Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Regeringens el-fiasko

    Så allting gick skrev 2023-07-09 13:17:24 följande:
    Haha, nu måste du rensa ut vaxpropparna i öronen, den stoppar upp korsdraget i vindkraftverket du har i huvudet att producera signalsubstanser till elektriska impulser. Hertzen har blivit för låg. eller helt enkelt uppstått flaskhalsar i synapserna.

    Energi politiken handlar om omställningen, annars hade vi kunna blåsa på med både olja, kol och gas. Elbilar skulle inte ens varit lika aktuellt.
    Vilket dravel. När du inte klarar av diskussionen om energipolitiken vill du flytta fokus från elproduktionen till den svenska industrin. i övrigt borde du applådera SSABs omställning mot hållbart stål, gör du det?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Kristdemokraternas Ebba Busch lurade hela svenska folket..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2023-07-09 16:30:45 följande:
    Här ser vi ett tydligt exempel på vem som bestämmer, Kristersson bestämmer nya vindkraftverk, dvs han verkar för alla kraftslag, vilket vi alla vet att Sverige behöver.

    Skulle arga Andersson haft makten skulle vi förlorat kärnkraften, fått ännu högre elkostnader framöver, samt reduktionsplikten på 40% vid årsskiftet, vilket hade ökat bränslepriserna otroligt höjt.

    Samt vi vet idag att reduktionsplikten inte fungera i praktiken, vi har helt enkelt inte nog med HVO att blanda ut bränslet med.

    Ebba Busch gick till val på att el och livsmedelspriser skulle bli billigare det skulle byggas kärnkraft i stället för vindkraft. Ett år senare vet vi att det blivit precis tvärt om.  Regeringen satsar på Vindkraft och vill inte återstarta Ringhals Livsmedelspriserna har ökat kraftigt och Ebba Busch varnar för att elen fortsatt kommer vara dyr.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

     


    Så allting gick skrev 2023-07-09 16:54:33 följande:
    Vi vet att det är sossarnas fel, skulle S inte avvecklat kärnkraft för bara 2 år sedan skulle Sverige vara i ett helt annat läge idag, Inflationen skulle vara inom kontroll, folket skulle haft vettiga elpriser.

    Under 8 år höll sossarna på mixtra med elsystemet, nu förväntar sig alla att Kristersson ska fixa till det på halvår. totalt försvann över 3000 Mw från Sveriges elproduktion, som tidigare skribent visa vindkraften lyser med sin frånvaro idag, den producerar knappt sina egna förbrukning och tillför ingenting mer än utgifter.

    Nu ljuger du igen. S har inte avvecklat någon kärnkraft. Det är ägarna Vattenfall och OKG som avvecklade de äldsta reaktorerna och det av kommersiella själ.  Detta har ju tom Ebba Busch insett nu och nu är det bara Åkesson som behöver inse fakta.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2023-07-09 16:54:33 följande:

    Det är Moderaterna som varit pådrivande i arbetet med att avreglera elmarknaden vilket resulterat i att höga elpriser i Europa höjer elpriserna i Sverige. Det är också Moderaterna som drev igenom uppdelningen av elmarknaden i Sverige i fyra områden vilket har gett södra och mellersta Sverige rekordhöga elpriser.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2023-07-09 17:26:03 följande:
    Skulle vi vinna på ha ett elområde är det bara införa det, svårare är det inte, vi bestämmer själva, men nu vinner vi på ha elområden, det var liksom avsikten redan från start.

    Likt som regeringen tittade på återstart av Ringhals kunde sossarna stoppat avvecklingen, det är regeringen som bestämmer och inte marknaden.

    Marknaden kan inte gå in och stänga ner alla kärnkraft, sätta Sverige i total kris, med orden vi vill gå på vindkraft istället och företag o folket får ransonera ström tills det är klart.
    Tror du verkligen att M gör det? Det var ju M som avreglerade elmarknaden. och delade upp landet i olika elonrpden och de vill ju självklart inte erkänna sina misstag.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2023-07-09 17:44:58 följande:
    Sossarna hade 8 år på sig att ändra om det skulle vissa sig vara mycket bättre med ett elområde.

    Likt som vi mest troligt kommer att ändra till ett elområde när nya kärnkraftverk kommit upp. Det är inget beslut som inte går o ändra på, skulle landet förlora stora pengar på elområde skulle vi ändrat, men nu vinner vi på ha elområden.
    Du vet att elpriserna var mycket låga under 7 av de 8 år S regerande men nu går Ebba Busch ut och varnar för höga elpriser i framtiden. det är den SD styrda M/KD/L regeringen som har makten och som måste agera..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Så allting gick skrev 2023-07-09 18:11:45 följande:
    Vi får inga mer el-stöd, det är Eu som bestämmer om stödet och inte vi.

    Det tror jag att du har missförstått. Kanske blandar du ihop det med regeringens klantiga hantering som gjorde att svenska konsumenter gick miste om miljardbelopp?


     


    arbetet.se/2023/03/01/elektrikern-magnus-jeppesen-anmaler-regeringen-till-eu-for-miljardsjabbel-med-elstod/

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Regeringens el-fiasko