Forum Katter - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Katt som kissar på kläder?

  Fre 4 dec 2020 11:37 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av anonymatom - Visa alla inlägg
  Fre 4 dec 2020 11:37

  Det kan väl inte bara vara min katt som går runt och kissar på kläder, trots att det finns 4 kattlådor i hemmet. Varför gör hon så? Sjukt jobbigt, trillar jackan ner från kroken så har hon genast kissat på den. Hon har även satt sig i min garderob förut och kissat i den. Finns det något man kan göra åt saken?

 • Fre 4 dec 2020 12:24 #3
  brallison skrev 2020-12-04 11:49:15 följande:

  Hur länge har det pågått? När och hur har det börjat? Har ni kollat att hon är frisk?


  Det har nog pågått i snart ett år och hon har varit hos veterinären efter att det började så frisk är hon, tror jag åtminstone. 
 • Fre 4 dec 2020 12:31 #5
  Idaaarv skrev 2020-12-04 11:50:42 följande:

  Att en katt inte kissar i lådan kan bero på en del olika saker. Det är framförallt inte ett normalt beteende. Jag har 3 katter och ingen av dem gör en uns av att vilja kissa någon annanstans än i lådan.

  Först och främst skulle jag ta den till en veterinär och utesluta ev sjukdom eller problem. Katter som är sjuka gör avvikande beteenden.

  Visar inte det något så måste du sätta dig in i kattens livssituation. Är det en ensamkatt? Vad är de för sand ni använder? Typ av lådor? Lådorna placering. Något annat som gör katten stressad?

  Hur länge har den haft detta beteende? Om den inte alltid ha gjort så utan börjat med det nyligen så fundera på vad som hände i kattens liv just där och då.


  Hon har varit hos veterinären efter att detta började så frisk är hon. Om det inte är något som veterinärerna inte sett.

  Vi har två katter, sanden har hon inga problem med vad jag vet, hon går ändå på lådan, samma kattsand i alla lådor och samma lådor. Hon går på lådan på ovanvåningen om hon är där men hon är sär så sällan. Kanske att lådorna är dåligt placerade på nedervåningen, har en brevid toastolen och en längst in i badrummet i en hörna. Borde jag kanske flytta ut en utanför toan? Finns inte mycket plats i badrummet nämligen så det kan säkert bero på att lådorna är dåligt placerade.

  Drygt ett år, mindre, ingen aning varför det började. Allt har sett likadant ut i familjen de senaste åren. Det enda är väl att katterna börjar komma närmre varandra, är mer i samma rum osv. Men jag vet inte hur det påverkar att hon kissar på kläder.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll