Inlägg från: Anonym (Men åhhh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men åhhh)

    Vill inte att sambons lillasyster ska vara här

    Hemsk syster hon borde veta bättre än att bara komma förbi och Vilka umgås. Tycker du skall göra slut med din man och skaffa ett eget boende bäbis vv. Då slipper du ju umgås med honom också, och egentid varannan vecka.

  • Anonym (Men åhhh)

    Visste du inte om familjebanden i den familjen du är gift in i?

    Har dom en annan kulturell bakgrund än du?

    Du inser inte vilken guldsituation du har. Människor som bryr sig om dig och älskar dina barn!

    Lätt att avhjälpa om du inte orkar träffa henne varje dag. Sätt henne i å byta blöjor fråga om hon vill ta bäbis på promenad mens du lagar mat. Gå på gym eller be henne hjälpa dig med sysslor.

    Säg i förväg att imorgonr jag upptagen men vi kan ses på fredag el dyl.

  • Anonym (Men åhhh)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2020-11-24 22:24:39 följande:

    Guldsituation??? Det klart att det är trevligt med engagerade släktingar, men systern beter sig fullständigt gränslöst. Hon kan ju inte bara klampa in, särskilt inte så ofta. Jag hade blivit tokig om det hände med våra barn, att inte få vara ifred i sitt eget hem, och då kan jag ändå uppskatta besök och avlastning. Dina råd räcker inte, ts måste markera först. Ibland vill man kanske inte ha en så gränslös person där alls?


    Gränslös vette katten! De är ju ändå blodsband. Mannens syster, inte nån kriminell gränslös person som klampar in hos nån random granne och plockar på sig silverbesticken:) i vissa kulturer skulle Ts anses som gränslös.

    Du tycker säkert att hon (systern) behöver en ordentlig uppsträckning av sin bror också? Eftersom frun inte gillar att ens uttrycka sin vilja till vilt främmande släktingar. Men oerhört spännande att få inblick i erimitsvenssons ilandsproblem.
  • Anonym (Men åhhh)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2020-11-24 22:51:26 följande:

    Blodsband betyder inte att man vill ha någon där jämt, oanmäld. Har systern inget eget liv?? Står inget om någon annan kultur. Men även i andra (iaf västerländska) samhällen, uppskattar många privatliv. Om du tycker att det är ett i-landsproblem, varför skriver du ens i tråden?


    Varför jag skriver i tråden är pga att det finns yttrandefrihet till en viss gräns som jag nyttjar, men du kanske tyckte att jag begick hets mot folkgrupp och därför förbrukat den rätten.

    Ber så mycket om ursälkt för detta och slutar genast att skriva i tråden.

    Kram på dig! dock en återhållsam och lagom hård mellanmjökskram.
  • Anonym (Men åhhh)
    fornminne skrev 2020-11-24 23:06:53 följande:

    Du verkar provocerad av att många tycker att systern går för långt, och överdriver därmed dina svar. Varför?


    Nu projekterar du dina känslor på mig. Vilket gör att frågan du ställer tror jag att du själv borde svara på.

    Jag bryr mig självklart inte om antalet av svenska mellanmjölksdrikande kalleskaviarknäckemackaknaprande svenskar som svarar jakande på Ts eremitråd. Antalet har ju ingen betydelse och något rätt eller fel finns inte heller. Utan vill bara ge henne ett annat perspektiv från en mindre trångsynt synvinkel. Alla har säkert olika synsätt och liknande upplevelser. Och jag blir varken känslomässigt engagerad i de som skriver för eller emot. Bra med åsikter.

    Du fiskar i om jag har eller är som systern i fråga. Mens svaret på den frågan är tvärt om. Men kan ju vara så att frugan behöver arbeta på sina egna problem och kontrollbehov. Kanske försöka vara lite spontan utan att våldföra sig på sin egen personlighet. Alla kan ju inte vara glada spontana inpulsiva energiknippen. Dock gillar jag dessa och iofs återhållsamma ensamvargar som inte vågar säga ifrån också.

    Over and out
  • Anonym (Men åhhh)

    Om människor är olika och man som person är medveten om att det existerar olika personlighetsdrag så behöver man inte ställa frågan om varför en person inte uttrycker eller formulerar sig som jag själv vill eller gör. Den frågan blir överflödig.

    Men för att uttrycka mig mer utförligt för dig så handlar det om en underliggande ironisk ton som kan vara svårtolkade i text och därför ber jag återigen så mycket om ursäkt om jag sårde någon.

    Hoppas det löser sig för er alla med era fruktansvärda gränslösa släktingar. (obs ironi igen:) fornminnet

    PS så najs att du fått resa mycket. Har du också bott mitt bland lokalbefolkningen och fått vara del av deras familjer som dom delat med sig av med öppna armar?

  • Anonym (Men åhhh)
    fornminne skrev 2020-11-24 23:34:31 följande:

    Fast ingen här har ju skrivit att de tycker att man ska isolera sig, eller att systern inte ska få träffa bebisen. Och du vet förmodligen lika bra som jag och alla andra, att man inte behöver vara trångsynt eremit bara för att man inte vill ha släktingar rännande hos sig hela tiden. Så varför fortsätter du svara med överdrifter?


    Glömde citera inlägget över var ju till dig.

    Älskar att diskutera med er sååå mysigt. Men nu måste jag knoppa sov gött.
  • Anonym (Men åhhh)
    Anonym (H) skrev 2020-11-26 11:53:48 följande:

    ? mindre trångsynt synvinkel? ?

    Och det kommer från som klarar inte av att acceptera/respektera någon annan synvinkel än din egen?


    Hmm!

    Var det en fråga eller påstående? Är det menat som ett påstående så respekterar jag din åsikt om min åsikt och har därmed bevisat dig motsatsen till ditt påstående. Fast det blir ju moment 22

    Är det en fråga så ja ja ja det kom från mig och jag accepterar respekterar och ifrågasätter synvinklar.
  • Anonym (Men åhhh)
    Anonym (blåbär) skrev 2020-11-26 18:09:08 följande:

    Lite nyfiken. Hur har hon tid att springa hos er hela tiden dagtid? Är hon arbetslös eller sjukskriven?

    Skicka ett sms om att du inte vill att hon kommer över utan att kolla med dig först. Rakt på sak. Lagom lösning för den konflikträdda.


    Jag tror att Ts inte kommer att svara mer eftersom hon läst mina råd och insett att hon inte kunde få bättre råd!

    Och nu välkomnar hon sin mans syster med öppna arma så klart. :D

    Peas out:)
Svar på tråden Vill inte att sambons lillasyster ska vara här