Inlägg från: Anonym (Bonuspappan som duger ibland) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Anonym (Mor till vuxen dotter) skrev 2020-11-24 13:31:26 följande:
    Låter som han behöver en god man el förvaltare. Men helst någon utomstående. Definitivt inte din fru som säkert hellre skulle ge honom hushållspengarna än säga nej.
    Vi hade en överenskommelse att min fru skulle kontinuerligt och på veckobasis kolla upp hans konto. Jag tror det skedde två gånger på sin höjd och ingen uppföljning trots upprepade påpekningar från min sida. Vi fick mycket tips och råd i samband med tidigare tillfälle. Det fanns några grundläggande tips som att ställa krav, vara bestämd men också ha kontroll. Hade vi konsekvent följt råden så hade vi haft ett bättre utgångsläge idag.  
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Hur hjälper vi grabben?) skrev 2020-11-24 15:43:29 följande:

    Loppan, att mamman kan kolla sonens konto kan bero på att sonen övertalades att skriva en fullmakt i samband med det som hände tidigare. Eller att mamman gav honom en morot att inte behöva betala hemma så att alla jobbpengarna gick in på ett sparkonto.


    Om man har en historik om spelmissbruk, bor hemma gratis utan att betala en krona så får man vara transparent. Min fru var under isen när detta uppdagades för två år sedan och han lovade att han aldrig skulle spela mer och bygga upp förtroendekapitalet genom att spara ihop det han hade spelat bort. Så visst har vi haft rätt och möjligheten till att kolla upp hans konto. Det har även hans papp gjort fram till mars månad i alla fall. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Silverjenny skrev 2020-11-24 15:54:33 följande:
    De kanske hade en överenskommelse mellan sonen och mamman att han skulle låta henne kontrollera hans konton? Det är helt riktigt att hon inte kan gå in och kolla kontot själv men om han ger henne inloggning och tillåtelse går det ju.

    Sluta leta troll där det uppenbarligen inte finns några.
    Jag önskar ingen ska behöva uppleva den situation jag och min familj går igenom just nu. Andemeningen i min tråd är att få perspektiv och framförallt olika infallsvinklar då jag är partisk men självkritisk och syftar till att förstå min situation och i synnerhet hur min fru tänker. Jag tar endast till mig de råd och tips som understödjer min familjesituation. Att lägga tid och tjafsa mot inskränkta energitjuvar gör det hela bara kontraproduktivt men tack för att du markerar av. 
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Törstiga tuppen skrev 2020-11-24 19:20:25 följande:

    Du är även beredd på att offra din egen son för att få fram din ståndpunkt. Det känns inte sunt. Vad är det egentligen som har hänt de senaste tre veckorna som gör att du plötsligt ska ha din vilja igenom till varje pris.


    Jag svarar gärna på dina frågor men jag tror om du hade läst hela tråden och inläggen så hade du redan haft svaren. Jag har inte någon bra relation till honom sedan hans spelmissbruk men den är inte på något sätt sämre i jämförelse med hur han bemöter sina biologiska föräldrar.

    Jag och hans pappa känner varandra väl och uppvuxna i samma område med gemensamma bekanta. När jag träffade min fru så var de sedan länge tillbaka separerade och det hade ingenting med mig att göra. Det är min fru som inte vill ha med honom att göra. Hans lägenhet kan vara ett av många tillfälliga alternativ. De har delad vårdnad och sonen har bott på adressen halva sitt liv på samma sätt som hos oss. Fastighetsägaren är en bekant till honom så det torde ej vara något problem förutsatt om han går med på det. Det finns helt givet andra lösningar också.

    Min fru vill inte ha någon inblandning i den uppkomna situationen och inte ens låta hans pappa engageras. Då får hon sköta det på egen hand och jag tänker inte vara i vägen. Hon blir tvungen att flytta för att hon inte kan lösa ut mig och bo kvar även om hon säljer huset men jag har inga problem om hon lyckas. Utveckla gärna hur du tänker om min korrekthet? Ska jag be om ursäkt eller uttrycka mig som en kratta?
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Hur hjälper vi grabben?) skrev 2020-11-24 19:24:30 följande:

    Hej igen Bonuspappan. Får jag börja med att föreslå att du inte bemöter de signaturer som inte ger några konkreta förslag. Då försvinner de förhoppningsvis och tråden kan fokusera på tänkbara lösningar.

    Tillbaka till bonussonen, hur mycket engagerar sig pappan? Du berättar att sonen inte vill bo hos honom (halvtid) dels pga att där ställs det krav på delaktighet i hushållssysslor och dels pga pappan är besviken på hans återfall i spelmissbruket. Har jag missat något?

    Kan det också finnas andra Trust Issues mellan far och son? Har pappan gett upp?

    Och sen säger du i en bisats att du vill ha hjälp att förstå din frus agerande. Ja en gissning är ju, som du också berört, att hon drivs av skuldkänslor gentemot sonen.

    Vill inte ställa några krav i ett missriktat försök att ställa allt tillrätta.

    Men samtidigt innebär hennes kravlöshet gentemot honom att hon åsidosätter, inte bara dig (du lider av sömnproblem pga hans nattliv) utan också sina yngre barn. Det är inte ok och något hon måste konfronteras med. Incidenten med lillebror som inte kan sova och där hon inte erkänner hans problem utan bara föser tillbaka honom tycker jag säger mycket.

    Om bonusen måste (med fetstil) ha datorn igång på kvällen för att plugga fetstil) så håller jag med ngn annan som föreslog att hans dator bor i hallen el dyl. Ingen konstig begäran alls. Jag vet många som nu har hemarbetsplatser i klädkammaren etc.

    Fortsatt familjeterapi för er två, enskild terapi för din fru intensivhjäko till bonusen och att du gör många roliga saker med de yngre syskonen är mina kortsiktiga förslag.


    Jag har inga problem att hantera kritik så länge man gör det på rätt sätt. Men om man inte läser inläggen och börjar skapa egna utsagor och hipp som happ i en prekär familjesituation blandar ihop mitt sexliv (totalt irrelevant) och även kommer med påhopp om att hoppas hon skiljer sig och dylikt bemöter jag inte om vi nu ska vara seriösa.

    Du är påläst och jag har ingen avvikande uppfattning om dina slutsatser.Väldigt mycket av det som sker handlar om skuldkänslor förstås. Men återigen så vill hon inte ta tag i problemet och tror att han ska självkurera från ett så tungt beroende. Jag har under dagen pratat med flera specialister och psykologer och han kan få hjälp per omgående. Men någon måste se till och motivera dit honom.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Silverjenny skrev 2020-11-24 18:24:48 följande:

    Om de ska separera eller åtminstone bo isär ett tag så måste ju någon av dem flytta. Så är det ju, när jag separerade från min dotters pappa fick han flytta ut för jag hade störst behov av lägenheten då barnen skulle bo kvar med mig. Eftersom mamman kommer att vilja bo med sin äldre son och de yngre barnen behöver bo kvar hemma i den nuvarande bostaden pga skola mm, vilket inte den vuxna sonen har behov av, så är den naturliga slutsatsen att pappan bor kvar hemma med de yngre barnen medan mamman flyttar ut med den äldre sonen. Ingen tvingar dem att flytta till exets lägenhet om de inte vill, det är helt upp till dem att skaffa en annan bostad.

    Det finns ingen som helst lag som säger att barnen måste bo varannan vecka. De kan bo heltid hemma med pappan och ha umgänge med mamman. Hon kommer väl troligen inte att hitta eller ha råd med en tillräckligt stor lägenhet så att barnen kan få varsitt rum så det bästa för dem blir att bo med pappan och kanske sova över hos mamman, eller så kommer hon hem till dem och umgås med dem där.


    Du har ju också läst inläggen förtjänstfullt och kunde inte själv återberätta det bättre.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Anonym (Eve) skrev 2020-11-24 19:51:12 följande:

    Tur att du inte ser det som att jag försöker hälla salt i såren för det är inte meningen men jag har lite varit där du är och jag sitter och ser det med andra ögon idag. Hade däremot inte ett styvbarn med ett missbruk men har en familjemedlem med spelmissbruk, han sitter väl och tömmer lillebrors spargris nu.

    Här måste du tyvärr fatta drastiska beslut. Få bort honom bara, frun får följa med om hon vill men det får du faktiskt skita i.

    När vi väljer att sätta barn till världen så är det som så att de egna behoven måste stå åt sidan. Far ens barn illa så måste man skydda dem till varje pris och det är där du är nu.

    Nu får sentimentaliteten över barnens mor och er relation stå åt sidan.


    Absolut inte och uppskattar verkligen feedback från någon med egna erfarenheter. Felet är att jag vackert har visat hänsyn i 17 år och åsidosatt mig själv och på senare tid barnens behov för fru och bonussonen. Jag hoppas vi ska kunna få möjlighet/utrymme att prata med varandra ikväll. För jag spricker snart.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Törstiga tuppen skrev 2020-11-24 20:27:26 följande:

    Jag har läst alla dina inlägg och jag får fortfarande känslan av att du attackerar och beskyller sonen och din fru eftersom du är frustrerad över situationen. Att ni skulle behöva lösa rumsfördelningen kan inte ha kommit som en överraskning, men endå går du på som ett ånglok efter att din dotter nämt att hon vill ha ett eget rum. Du löser detta genom att tränga ihop den vuxna sonen och din son trots att det stör ditt eget barns sömn. 

    Du beskyller din fru för saker hon inte kan påverka ( tex sonens sparande) Du kräver att hon skall vara VV- förälder trots att det är otänkbart för dig. 

    Du vill att han skall flytta omgående trots att tre månader är det som anses rimligt.

    Nu skriver du även att du har bra kontakt med pappan men du hade ingen aning om varför sonen flyttat förrän igår. Varför ringde du inte bara och frågade vad som hänt. 

    Om du ska kunna lösa den här situationen och behålla en god relation till din fru, råder jag dig att ta ett steg tillbaka och lugna ner dig.


    Klart hon kunde påverka och inte flytta sparandet till honom förrän han var redo för det. Det här är inget nytt och om du nu verkligen har läst så började rumsproblematiken i somras. Vilken del känns otydligt med att min fru inte vill involvera hans pappa eller att jag pratar med honom? Jag kan ta ett steg tillbaka men vad är ditt konkreta förslag? Om vi struntar i rumsproblematiken, hur ska vi komma tillrätta med hans missbruk?
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Törstiga tuppen skrev 2020-11-24 20:58:51 följande:

    Jag antog att det var ett sparande i sonens namn och det är inget du kan dra tillbaka eller hålla på efter 18 år. 

    Mitt konkreta förslag är att du skall sluta gå på sonen. Du skulle ha diskuterat med din fru hur ni skulle lösa rumsfrågan, utan att peka ut sonen som det stora problemet. Hon går ju i försvarsställning eftersom du ogillar honom. 

    Din fru behöver inte godkänna att du pratar med pappan. Ni känner ju varandra. Får du inte ringa vänner utan att fråga din fru?

    Jag har haft en son med drogmissbruk och det behandlade vi med krav på behandling men även med förståelse och respekt och ett jävla tålamod. Hade vi slängt ut honom så hade han förmodligen gått ner sig totalt. 

    Du säger att sonen vägrar prata med dig. Har du pratat med honom om att systern behöver få ett rum och hur han tycker att ni skall lösa detta? Eller vill du prata när du är upprörd? Antagligen har du svårt att dölja vad du tycker om honom Och det är säkert därför din fru känner sig tvungen att försvara honom. 


    Nu tycker jag att det blir konkret med en gemensam nämnare. Bara för att jag känner hans pappa så innebär inte att vi är kompisar. Jag har inte tänkt att slänga ut honom men vi båda trodde att han skulle välja flytta till sin pappa efter gymnasiet då han hade dragit upp det upprepade gånger. Därför trodde även hon att rumsproblematiken skulle lösas per automatik.

    Jag växte upp med en pappa med drogmissbruk och har även arbetslivserfarenhet när det gäller alkohol och droger. Vi har en närstående som tog livet av sig för inte så länge sedan så vi har nära till fenomenet. Processen förutsätter precis som du nämner förståelse, tålamod men också konsekvent uppföljning och krav på motprestation för att leda en missbrukare på rätt köl. Jag har förgäves i två år försökt att skapa en sund uppföljning utan respons. Nu är vi på återfall och hon vill lösa det genom att ge honom större space. Känns det som en rimlig lösning på ett så komplext beroende? Jag vill tillägga att jag uppskattar att du delar med dig och det måste ha varit en mycket jobbig period för er.
  • Anonym (Bonuspappan som duger ibland)
    Törstiga tuppen skrev 2020-11-24 21:06:18 följande:

    Du har haft många år på dig att skapa en relation till sonen och då hade ni kunnat prata med varandra. Han har väl inte alltid varit ett hopplöst fall? Eller?


    Så kan man tycka. Men min fru grät i många år för att hon inte fick utlopp känslomässigt och beklagade sig över hans kyliga beteende. Han har varit likadan mot både mig och sin pappa. Min fru fick utlopp för den delen när våra gemensamma barn föddes. Jag har dock varit med under hela hans uppväxt och den som har kört honom kors och tvärs på träningar, matcher, aktiviteter osv. Jag har funnits där mer än hans pappa och jag har må du tro försökt i så många år att nå honom på det känslomässiga planet men utan resultat. Han har aldrig sett oss gräla och ingen av oss någonsin har baktalat hans pappa. Jag har rannsakat mig om och om och jag har rent samvete.
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?