Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringens el-fiasko

    Padirac skrev 2021-11-26 08:03:16 följande:
    Det är helt klart regeringens fel att det nu är kallare och att älvarna fryser samtidigt som det blåser mindre.
    Det är beklagligt att regeringen inte vet vad en vinter innebär eller att det ibland blir vindstilla. Men de har ju sitt oljekraftverk så de påverkas ju inte och därmed är det inte deras problem.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-11-27 18:03:08 följande:
    Hur mycket satsningar på energiområdet innehöll den M/SD/KD budget som dessa partier fick igenom i onsdags?
    Men dom då...
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-11-28 10:55:15 följande:
    Det var inte svaret på frågan.  Ska jag tolka ditt svar som att  M/SD/KD budgeten inte innehöll några energisatsningar?
    Du kan tolka mitt svar som att du som vanligt och försöker leda bort uppmärksamheten från ditt partis misslyckanden.
  • nattuw

    Berörs inte vindkraften av miljöprövningar? Om vindkraften måste miljöprövas vad är det som säger att den får byggas ut?

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-11-30 08:14:26 följande:
    Förvisso faller även vindkraftsindustrin under miljöprövning men denna prövning är beroende av tolkningar som till viss del är godtyckliga.

    Vips så sitter där plötsligt en miljöpartistisk aktivist och ska avgöra ditt ärende (lex Cementa)
    Vilket bör innebär att en grupp som driver en egen agenda kan nästla sig in på nyckelpositioner och därmed hota både rättssäkerheten och samhället i stor.

    Innebär inte det att vi då kan få personer på nyckelposter som inte är demokratiskt valda, som inte behöver ta ansvar eftersom tjänstemannaansvaret är avskaffat och som därmed är fria att bedriva sin egen agenda, oavsett vad folket vill, eftersom de inte berörs av valresultaten?
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-11-30 21:53:28 följande:
    Det är väl det som SDs så kallade äntringsstyrka går ut på  - att ta sig in i departement och myndigheter för att hota rättsäkerhet och samhället i stort.
    En ALT-höger Deep state konspirationsteori från vänster Glad.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-12-01 22:05:32 följande:
    SVD vänster? Vinge vänster?   Tja, det vet du vl bättre än de själva www.svd.se/sd-topp-forbereder-oss-for-att-leda-departement

    "Sverigedemokraternas vice partiledare Henrik Vinge ?köper inte? Ulf Kristerssons argument om att M och SD inte kan bilda regering. Partiet förbereder nu en ?äntringsstyrka? för att kunna styra flera departement efter valet, säger han i en intervju med SvD."
    Du menar att det tänker kopiera en Socialdemokratisk metod. Så fräckt: "En ny rapport konstaterar att den socialdemokratiska regeringen under de senaste sju åren i hög grad tillsatts sina egna anhängare på viktiga myndighetspositioner som formellt ska vara neutrala."
    Ledare GP 1 dec 2020 ( www.gp.se/ledare/den-socialdemokratiska-staten-1.60537518 )

    I rapporten från Timbro kan man bland annat läsa: "Göran Persson beskriver i sina memoarer hur han som statsminister använde utnämningsmakten för att uppnå politiska målsättningar och ordna politiska reträtter. Denna slutsats drogs även av konstitutionsutskottet under hans regeringstid."
    Timbro Enpartistaten 30 nov 2021 ( timbro.se/allmant/enpartistaten/ )
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-12-04 11:30:44 följande:
    Som vanligt riktar SD och deras fotfolk anklagelser mot andra för saker de själva står för - det är ok så länge det är SD som gör det. SD kan inte fotfolket anklaga då det inte handlar om principer annat än principen om att allt är OK så längde det är SD som gör saker.
    Varken Timbro eller Göteborgsposten lär hålla med dig om din åsikt att de tillhör "SD och deras fotfolk". Det finns inte heller något i vad de skrivit som tyder på att de anser att beteendet skulle vara mer önskvärt bara för att det utfördes av något annat parti än socialdemokraterna. Det är nog snarare så att de anser att ett felaktigt beteende är ett felaktigt beteende oavsett vem som beter sig felaktig.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-12-14 11:15:42 följande:

    Vilket bottennapp till debattnivå. Påstå att en apa har större potential an en kvinnlig minister i regeringen.  Var kommer detta kvinnohat ifrån?


    Varför gör du kopplingen mellan en kvinna och en apa? Det fanns då inget i det inlägg du citerade som kopplade ihop kvinnor med apor. Frågan om kön berördes aldrig utan den kopplingen kom direkt från dig.

    Föresvävade det dig aldrig att kopplingen kunde beröra kompetensnivån? Det fanns trotts allt en jämförelse med de kompetenskrav som ställdes på en viss ministerpost med den kompetens en apa kan förväntas uppvisa.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2021-12-16 21:19:40 följande:
    Det är bara att titta på hur det ser ut i Markbygdens industriområde utanför Piteå...
    Här är det på sin plats med en bild på den gröna drömmen: vt.se/artikel/l60z0n9l
Svar på tråden Regeringens el-fiasko