• Anonym (NN)

    Snälla använd munskydd

    Glöm det. Finns de som hävdar att munskydden gör mer skada än nytta. Inte bara det att de invaggar en falsk säkerhet men att andas in sina egna bakterier är inte bra. Munskydd blir lätt smutsigt och så går man och andas in det upprepade gånger, kanske timmar i sträck. Efter att ha sett hur polisen i Melbourne behandlar demonstranter som protesterar mot munskydden så är jag också motståndare. Ett perfekt sätt att införa fascism är att göra den till en moralisk fråga. Människor vill ju vara goda och göra det rätta. Då kan man hävda att de inte är goda om de vägrar rätta in sig i ledet. Såsom Aftonblaskan håller på och skrämmer upp människor är skamligt. Vågar inte säga mer på grund av censuren. Detta hade blivit raderat ögonblickligen på några av de större sociala plattformarna. Att sila snacket sitter i ryggmärgen. Vi ska vara glada att vår grundlag i Sverige skyddar demokratin och den personliga friheten. Än sålänge kan de inte ge oss utegångsförbud. Inte tvinga någon bära munskydd heller.

  • Anonym (NN)

    Folk som bär mask skrämmer mer med sitt flockbeteende. Betydligt mer än viruset faktiskt. Vad är nästa steg? Att börja hota och puckla på sådana som inte bär mask? Sett exempel på det. Allt man behöver göra för att införa diktatur är att skrämma upp folk. Resten fixar de själva.

  • Anonym (NN)

    Ska jag vara uppriktig tror jag inte på någon pandemi. Verkar som vartenda dödsfall länkas till corona om man råkar ha antikroppar i blodet. Spelar ingen roll ifall man dör i en hjärtattack. Nästan som att våra myndigheter försökte vara bäst i klassen med att rapportera. Ingen har sett viruset av naturliga skäl. Vi kan bara lita på vad som sägs. Men kan man lita på massmedia? Aftonbladet dundrar på med skräckpropaganda men när hörde du sist något om Julian Assange, den största rättsskandalen i vår tid? De skiter i honom trots att det är förföljelse av en journalist, inte i Etiopien eller annan diktatur, utan mitt i Europa. För att han avslöjade brott mot mänskliga rättigheter sitter han i ett högsäkerhetsfängelse i väntan på eventuell utlämning.

    Det finns en röd tråd i allt som sker. Utegångsförbud, munskydd, undantagslagar, inskränkning av yttrandefrihet och förföljelse av journalister, vart bär det hän? Kan det vara så att Kina med sin ekonomi på frammarsch blivit en rollmodell för Västvärlden? Med den takten kommer de snart att vara världens starkaste ekonomi. En diktatur men högeffektiv. Myndigheterna kan fatta beslut över en natt utan medborgarnas samtycke. Demokrati är trögt. Besluten sker långsamt. Kapitalismen har aldrig gillat demokrati. Glöm inte hur den var lierad med nazismen. Henry Ford skakade hand med Hitler och tilldelades järnkorset. Den ideologin var för magstark så man tonade ner sin beundran för nazismen men samma förakt för demokratin finns kvar.

    Nu är det Kina blickarna vänds mot. Problemet är att Västerlänningar gillar frihet och demokrati. Hur kan man vänja dem av med sådana dumheter? Inte genom att införa drakoniska lagar över en natt. Då blir det uppror. Koka grodan långsamt. Skräm upp dem med ett virus och övertyga dem om att alla åtgärder är för deras eget bästa. Låt dem vänja sig vid allt färre rättigheter. Döda deras självkänsla. Tiilslut har det onormala blivit det normala.

  • Anonym (NN)
    Anonym (Munskydd) skrev 2020-12-13 18:43:08 följande:

    Hej! Jag läste predicera artikeln i Aftonbladet som är senast artikel och detta från Tyskland är mycket intressant. Så synd att många av svenskarna bara tvärvägrar utan att anstränga sig att faktiskt använda skyddet rätt och vara solidarisk mot sina medmänniskor


    Hjälper inte att vara solidarisk när folk litar på fel personer. Det enda du är solidarisk mot är ondskan själv.
  • Anonym (NN)

    Ni som är för munskydd. Är ni okej med att det kanske blir så ni får leva resten av livet? Jag har svårt att tro att munskydden, när de väl blivit en accepterad del av vardagen, kommer att försvinna. Det dyker alltid upp nya smittor. Att bära munskydd "ifall att" kommer att vara en del av kulturen. Tar ni dem på så vet ingen när de åker av igen.

Svar på tråden Snälla använd munskydd