Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Regeringens el-fiasko

    Rataxes skrev 2024-01-16 19:22:41 följande:
    Under minst 12 timmar har vi importerat den absolut skitigaste el som produceras i Europa. Polsk kolkraft. 
    Jag hade hellre sett att vi med ytterligare 4000 MW utsläppsfri el kunnat sälja motsvarande mängd el till Polen/Tyskland/Danmark m.fl. för att tränga undan smutsel i Europa.

    Men det är ju jag det. 
    Du är en hycklare. Samtidigt som du ojar dig över att Sverige har importerat fossil el under några  timmar applåderar du att den SD-styrda regeringen minskat reduktionsplikten vilket kommer öka utsläppen från fossila drivmedel med tiotals miljoner ton..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-17 05:02:07 följande:
    Nu går reduktionsblasket på export istället och blandas ut med bränsle i andra länder. Totalutsläppen globalt blir alltså oförändrade, och du har ju fortfarande möjligheten att godhetstanka HVO100 för 23 kr/l. Eller alkylatbensin eller E85 om det passar bättre 
    Vad svamlar du om? Att fler länder  inför reduktionsplikt på drivmedel är inte SD (M/KD/L) regeringens förtjänst.

    Dessutom så hade du fel i ditt inledande inlägg. Att Sverige tidigare i veckan under några timmar importerade el från Polen är inte ett nytt fenomen utan skedde även på den tiden Sverige hade fler kärnreaktorer.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-17 07:22:05 följande:
    Var det du att jag skrev att import av polsk fulel inte förekom tidigare? 
    Visa på var ,din lögnare!

    Du skriver att elpmråde  4 NUMERA är lika skitigt som Danmark. Det är inget nytt att Sverige importerar el det skedde även när Sverige hade fler kärnreaktorer. dessutom har du fel i sak när du likställer den begränsade elimporten elpmråde 4 under några timmar med den väsentligt större och mer frekventa  danska elimporten. Lögnaren är du och dessutom hycklar du när du låtsas bry dig om låga utsläpp när du protesterar mot polsk elimport under några timmar samtidigt som du applåderar regeringens politik som kraftigt ökar
    utsläppen varje timme, varje dag året om?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-19 08:34:56 följande:

    Är det regeringens fel att folk inte har råd att köpa batteribilar som är dubbelt så dyra som vanliga? 
    Finns det överhuvudtaget någonting i din världsbild som inte är regeringens fel?


    Eller kan det bero på att folk inte vågar köpa batteribilar eftersom LO-maffian ser till att de inte kan få ut sina nyköpta bilar från handlaren, eller få dem servade? 


    Till och med ett barn kunde räkna ut att att när den SD-styrda tog bort klimat-bonusen för elbilar (vilket kraftigt ökade priserna på elbilar) så skulle elbilsförsäljningen dyka..

     
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-19 10:17:15 följande:
    Ditt barn kan uppenbarligen inte räkna ut att marknaden för privatleasing av batteribilar är stendöd pga det höga ränteläget. Det där barnet fattar inte heller att privatköparna drar öronen åt sig om de måste lånefinansiera med dagens räntor.

    Ingen, absolut ingen, i min omgivning köpte batteribil trots "klimatbonusen". De som köpte ny bil valde något billigt, typ Dacia, de flesta behåller sina bilar eller köper en annan begagnad bil. 
    Det är människor som kämpar för att få tillvaron att gå ihop.
    De har fått en liten lättnad nu med lägre bränslepriser. De sitter inte och sörplar latte på något vegancafé på Slöddermalm och gnäller över att SL-kortet kostar 1020:- medan de klämmer på sin manbun och smeker sina hipsterskägg.
    Varför blandar du in privat leasing i diskussionen? Siffrorna är tydliga. Efter det att SD-regeringen slopade  klimat bonusen dyker försäljningen av elbilar och det gör den inte i de länder som tvärtemot Sverige premierar köp av elbilar. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-19 11:48:59 följande:
    Därför att privatleasing också räknas in i bilförsäljningen. 

    Du fattar fortfarande inte att "klimatbonusens" borttagande sammanföll med kraftiga räntehöjningar? Eller vill du inte förstå? Tomte

    De allra flesta klarar sig alldeles utmärkt med en välfungerande 20 år gammal bil, de vill/behöver inte skuldsätta sig genom kreditköp eller osäkra leasingkontrakt. 
    Det är väl skillnad i Mordors radhusghetton där det gäller att bräcka grannen med en nyare Tesla än vad denne har. 
    Du verkar tillhöra gruppen ljushuvuden som inte begriper att räntehöjningar har drabbat hela västvärlden men att det är i Sverige som försäljningen av elbilar rasar..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-01-19 15:01:42 följande:
    "Vattenfall har inte publicerat några kostnadsuppgifter från  leverantörsförfrågningar i den förstudie om ny kärnkraft som genomförts". Säger man själva. 
     
    Vattenfall har alltså inte ifrågasatt siffrorna man inte har publicerat. Är du Putins främsta desinformatör eller?

    "SVT hade i tisdags en uppmärksammad nyhet om att ny svensk kärnkraft riskerar att bli nästan dubbelt så dyr som tidigare officiella beräkningar från Energimyndigheten"

    "De nya uppgifterna om priset kom från intervjuer med Vattenfall"


    "Vattenfall har aldrig ifrågasatt siffrorna"


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Regeringens el-fiasko