• Anonym (Nyfiken)

    Hur många personer träffar du?

    Säg att smittspårning praktiserades generellt i samhället och att du skulle testa positivt för covid imorgon. Hur många personer, utöver det egna hushållet, skulle finnas på din smittspårningslista för de senaste säg 3 dagarna?

    För att "kvalificera" ska du ha varit inom 2m från personen i minst 10 min. För att förenkla räknar vi bort alla möten där någon av er haft munskydd eller visir.

    Varför du träffat personerna är inte vad jag är nyfiken på utan hur många personer en genomsnittlig person egentligen träffar på det sättet. Det handlar alltså både om på arbetet och på fritiden.

  • Svar på tråden Hur många personer träffar du?
  • Anonym (Mamma)

    10, fick jag det till, inklusive make och barn.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-11-19 22:38:53 följande:

    10, fick jag det till, inklusive make och barn.


    Ah, missade att familj inte räknas. 7 st!
  • Anonym (Kvinna)

    Några stycken på tåget, låt säga kanske 20 stycken minst under 3 dagar.
    Mellan 5-10 på buss.
    Kanske 10-12 på jobbet.

    Det blir mer än vad man tror.

  • Anonym (Servitris)

    Just de senaste tre dagarna har jag varit ledig men en vanlig dag på jobbet träffar jag ca 50-100 personer. Jag står inte intill gästerna så länge dock, jag springer ju runt hela tiden men vi vistas i samma lokal ganska länge så jag vet inte riktigt hur det räknas?

    Jag är lite småorolig att bli smittad. Vi tvättar och spritar händerna konstant hela tiden men vi träffar mycket folk, det är ju ofrånkomligt. Och jag kan inte gärna ha mask på jobbet.

    De senaste tre dagarna har jag varit ledig dock, har inte träffat någon utanför min egna familj. Promenerade till stan idag för jag var tvungen att göra en del ärenden, stod i kö inne på Webhallen 5 min kanske. Folk stod med respektfulla avstånd till varann, flera hade ansiktsmask. Det regnade när jag skulle hem så då tog jag bussen, den var knökfull och det var omöjligt att hålla avstånd till andra. Så där är det väl 7-8 pers i alla fall som jag var inom 2 meters avstånd till.

  • Anonym (Fisken)

    Som regel noll personer eftersom barnen är familj. Jag arbetar mest ensam i mitt kontor, äter lunch ensam och just det köket är det ingen annan som använder. En gång i veckan försöker jag träffa en kollega en kort stund men oftast försöker vi hålla avstånd. De besök jag får till mitt rum måste ha munskydd enligt min arbetsgivares direktiv och vi håller avstånd. Den mesta kontakten med kunder. kollegor, samarbetspartners är per telefon eller e-post. Vänner träffar jag sällan, ett få tal gånger om året. Mesta kontakten är per telefonen.  

  • hammarhajen

    Som lärare så minst 50 personer de senaste dagarna, barn och vuxna. Troligen fler. Alla planerade möten med kollegor och föräldrar sker digitalt. Men många möten kan inte planeras, t.ex. när vi behöver stuva om i kollegiet för att någon går hem sjuk, om ett barn mår dåligt och behöver hjälp, om vi behöver reda i en konflikt etc. Vi har dragit ner rejält på fysiska möten som sagt, men uppskattar att jag träffat kanske 7-8 kollegor på det sätt du beskriver. 

    Vi sprider ut oss så mycket vi bara kan och är ute när det passar, men några två meter är omöjliga att få till. Man sparar helt enkelt in på yta på skolor, det kostar för mycket. Vilket bekymrar oss även utan pandemi, dels för allas dagliga välmående (ljud, ljus, intryck) och dels för allt annat som sprids - kräksjukor, förkylningar, löss... 

    Det arbetsrum vi delar på 11 lärare är så litet att om två personer är där funkar två meters avstånd, kommer en tredje blir det för trångt. Planeringstid efter lektionstid kan vi göra hemma, men tiden mellan lektioner finns ingenstans att ta vägen. Ska man prata om känsliga saker så kan vi inte heller stå i en korridor eller så, måste kunna stänga en dörr.

  • Anonym (2)

    Inga. Jobbar helt hemifrån så det är verkligen inte många man möter under kortare tid än 10 min heller.

  • Anonym (2)
    AndreaBD skrev 2020-11-19 22:29:44 följande:

    Jag umgås bara med min man och med mina barn, och med kollegorna, eftersom jag ju ändå måste jobba tätt ihop med dem. 


    Hur många kollegor är det då?

    Jobb där man träffar många är väl en stor riskfaktor, men är det bara ett par stycken man jobbar med så minskar ju spridningen om någon nu skulle ha smittan.

    Vi är fyra kollegor varav en har antikroppar. Men vi ses väldigt sällan då det mesta går bra att göra digitalt.
  • Anonym (Förskollärare)

    10 kollegor

    Ca 60 barn + 50 föräldrar utimhus

    1 vän

    Och min familj 4

    Så totalt 125 ca

Svar på tråden Hur många personer träffar du?