• Ess

    Snälla använd munskydd

    Anonym (NN) skrev 2020-12-04 13:51:14 följande:

    Glöm det. Finns de som hävdar att munskydden gör mer skada än nytta. Inte bara det att de invaggar en falsk säkerhet men att andas in sina egna bakterier är inte bra. Munskydd blir lätt smutsigt och så går man och andas in det upprepade gånger, kanske timmar i sträck. Efter att ha sett hur polisen i Melbourne behandlar demonstranter som protesterar mot munskydden så är jag också motståndare. Ett perfekt sätt att införa fascism är att göra den till en moralisk fråga. Människor vill ju vara goda och göra det rätta. Då kan man hävda att de inte är goda om de vägrar rätta in sig i ledet. Såsom Aftonblaskan håller på och skrämmer upp människor är skamligt. Vågar inte säga mer på grund av censuren. Detta hade blivit raderat ögonblickligen på några av de större sociala plattformarna. Att sila snacket sitter i ryggmärgen. Vi ska vara glada att vår grundlag i Sverige skyddar demokratin och den personliga friheten. Än sålänge kan de inte ge oss utegångsförbud. Inte tvinga någon bära munskydd heller.


    Håller med dig, använder inte munskydd och blir irriterad på allt hysteriskt dravel som skrivs.
  • Ess
    Faile skrev 2020-12-05 01:27:59 följande:
    Varför inte?
    Det skyddar inte mot något.
  • Ess
    Anonym (håller med) skrev 2020-12-05 01:38:20 följande:

    Min mormor dog på ett äldreboende för ett antal år sedan, strax före jul. Hon blev förkyld och fick en bakteriell sekundärinfektion, lungniflammation, detta blev hennes död. Absolut inget ovanligt, tvärtom, det är vanligt att luftvägsinfektioner blir den sista knuffen över kanten för gamla och multisjuka.


    Hör och häpna, ingen diskuterade hur smittan kom i på boendet. Var det besökare eller personalens som var den skyldige?  Någon som varit på krogen eller simhallen eller kanske på Kanarieöarna? Vem var den skyldiga syndaren som inte "tog ansvar" och  visade "solidaritet", som inte stannade hemma. Varför stängdes inte skolorna? Varför stängde man inte ner ett par månader och utrotade alla förkylningsvirus? Varför intet krav på munskydd?


    Den som hade yppat något då hade blivit betraktad som galen, men nu har det blivit en massspykos utan dess like. Den som ifrågasätter är egoist alternativt konspirationsteroretiker. 


    Virus går faktiskt inte att stoppa, så spritt som det är nu. Det är bara att gilla läget och släppa alla restriktioner, vi kan tyvärr inte rädda alla, det har vi aldrig kunnat.


     


    Precis, man måste låta det ha sin gång. De som är rädda för att bli smittade får själva ta ansvar för det.
  • Ess
    Anonym (håller med) skrev 2020-12-05 15:07:43 följande:
    En kollega till mig miste sin man i svininfluensan.

    Många tänker inte på att svininfluensan finns kvar, den återkommer och ingår i säsongsinfluensan som härjar varje vinter. Pandemin före hette Hongkong, härjade slutet på 60-talet. Det viruset försvann aldrig heller, det ingår också i de olika säsonsinfluenserna.

    Väldigt naivt att då tro att covid skulle försvinna bara vi stänger ner ett par månader. Visst covid belastae sjukvården hårdare, men det finns inga proportioner med alla krav på restriktioner och inskränkningar.
    Det skulle kunna va jag som skriver dina inlägg, har exakt samma åsikter.
  • Ess
    mari123 skrev 2020-12-05 15:23:21 följande:
    FAST det är så konstigt för OM det nu är så att de "vanliga gamla" flunsavirusen härjar fortfarande så borde ju mina gamla föräldrar kunnat vaccinera sig åtminstone mot DEM, men de sitter hemma och kurar för i år fanns tydligen inget vaccin!? De har vaccinerat sig varje höst i ÅRATAL men nu sitter de i karantän *typ*! Virus är ju smarta fiender och människan ligger väl i bästa fall jämsides med dem i utvecklingen och en vacker dag så tror jag virus vinner MEN inte än och inte C19. Det ligger långt fram i tiden, tror jag alltså.
    Jorden är överbefolkad och naturen ser till att rensa ut. Bättre att låta det ha sin gång.
  • Ess

    Senast idag hade Malin Begner uttalat sig att munskydden har främst ett symboliskt värde och varken gör från eller till för smittspridningen.
    Jag kommer fortfarande inte använda munskydd då jag anser det va en onödig detalj utan verkan.

  • Ess
    Kentaur skrev 2021-01-07 09:06:35 följande:
    Ja exakt så.

    Jag tänker att den biten kommer att ge spår i framtiden. jag tänker att det förhoppningsvis ställs intellektuella krav på människor. Den som vägrar acceptera fakta ska tex inte få rösta. Eller få sin förmåga att vara förälder ifrågasatt.
    Då ska du varken få rösta eller behålla vårdnaden om dina barn i framtiden!?
    Du tycker ju inte som jag!
  • Ess
    Kentaur skrev 2021-01-08 09:14:16 följande:

    Det är ingen åsiktsfråga utan handlar om fakta.

    Svårigheten att skilja på åsikter från fakta är själva grundbulten. Det är därför antivaxxers bör bli av med vårdnaden eftersom de intekan ta hand om vare sig sina barn eller omgivningen.

    Utan de skriker högt om sin rättighet att döda andra människor. Självklart kan de inte ta hand om sina barn. Deras åsikter är inte kompatibelt med god omvårdnad helt enkelt.


    Man kan ta fram fakta om en och samma sak, men faktan pekar åt olika håll.

    Med din åsikt bör du flytta till Nord Korea, för där kommer du bara få en sanning och en fakta och ifrågasätter du så lär det som du skrev i ditt inlägg slå in.
  • Ess
    KKarate skrev 2021-01-10 01:40:04 följande:

    Vår regering menade på att vi skulle nå flockimmunitet kring förkylningsviruset? Vad hände med det?


    Virus muterar ju, därför är det bara att lära sig leva med det för det går inte att undvika.
  • Ess
    Anonym (Maria) skrev 2021-01-10 07:16:36 följande:
    Nä, inte egentligen, men vi kommer att få lära oss att leva även med detta nya corona-virus. Vi kommer inte att få bort det helt med vaccination eller så, utan man försöker med alla restriktioner och lockdowns få så att att inte alla drabbas samtidigt och dödar sjukvården.

    Sedan efter några år har människor ha byggt upp ett motståndskraft emot det och vaccinationer kommer hjälpa också och då kommer detta coronavirus bli ungefär som de andra coronavirus som vi sedan länge haft i samhället. Problemet när detta kom var att det är helt nytt virus, som ingen har någon sorts immunitet mot.
    Jorden är överbefolkad och nya virus kommer komma som ett brev på posten.
Svar på tråden Snälla använd munskydd