Inlägg från: Anonym (Bonuspappan som duger ibland) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Xenia skrev 2020-11-09 18:04:03 följande:

    Ja, då får han antingen sova i vardagsrummet eller dela med sin yngre bror.

    Men det blir ju svårt att genomföra det när din fru sätter sig på tvären. Du skulle kunna säga att det inte har med att han är din bonusson att göra utan att du skulle resonera likadant om han också var din egen son. Men jag antar att din irrationella fru inte skulle tro på det.

    Om det var din egen son skulle han kanske inte haft något emot att dela rum med sin lillebror. Han skulle kanske också haft empati med sin lillasyster. Men det verkar som han inte bryr sig om sina syskon.

    Men vad säger din fru när du påpekar att er dotter behöver ett eget rum nu? Struntar hon totalt i det?


    Att vi bor där vi bor beror på att vi fick hålla oss inom en viss radie till bonussonens pappa för att undvika en tvist/konflikt för att skona bonussonen. I annat fall så hade bostadssituationen varit löst. Så hade han varit min son så hade rumsproblemstiken varit löst för länge sedan. Hade han varit min biologiska son så hade jag inte behandlat honom som en jättebebis och förberett honom för det verkliga livet.

    Just nu är hon helt låst och totalt bländad så hon ser inte problemet med vår dotter.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-09 18:39:17 följande:

    Det är jättebra att ni fått en snabb tid till familjerådgivningen, kan vara skönt att ha en tredje part med så att ordet kan flöda fritt utan att partnern skriker eller på något sätt dödar diskussionen. Du får däremot ha realistiska förväntningar, det är bra att ni går dit men en familjeterapeut kommer inte läxa upp din fru och befalla henne att kasta ut sonen och ge rummet till er dotter. Just det här med rumsfördelningen får du ta itu med ändå och det akut.


    Inte är det hennes förtjänst i alla fall att de för förbarmade sig över oss och prioriterade upp oss i kön.

    Jag är helt införstådd med processen när det gäller familjerådgivningen och tror inte på några mirakulösa konklusioner. Jag fick uppleva detta från sidan för länge sedan när hon låg i konflikt med sitt ex om sonen och fick höra att de på FR var mer eller mindre odugliga. Så jag har inga höga förväntningar. Jag kommer att vara saklig och är så förberedd man kan bli. Skulle jag ha fel så tar jag till mig råden naturligtvis.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-09 22:18:28 följande:
    Det är bra att ni har fick en tid snabbt, är hon med på det då?

    Jag minns att jag var helt överlycklig över att gå med mitt ex till familjerådgivningen för att äntligen skulle vi lösa problemen men när vi väl satt där så började musslan som jag levde med begå karaktärsmord på hela min persona första gången vi var där. Inget konstruktivt alls utan han hade laddat ammunition för att sitta där och duckade för det som var vårt problem, trångboddheten. Det var det som var det jobbigaste med familjerådgivning, man trodde att det var lösningen man var ute efter men egentligen ville partnern få en att framstå som en elak styvförälder.

    Nu hoppas jag inte att din fru är likadan men var beredd på att det kan komma saker du inte är beredd på. Rummet till din dotter är något du får lösa ändå.
    Hon är med på att gå till familjerådgivningen och jag vet att hon kommer att angripa mig på samma sätt som du beskriver ditt ex. Hon kommer hävda men det kommer bara slå tillbaka mot henne själv. Vår lilla kille kände sig inte bra igår kväll så jag hoppas att vi inte behöver ställa in tiden. 

    Vår situation är ohållbar och jag kommer inte att ge mig. Jag var på jobbet 04.00 i morse och jag har inte sovit på hela natten. Han har väckt mig flera gånger i natt. Jag har själv fått grava sömnstörningar pga. honom. Han jobbade sent igår kväll och kom hem strax efter midnatt och då hade jag sovit någon timme. Ställde sig och skramlade en bra stund i köket och när han gick in till sig så var klockan 01.30. Det tar väldigt lång tid för mig att varva ner och komma till ro och när jag precis har kommit till ro så är han uppe 03.15 och ränner runt och jag blir väckt på nytt. Såhär är det varje dag och har varit i så många år. Jag har gått igenom två mycket svåra kolikperioder och trodde skulle överleva allt. Men han håller på att knäcka mig och trots att vi har pratat om detta med våra rutiner och tider så biter ingenting på varken han eller min fru som sover som en gris. Nej, jag har fått nog och nu gäller det dessutom min dotter. 

    När min dotter var som mest upprörd nu i söndags över att hon inte hade ett eget rum och jag i min uppgivenhet nämnde att vi skulle lösa det på något sätt men jag och mamma behöver prata om det. Hon är mycket klok och känner av stämningen och atmosfären även om vi inte visar för barnen att vi är ovänner för stunden. Hon är så taktfull och viskade försiktigt till mig innan hon gick och la sig om jag och mamma hade pratats vid om att hon kunde få ett eget rum? Hon ska inte behöva gå på nålar på det här sättet och jag skäms verkligen över mig själv och min fru över den uppkomna situationen. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    furelise skrev 2020-11-10 09:11:52 följande:

    Hej, jo, du har rätt, men jag antar att du vill hålla ihop familjen, så försök att förstå din fru. Hon beter sig så irrationellt för en anledning. Det handlar inte om att hon inte vill ta en konflikt med sonen. Gå lite djupare.

    Ingen vill erkänna till sig själv att ens son inte bryr sig om resten av familjen. Alla drömmer om en ljus framtid åt sina barn, inte att han ären loser. Om hon tar konflikten måste hon erkänna att sonen och hela familjen inte är perfekt. Livsdrömmen spricker... Det säkert finns skuldkänslor pga yngre barnen lever i kärnfamilj men inte äldre sonen osv. Jag säger inte att du inte ska ta den här fighten, självklart du ska. Men var snäll och känslig. Och tydlig med att bonussonen är en fantastisk och värdefull människa, han behöver bara lite tough love nu när han är så ung. Precis som alla andra i hans ålder, det ni har är naturlig och egentligen inte är en problem. Det blir problem bara för att hon inte ger en adekvat respons till situationen.

    Börjar du attackera bonussonen i familjeterapi tvingar du henne att försvara honom. Oavsett hur otrevlig och oansvarig han är säg flera gånger att du gillar honom och vill även hans bästa. Lycka till, jag hoppas att ni löser det! Dottern verkligen behöver sitt eget...


    Det är min absolut högsta önskan och ambition att hålla ihop familjen. Det är klart att det finns en bakomliggande orsak i deras relation som förorsakar det hela men hon vill samtidigt inte ta tag i problemet och bearbeta det. Det handlar om tiden som hon har förlorat med honom och den tiden kan hon inte ta igen. Hon vill inte ta konflikter och gör allt för att undvika det. Det finns andra saker inom hennes familj som hon länge har duckat för. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Loppan Lotta) skrev 2020-11-10 10:16:27 följande:

    Har läst igenom hela tråden och ser två alternativa framtider...

    Antingen tvingar ts igenom att fruns son ska "ut" och frun blir olycklig. Då kommer snart nästa tråd där ts lipar över att hans fru inte vill ha sex. Och lämpligt nog så "glömmer" han att berätta att han tvingat iväg hennes son från hemmet.

    Eller så kommer det en "tyck-synd-om-mig-tråd" där ts gnölar om att han saknar sina barn som han bara får träffa varannan vecka. Även där glömmer han att berätta varför hans "elaka ex" valde separation.

    Det går inte att kräva att partnerns barn ska lämna hemmet för att en liten jäntunge "behöver" rummet mer. För det gör hon inte. Man blir liksom inte vuxen för att man fått sin första blödning. Ungen är ett barn, hon är inte ens tonåring!

    Det finns gott om tid att lösa. Och jag håller med "Mor till vuxna barn" att om jäntan nu absolut ska tvinga familjen att få eget rum, ja då får föräldrarna ta sin säng och stuva ut den i vardagsrummet.


    Jag uppskattar att du har tagit din tid och läst hela inlägget. Då har du säkert uppmärksammats att Bonussonen har bott halva sitt liv hos sin pappa och i den lägenhet som numera står tomt. Hade han varit 15 år och inte velat flacka länger hade jag självklart accepterat. Han fyller 21 snart och han valde i våras att inte bo hos sin pappa på eget bevåg och utan att prata med oss. Jag tycker att det är högst rimligt att sätta sig och prata igenom vad som ligger till grund för det och inte minst framtiden. Finns det någon orsak till att han inte vill bo hos pappa? Det finns även andra lösningar att vi t ex köper en mindre lägenhet som barnen nyttjar i turordning. 

    Menar du på riktigt att man inte ska kommunicera med sina barn eller förbereda dem att bli självständiga?

    Jag tror du vet alldeles för lite om mig och min fru för att spekulera i sexlivet så det lämnar jag därhän. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-10 07:43:20 följande:
    Får ont i magen av att läsa ditt inlägg för jag känner igen känslan av hur dåligt jag mådde och idag när jag kan se tillbaks på den tiden det så fattar jag hur sjukt det var. Då blev det ett normaltillstånd men idag så förstår jag inte hur jag stod ut så länge som jag faktiskt gjorde.

    Minns så väl hur jag hade två barn i vårat sovrum och hans tonåring vägg i vägg som ofta hade kompisar som sov över. Det var höga röster och skratt som ekade inpå morgontimmarna, när jag bad de att dämpa sig så blev jag uppläxad av min man. Gick runt med ständigt ont i magen och har än idag så dåligt samvete över att jag lät honom köra över mig och våra gemensamma barn. De trippade också på äggskal för honom och sitt storasyskon och kände mycket väl av att de var lägre ner på näringskedjan än syskonet.

    Jag är ledsen men du måste börja inse att det här får inte fortsätta. Det finns liksom inget vi, din fru är din antagonist och hon arbetar inte med dig och för era gemensamma barns bästa. Hon drivs av sitt dåliga samvete gentemot sonen och det är honom hon fokuserar på fullt ut och det kommer ingen familjeterapeut ändra på. Tyvärr kommer det nog fortsätta så om du stannar kvar i det här, jag hoppas att du inser det och att du börjar kolla på akuta lösningar.

    Hoppas på att ni kommer iväg på mötet sen, uppdatera gärna sen och se till att få lite sömn.
    Jag har ingen förhoppning och inte heller någon vidare magkänsla men jag har har varit helt införstådd med konsekvenserna och jag tar ansvar för mitt agerande. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Törstiga tuppen skrev 2020-11-10 18:24:08 följande:

    Jag förutsätter ingenting! Jag frågar om pappan ens har erbjudit att låna ut lägenheten. 


    Pappan har sparat lägenheten till honom och har velat att han ska ta över den sedan han gick ut gymnasiet och fortsatt finansiera den tills han byter den mot en mindre.

    Annars vore det ju knappast ett spelbart alternativ.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)

    Det har varit en mycket annorlunda och lång dag idag. Jag hade inga jätte förväntningar på mötet med familjerådgivningen. Det blev dock ett långt sent möte. Jag känner mig helt slut på alla sätt. Jag behöver landa och strukturera tankarna och det som blev sagt på mötet. Jag behöver framförallt lite sömn. Jag ska umgås en stund med mina barn och återkommer med en uppdatering så snart jag kan.

  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)

    God morgon, en statusuppdatering från gårdagen och som jag nämnde tidigare så blev det ingen konklusion och det hade jag inte heller väntat mig det. Vi har alldeles för mycket i bagaget för att rådgivaren ska ha en rimlig chans att bilda en totaluppfattning eller göra rekommendationer. Det är möjligtvis det de kommer att göra och inte vem som har rätt eller fel.


     


    Jag fick inleda samtalet i och med rådgivningen var/är på mitt initiativ. Det blev en ödmjuk inledningen som min fru inte hade förväntat sig och det fick henne att slappna av och inte börja gå i försvarsställning direkt och vi fick i stora hela en bra nivå på diskussionen.


    Det finns dock några övergripande saker som känns bra utifrån mitt perspektiv. Jag fick för en gångs skull tala till punkt utan att avbrytas men också få henne stanna att sitta kvar och inte vända ryggen mot. Jag fick också upp allt som har varit känsligt och som har tyngt ner mig och mycket kom att handla om bonussonen givet läget och henne relation. Rätt eller fel, det kan man tycka något om i efterhand. Rådgivaren underströk stundtals vikten om att prata om en vuxen person under samtalet och frågade henne varför inte bonussonen är med i diskussionen och här blev det nog en totalmissuppfattning! Vad hon egentligen menade var att varför vi 3 inte kunde sätta oss ner och prata om vår familjesituation då han är en vuxen person. Min fru svarade att hon självklart skulle tillse att han följde med till rådgivningen vid nästa tillfälle. ???? Jag var nära att trilla av stolen och först trodde att jag hade hört fel och även rådgivaren blev överrumplad men kommenterade snabbt att avvakta ett möte till så kan han vara med vid tillfället efter då det krävdes mer tid att för att lära känna oss. Min fru anklagade mig stundtals att jag klankade på bonussonen men det slog mer tillbaka mot hennes agerande och framförallt hennes rädsla för konflikter som hon också erkände under mötet. Rådgivare underströk upprepade gånger under mötet och beskrev honom som en vuxen person och inget barn samt att vi egentligen inte hade en försörjningsskyldighet.


    Vi var också överens om att de yngre barnen och framförallt vår dotter behöver ha ett eget rum och där måste vi börja prata om lösningar. Här ville rådgivare att vi skulle brainstorma utan att tänka för mycket på förutsättningarna för att få upp en del alternativ på pappret och därefter tratta ner.


    Det som stör mig nu i efterhand är att hon hade på egenhand pratat om rumssituationen med grabbarna bara timmar innan rådgivningen och äldsta sonen hade uppenbarligen gett något kryptiskt svar om varför han hellre bodde hos oss än pappas lägenhet. Till mig sa han bara för en vecka sedan att det var enklare hos oss och närmare till hans träningar med allt runtomkring. Det som väger upp hela situationen är att han kommer att följa med oss till rådgivningen och då kan vi tala öppet och jag kan obehindrat ställa frågor till honom så att vi får fram rätt argument och inte massa spekulationer utan att min fru kan ta över eller avbryta samtalet. Jag kommer helt givet stötta honom om det föreligger saker och ting där han råkar illa ut hos sin pappa och det har jag påpekat i alla år. Men hon har hela tiden satt stopp för att kommunicera med honom med hennes enkla förklaring att han ändå inte kommer säga sanningen.


    Jag har i alla fall börjat titta på alternativa lösningar och det gjorde jag redan igår kväll. Hon verkade inte direkt engagerad men det bryr jag mig inte om. Jag har bokat visning nu på söndag och det är ett större boende. Ligger något fel men rent logistiskt går det att lösa ändå. Jag tittar även på ettor i närområdet och resonerar att alla barnen kan få nytta av en lägenhet i vår ägo när de behöver ta första steget att flytta ut. Det harmoniserar bra åldersmässigt mellan dem och det är den ekonomiska hjälpen de ska få som vi gemensamt varit överens om. Alternativet med att bo i pappas lägenhet parkerar jag för stunden tills vi har haft samtal hos rådgivaren. Han verkar enligt min fru vara ok att dela rum med sin lillebror men det ska vi också prata om. Hon verkar ha öppnat upp för att prata om situationen inom familjen och det är positivt. 


    Vi är tillbaka på den rutan som jag i alla år tjatat om att genom en öppen och balanserad kommunikation så löser man det mesta. Jag kommer att driva på processen så att vi får en konklusion snarat och går det inte pga. att hon inte mäktar med eller vill så kan jag med gott samvete titta mig själv i spegeln att jag ändå har gjort allt jag kunnat för att rädda min familj och äktenskap.  

  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-11 10:01:50 följande:
    Det är bra att ni kom iväg på ett första samtal, hoppas nåt bra kommer ur det.

    Sen så lägger jag inte i mig det men ett litet tips på vägen är att du inte går och köper en etta i dagsläget, såna upplägg funkar lättare i kärnfamiljen. Om sonen får tillgång till den nu så är det inget som säger att han snällt lämnar över den (påhejad av mamma som visar tendenser till att backa honom i allt) till lillasyster när hon kanske vill ta över den när hon är 20 år gammal. Avvakta med det fram tills dottern är vuxen isåfall och vill flytta hemifrån istället.
    Tack för tipset och jag har faktiskt tänkt på det. Väljer han vidare bo kvar efter sin utbildning så får han betala alla relaterade kostnader och även ränta på lånet. Det finns en överhängande risk att han hoppar av sin utbildning redan till våren då han är mycket osäker på om han vill fortsätta. Det tycker jag är ok och han ska inte satsa på något som inte passar honom. Då ska han jobba på heltid och således försörja sig på egenhand och även betala för den bostaden. På 8 år (då är lilla syster 20 år) så hinner det hända mycket och han kanske tom träffar någon och då tror jag att de föredrar något större. I annat fall så är bostäder numera den bästa investeringen man kan göra och så länge han finansierar den så finns det ett långsiktigt värde att hämta hem.  
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?