Inlägg från: MiniNin |Visa alla inlägg
  • MiniNin

    BF Juli 2021 (stannar på FL)

    Hej!

    Jag är 34 år och gravid med första barnet. Har BF 10 juli. Har fått hjälp med ägglossningen genom en fertilitetsklinik. Tog Menopur som på tredje försöket gav resultat.

    Beklagar era missfall, ni som upplevt dem. Oron för det går i vågor för mig. Fick ett tidigt ultraljud på fertilitetskliniken för några dagar sen som lättade oron en hel del men det är svårt att bli av med den helt.

    Jag har annars ganska typiska graviditetsbesvär som trötthet, muntorrhet/törstig, molvärk och lätt (men dock så jobbigt) illamående och hunger stora delar av dagen.

    Nästa delmål för mig blir KUB 28/12. Ska ni göra KUB? Har ni gjort med era tidigare barn och hur gick det?

  • MiniNin
    Anonym (Hoppas2020) skrev 2020-12-02 15:02:29 följande:

    Hej,

    Snäll någon hjälp! Vad gör ni mot illamåendet??


    Nu har jag bara lätt illamående och hunger som samspelar mycket väl... Men jag försöker lyssnar på vad kroppen är sugen på och småäter ofta. Varannan timme minst.
  • MiniNin
    beccagranen skrev 2021-01-18 07:28:00 följande:

    Hej, hur går det för alla? =)

    Var på tidigt ultraljud förra veckan och blev framflyttad fem dagar, till 11/7 så går in i v16 idag. Var så mysigt att se lilla pyret där inne, har inte känt några rörelser ännu och det kan bero på att moderkakan låg i framvägg. För övrigt mår jag bra, lite extra kännslig för lukter och lite llmänt trött.


    Hej!

    Det rullar på. Är i v. 15+4 idag så är också i vecka 16. Har BF 8/7. Gjorde KUB-ultraljud 28/12 så då fick vi se vårt lilla <3 och det var verkligen speciellt. Fick också veta att moderkakan är i framvägg så har inte heller känt några fosterrörelser ännu men längtar något otroligt! Känner livmodern tydligt under naveln och det känns bra. Jag har stora besvär med huvudvärk/migrän och kissnödighet men annars bara tröttare än vanligt.

    Vi ska göra RUL 16/2 när jag är i v. 19+5, hoppas få känna fosterrörelser innan dess <3
  • MiniNin
    Monii skrev 2020-12-08 10:39:22 följande:

    Hej!

    Vill bara in och säga hej! Allt är bra med mig. Har en sån oro i kroppen så därför som jag inte varit inne så mycket här. Men vad härligt att se att tråden är igång och att ni stöttar varandra. Jag har VUL imorgon pga blödning och väldigt orolig, ni har nog läst min korta historia. Illamåendet kommer och går också vilket inte gör saken bättre. Vilken vecka är vanligt att gå på inskrivning?


    Hur gick det efter VUL?
  • MiniNin
    Anonym (Anonym (glader)) skrev 2021-01-28 10:02:38 följande:

    Ååh längtar också massor till att känna rörelser! Inbillar mig att jag känt nåt litet fladder men jag har lite dragningar som känns ibland så det är svårt att skilja fladdren från dom. Spännande det här med livmoderns läge, hade ingen aning om att sånt kan påverka. 


    Har också upplevt lite drag i sidorna men tror det är ligament. Däremot har jag senaste veckan speciellt känt något typ av tryck eller en tyngd som 'skiftar' i magen. Oklart om det är bebisen men känns helt nytt. Men visst, man känner efter på alla sätt och vis nu och längtar efter den där första riktiga sparken <3
  • MiniNin
    Anonym (LS) skrev 2021-01-28 15:42:30 följande:
    Hej!
    Ny och hoppar gärna också in här för att prata med "likasinnade".
    Jag är i v 18 (17+2) med BF 5 juli, första barnet.
     
    Mådde dåligt med tycker symptom fram till v 13, efter det släppte illamåendet och det mesta av tröttheten. Nu är det däremot oron som tagit över igen.
    Vi har ett MA i bagaget från i somras som konstaterades på KUB-ultraljudet så det var en sån lättnad att denna gång se den lill* leva och må bra på detta KUB.
     
    Jag har fått för mig att jag känt sprattel/pirr omkring v 15, men tycker att det varit väldigt lugnt efter det, kommit någon mer gång men osäker om det är bebis?

    Inga andra rörelser än så och symptomen är rätt få nu, antar att det är spökveckor.
    Någon mer här som känner denna oro mellan KUB och RUL? Och om ni redan börjat känna bebis, när har ni börjat känna av rörelser som inte går att missta för tarmar etc?
     
    Har lyckats hålla mig relativt lugn fram tills nu, men väntan på RUL om 11 dagar håller på att äta upp mig...
    Jag är också i vecka 18 med BF 8 juli. Är 17+5 idag. Jag har heller inte känt definitiva fosterrörelser än. Känner att det är en skiftande tyngd eller tryck ibland i magen men är oklart om det är bebisen. Jag är också i det där ingemanslandet nu mellan KUB och RUL. Länge sen man såg bebisen nu och särskilt när man inte känner rörelser så undrar man såklart. Oron är värre vissa dagar men mestadels håller den sig okej. Jag har RUL 16/2 så du har ändå RUL en hel vecka innan mig. En vecka går snabbt, så håll ut!
  • MiniNin
    beccagranen skrev 2021-02-01 07:24:43 följande:

    Hej, går in i vecka 18 idag ^^

    Instämmer med förgående, kände lite sprattel för några veckor sedan. Men efter det så känner jag knappt några rörelser, man vill ju ha lite bekräftelse på att lillen lever. Har RUL den 16/2, känns väldigt långt borta just nu. Ska ni ta reda på könet på Rul?


    Jag har också RUL 16/2! Detta är vårt första och sannolikt enda barn och vi ska inte ta reda på könet. Livets överraskning ju!
  • MiniNin
    Anonym (LS) skrev 2021-02-09 09:47:44 följande:

    Tänkte uppdatera lite här efter mitt RUL igår.

    Jag var ju så nervös, men den lilla mådde jättebra och allting såg fint ut och har växt precis som den ska. Blev bara flyttad en dag bak, så BF är 4 juli nu.

    Vi väntar en liten tjej! Var helt säkra på en pojke så det blev lite fel i huvudet när vi fick reda på att det är en flicka, måste sluta säga han till henne nu ju..  

    Har även börjat känna tydligare "buffar" sen ca 1-1,5 vecka sen, så mysigt!

    Fick veta att min moderkaka sitter lite på sidan, så barnmorskan menade att jag snart säkert kommer känna vår lilla tjej ännu mer.

    Lycka till till er som snart ska på era RUL! 


    Härligt att läsa att allt gick bra och grattis till er tjej!

    Ser fram emot vårt RUL om en vecka ännu mer nu :) Har fortfarande inte känt något tydligt, så vill verkligen se att allt är som det ska där inne. Har nog börjat känna av lite sammandragningar där livmodern blir alldeles hård så någon typ av aktivitet är där ju.
  • MiniNin
    beccagranen skrev 2021-02-01 07:24:43 följande:

    Hej, går in i vecka 18 idag ^^

    Instämmer med förgående, kände lite sprattel för några veckor sedan. Men efter det så känner jag knappt några rörelser, man vill ju ha lite bekräftelse på att lillen lever. Har RUL den 16/2, känns väldigt långt borta just nu. Ska ni ta reda på könet på Rul?


    Hur gick det på RUL idag?
  • MiniNin

    Var på RUL idag och allt såg fint och normalt ut. Bebisen hade växt som den skulle och har fortfarande BF 8 juli. Det var en livlig liten en som rörde sig där inne och vi är så tacksamma och glada att allt var bra. Nu längtar vi SÅ tills den börjar röra sig ordentligt, så man inte kan gå miste om att det är bebisen! Har moderkakan i framvägg fortfarande men inom några veckor borde det hända. Vi längtar efter att få känna buffar <3

Svar på tråden BF Juli 2021 (stannar på FL)