• fornminne

    Vill inte att sambons lillasyster ska vara här

    Anonym (Men åhhh) skrev 2020-11-24 22:39:51 följande:
    Gränslös vette katten! De är ju ändå blodsband. Mannens syster, inte nån kriminell gränslös person som klampar in hos nån random granne och plockar på sig silverbesticken:) i vissa kulturer skulle Ts anses som gränslös. Du tycker säkert att hon (systern) behöver en ordentlig uppsträckning av sin bror också? Eftersom frun inte gillar att ens uttrycka sin vilja till vilt främmande släktingar. Men oerhört spännande att få inblick i erimitsvenssons ilandsproblem.

    Jag har rest i många delar av världen och vet att det är olika hur man ser på blodsband och sociala gränser. Men jag vet också att vi i Sverige inte är ensamma om att vara lite privata. I länder mer kulturer som liknar vår, hade systern också uppfattats som påfrestande. Det är inte detsamma som att man är eremit eller inte vill umgås.
  • fornminne
    Anonym (Men åhhh) skrev 2020-11-24 22:59:31 följande:
    Varför jag skriver i tråden är pga att det finns yttrandefrihet till en viss gräns som jag nyttjar, men du kanske tyckte att jag begick hets mot folkgrupp och därför förbrukat den rätten. Ber så mycket om ursälkt för detta och slutar genast att skriva i tråden. Kram på dig! dock en återhållsam och lagom hård mellanmjökskram.

    Du verkar provocerad av att många tycker att systern går för långt, och överdriver därmed dina svar. Varför?
  • fornminne
    Anonym (Mia) skrev 2020-11-24 23:09:58 följande:
    Jag går emot många i tråden och tycker TS verkar va väldigt ego. Nu bortser jag från Corona då TS inte tar upp det. Hur gammal är fastern? Hur gammalt är ert barn? Förälskelsen i er bebis kommer att lägga sig. Ett barn mår bra att ha fler vuxna omkring sig som bryr sig. Det du kallar bitter läser jag in besvikelse i hos fastern. Vilket du såklart inte behöver ta hänsyn till men det kostar heller inget att säga att ni kan ses en annan dag. Men du verkar på riktigt vara en hemsk människa.

    Problemet är självklart inte att systern vill träffa sitt brorsbarn, utan att hon dyker upp hela tiden. Nästan varje dag enligt ts. Samt stannar länge, lägger sig i saker mm. Det låter alltså snarare som att det är systern som är ego, som inte respekterar nyblivna föräldrars behov av privatliv. Föräldraskap betyder ju inte Öppet hus. Andra vuxna runt barnet kan man ha ändå. Jag tror att ts måste börja begränsa hur ofta systern kommer dit eller hur ofta de ses. Självklart låta systern träffa barnet, men inte bara klampa in. Är systern ung borde hon dessutom ha andra intressen, och är hon vuxen borde hon veta bättre.
  • fornminne
    Anonym (Men åhhh) skrev 2020-11-24 23:29:46 följande:
    Nu projekterar du dina känslor på mig. Vilket gör att frågan du ställer tror jag att du själv borde svara på. Jag bryr mig självklart inte om antalet av svenska mellanmjölksdrikande kalleskaviarknäckemackaknaprande svenskar som svarar jakande på Ts eremitråd. Antalet har ju ingen betydelse och något rätt eller fel finns inte heller. Utan vill bara ge henne ett annat perspektiv från en mindre trångsynt synvinkel. Alla har säkert olika synsätt och liknande upplevelser. Och jag blir varken känslomässigt engagerad i de som skriver för eller emot. Bra med åsikter. Du fiskar i om jag har eller är som systern i fråga. Mens svaret på den frågan är tvärt om. Men kan ju vara så att frugan behöver arbeta på sina egna problem och kontrollbehov. Kanske försöka vara lite spontan utan att våldföra sig på sin egen personlighet. Alla kan ju inte vara glada spontana inpulsiva energiknippen. Dock gillar jag dessa och iofs återhållsamma ensamvargar som inte vågar säga ifrån också. Over and out

    Fast ingen här har ju skrivit att de tycker att man ska isolera sig, eller att systern inte ska få träffa bebisen. Och du vet förmodligen lika bra som jag och alla andra, att man inte behöver vara trångsynt eremit bara för att man inte vill ha släktingar rännande hos sig hela tiden. Så varför fortsätter du svara med överdrifter?
Svar på tråden Vill inte att sambons lillasyster ska vara här