: Anonym (Mor till vuxna barn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mor till vuxna barn)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Anonym (Eve) skrev 2020-11-06 13:48:09 följande:
    Det är inte okej att en snart tonårstjej ska behöva dela rum med sin lillebror bara för att en vuxen ska claima andra rummet när denne dessutom har en helt annan lägenhet att bo i. Det är oacceptabelt och jag blir så fruktansvärt ledsen för dina barns skull, är så lätt hänt i såna här familjekonstellationer att de gemensamma barnen skuffas undan i ett hörn pga att den nya partnern fogar sig för sin partner som låter sitt barn sen tidigare agera ensam herre i hushållet.

    Det är fruktansvärt och du måste få ett slut på det här.

    Tyvärr får jag väl säga så måste du sätta dina barn framför din fru. Vägrar hon förändra den här situationen så tycker jag att du ska lämna och skaffa ett boende där dina två barn får egna rum. Visa dina barn att iallafall du står upp för dom...även fast inte deras mamma gör det. Du måste ta fajten och det nu!
    De får väl dela av rummet med en skärmvägg eller något.
    Att kasta ut sonen för att de nya ungarna inte kan dela rum är ju rent vansinnigt.
    Snacka om att han skullle känna sig utslängd, för att mammans karl inte vill ha honom boende i sitt eget hem längre.

    Det vore fruktansvärt.

    Jag tycker också att en separation låter som det bästa alternativet, men av helt andra anledningar.
    Mamman bryr sig säkertligen om sina yngre barn, men för den skull ska hon inte behöva visa sitt äldre barn på porten.

    Hade jag varit mamman i familjen så hade jag övervägt skilsmässa och låtit min stora son bo kvar, alternativt flytta med.
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-06 15:35:49 följande:
    Då är du en riktigt usel mamma. Man är ingen bra förälder om man vurmar enbart för sitt vuxna barn och skiter helt i sina yngre.

    Sen är det en vuxen man vi talar om här och ingen liten sjuåring som ska kastas ut på gatan. Han har en tom lägenhet hos pappan som vore det normala för honom att vilja nyttja när han är i den åldern. Vill han inte festa, ta dit tjejer (eller killar), kompisar och njuta av sin egna frihet? Det är ju sjukt att grabben hellre bor trångbott med mamma, styvfar och småsyskon? Det är inte synd om honom men man förstår att det finns vuxna människor därute som beter sig som små barn när det finns föräldrar som dig och TS fru.
    Dumheter.
    Småsyskonen kan gott dela rum. Annars får föräldrarna flytta ut i vardagsrummet.
    Man kastar inte ut en familjemedlem.

    "Vuxen man" va... annars tjatas det om att hjärnan inte är färdigutvecklad innan ca 25 års ålder. Men det gäller inte när  dessa människor ska slängas ut antar jag.

    Som mor hade jag inte tillåtit det. Aldrig.

    Och någon "usel" mamma är jag då rakt inte. Tvärtom, jag har ALLTID satt mina barn i främsta rummet. 
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-06 19:05:16 följande:
    Skämtar du med mig eller? Hade inte sagt så mycket om småsyskonen var små förskolebarn men stora flickan är nästan tonåring och du menar att hon och lillebror ska dela rum medans deras vuxna bror ska ha två hem och och två rum? Som mor hade du tydligen tillåtit det, det kallar jag uselt.

    Då drivs ditt föräldraskap av att ta lättaste vägen för dig där du gynnar de barn som matar ditt stora bekräftelsebehov. Bravo bravo!
    Vad du kallar det för struntar jag i.

    Jag skrev att föräldrarna kan flytta ut i vardagsrummet för att ge plats åt de två yngre barnen. Missade du det?

    Antingen är man tonåring eller så är man inte. "Nästan" är bara löjligt. Det är två barn som delar rum oavsett och det är enkelt att lösa som jag berättar om nedan.

    Så återigen, nej dessa yngre barn behöver inte dela rum. Föräldrarna kan sova i vardagsrummet.

    Den äldre brodern har inte två hem, han bor i ts hem. I ett rum.

    Nej, jag skämtar inte. Gör du? Och usel för att man månar om sina unga, nyligen "vuxna" barn? Ja, tyck det du. Det gör DIG mer usel än mig. Kom igen när du har ett barn i 20-årsåldern.

    För du har såklart äldre barn? Ja, såklart du har det!
    Iallafall under ditt anonyma nick.

    Såklart. 
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-06 19:35:35 följande:
    Visst kan de göra det och det råder hade jag gett ifall grund som hade varit 16-18 år men en man som snart är 21 år gammal? Lägg ner! Aldrig i livet, inte efter rådande omständigheter med en tom lägenhet som står och väntar på honom.

    Du är lika anonym som mig här, om du ska vara spydig mot mig så kan jag väl också säga att dina inlägg färgar av sig. Du har din 23-åring i en kuvös där hjärnan ska växa till sig i två år till och det är dags för nattamaten för den lille parveln.
    Jag beklagar att du har något fel på din empatiska förmåga.
    Det kan du inte hjälpa så jag ska inte säga något mer om det.

    Har jag min "23-åring"? Vilken 23-åring?
    Grannens? Eller en katt som är överåring? Min äldsta katt blev 18. Hur gammal blev din? Demon

    Vet du vad, jag har svårt att diskutera med människor som ligger långt under min nivå  Både empatiskt och rent intelligent.

    Men jag önskar dig ändå en fin kväll.
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 08:08:11 följande:

    1. Tidigt i våras så fick han för sig att inte åka till sin pappa längre och har bott hos oss sedan dess på heltid utan någon diskussion eller förklaring till varför. Ingen konflikt med pappan så vitt vi vet och de hörs av med jämna mellanrum. Han har haft lite ströjobb efter gymnasiet genom att jag har ställt krav så att han inte bara sitter hemma och spelar spel vilket han ändå gör. Han betalar ingenting hemma.


    2. Faktum och sakfrågan är att min fru tycker att det är helt ok att han får bo hos oss på heltid utan att ens ha diskuterat det med mig. Det är helt tabu att dra det på tal när han är närvarande om t ex varför han har valt att bo hos oss eller hur han tänker när det gäller framtiden mer långsiktigt och hon avser skydda honom till varje pris som om han vore 3 år gammal och jag förstår inte riktigt vad det är hon skyddar honom mot? Vi har varit överens om att han får bo hemma gratis under förutsättning att han pluggar. Men då har jag utgått ifrån att han sedvanligt fortsätter att bo halva tiden hos sin pappa men får också dra sitt strå till stacken här hemma.


    3. Jag kan tillägga att pappan har en mycket central lägenhet med promenadavstånd ifrån oss som står helt tomt. Jag har på senare tid trott att han någonstans tycker att det skulle vara skönare att bo själv nu när han ändå närmar sig 21. Våra yngre barn har på senare tid tjatat om att de vill ha varsitt rum och bråkar ständigt. Då hade vi löst det problemet. 


    4. Jag kan också nämna att bonussonen är väldigt kylig inte bara mot mig men även sin mamma och syskonen och behandlar oss mer eller mindre som luft och väldigt svår att få någon känslomässig kontakt med och enbart fokuserad på sina behov. 


    5. Jag är primärt väldigt störd över att hon på eget bevåg beslutar att det är ok att han bor permanent hos oss. Jag anser att hon borde ha involverat och diskuterat frågan med mig och i allra högsta grad hans pappa och hur han ser på det hela.

    6. Anser ni att jag förstorar upp/överdriver det hela eller är det bara en bagatell där jag bara ska finna mig i det? 


    1. Det är inte konstigt att han inte vill bo 50/50 i den åldern. Det är inte konstigt i någon ålder alls för den delen. Skulle du vilja flytta varje helg till ett hem som inte är "riktigt ditt" och vara i stort sett inneboende hela tiden?

    Dock tycker jag att han ska betala för sig när han har en lön. Summa beroende på inkomst. Behöver ni inte pengarna så lägg dem på hög och ge tillbaka dem den dagen han väl flyttar.

    2. Det är hennes barn och då ligger avgörandet hos henne. Du visste att sonen fanns när du gav dig i lag med henne. Och han försvinner liksom inte för att han flyllt 20. Vet du ens hur vanligt det är att bo kvar hemma i den åldern numera? Läget är inte som det var förr!
    Självklart försvarar hon sitt barn, och att börja tramsa om "som om han vore 3 år" visar ännu mer hur din inställning är. Fientlig.
    Ni har varit överens ja, men nu backar du. För att han inte vill flytta varje vecka... självklart ska han hjälpa till hemma. Det tycker jag man kan kräva.

    3. Pappans lägenhet står tom säger du, för att han bor hos sin nya kvinna. Dock är lägenheten kvar och det visar ju med tydlighet att det finns en chans/risk att han kommer flytta tillbaka. Var menar du då att sonen ska bo?
    Du vill helt sonka kasta ut din frus son så att era gemensamma ska få hans rum. Det finns ingen förmildrande omständighet som uräktar din uselhet.
    Flytta ut i vardagsrummet själv istället så är problemet löst. Men nej, det går ju förstås inte. Fråga din fru om detta. Gör det. Jag hade definitivt hellre bott i vardagsrummet än att kasta ut mitt barn, oavsett ålder.

    4. Tror fan att han är kylig när han känner sig ovälkommen i sitt eget hem. Jättekonstigt va?

    5.Det är något man får ta med i beräkningen när det finns barn sedan innan.  Pappan kan inte heller bestämma något i detta. Det är inte hans sak.

    6. Jag anser att du överdriver något kopiöst. Och jag får känslan av att sonen egentligen är en dotter, du har skrivit fel på flera ställen. OCh visst kan det göra saken jobbigare. Döttrar är i allmänhet besvärligare att ha med att göra. Men, det är ändå upp till din fru att bestämma detta då det är hennes barn.
    Kör du över henne och slänger ut hennes barn så får du nog kallt räkna med att bli vv-förälder till dina egna också. 
    Då kan du ju fråga dem hur det känns att flytta varje vecka.

    Till sist, detta inlägg är BARA tillägnat ts och andra med eventuella åsikter kommer med högsta sannolikhet inte att bemötas. Undantag kanske, eventuellt om det finns någon som kan bemöta mig utan otrevligheter och annan skit.
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Ess skrev 2020-11-07 15:24:25 följande:
    Du får säga åt honom att sluta bete sig som en småunge, för detta är något ni måste prata om.

    De kan bo på heltid hos dig och vh hos mamman, de klarar nog av att dela två nätter vh.
    Varför skulle mamman gå med på det?
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Ess skrev 2020-11-07 15:37:25 följande:
    Barnen börjar bli större och det tas hänsyn till vad de vill om hon börjar bråka. Dottern kan åtminstone tala för sig själv.
    Tas hänyn är inte samma som att det avgör.
    Vem har sagt att dottern inte vill bo med sin mamma då?
    Hon kanske hellre är lite trångbodd än att välja bort sin mamma.
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Ess skrev 2020-11-07 17:57:01 följande:
    Hon vill ha eget rum och då är inte alternativet att bo med mamman. Dessutom är pappan en bättre förälder då han inte gör som mamman och favoriserar det vuxna barnet. Mamman verkar bara ha ett ?barn?, ts behandlar däremot sina lika då han vill att de ska slippa dela rum mot sin vilja.
    Fast vi vet faktiskt inte om mamman isåfall flyttar ut i vardagsrummet för flickans skull.
    Det är ts som står med armarna i kors och vägra, inte hans fru såvitt vi vet.
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-08 16:10:25 följande:
    Det blir nog tidigare än vad jag hade tänkt mig. Min dotter nämnde för mig tidigare idag att hon kan inte ta hem kompisar som kan sova över för att hon har inget rum eller en dörr att stänga efter sig. Det eldade upp mig så kolossalt och jag har bitit ihop hela dagen för att inte få ett utbrott. Mamma var inte hemma så hon hörde inget och jag sa inget heller då jag hade tänkt prata med henne under nästa vecka. Hon tog precis upp samma sak med sin mamma som blev uppmärksammad kanske för första gången på riktigt. Jag har sagt att vi får prata om det när barnen lagt sig ikväll. Jag är så ledsen och arg på mig själv. Är världens sämsta pappa just nu.
    Men så bra, då kan ni ju flytta ut i vardagsrummet nu så dottern får ett eget rum!
  • Anonym (Mor till vuxna barn)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-08 17:00:18 följande:
    Läs inläggen så får du svar. Jag har redan svarat på alternativet.
    Hade jag varit din fru så hade jag inte accepterat någon av dina lösningar.
    Varför måste DU sätta villoren för ERT liv?

    Du visste att hennes son fanns från början.
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?