• Anonym (A-M)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    16 januari 2022

    Kära Dagbok!

    Idag har jag strulat med CSN, som man alltid måste göra vid den här tiden på året. Letat efter regler om återbetalning, anstånd, nedsättning. Glömmer alltid vad som gäller från januari till januari. Måste ringa dem i morgon! I samband med det har jag rensat ut en massa gamla papper.

    Vidare har jag burit ut torrsopor som blivit liggande till soprummet, tvättat håret, lagat lunch (potatis- och purjolökssoppa, räcker till i morgon också), ätit och diskat. 

    I övrigt har jag mest suttit här vid datorn. Facebook, Flashback, Familjeliv. Läst och diskuterat om pandemin (som måste ta slut) och kriget (som inte får komma). På Facebook hade min crush gjort en kommentar på en sida, och jag söp i mig det... fast det handlade om ett ämne som inte intresserar mig egentligen (elbilar). Men jag älskar hans intelligens, hans humor och hans sätt att skriva! :)

  • Anonym (A-M)

    17 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag översatt två sidor (det är mitt jobb) i en läkarrapport, suttit i telefon med CSN (det är otroligt struligt och dåligt - de som arbetar där känner inte själva till vilka regler som gäller), tagit bussen till närmaste COOP och handlat (jag har ett Hemköp alldeles nära, men personalen där är så otrevlig att jag hellre tar omaket och kostnaden med att åka en bit till en annan affär).

    I övrigt har jag suttit på nätet. Som vanligt. Bland annat diskuterat Svenska Kyrkans roll på Facebook med min vän S.. Jag respekterar S, men han är djupt troende samtidigt som han har en del egna föreställningar som egentligen inte hör hemma i kristendomen alls... och det gör det svårt att prata om vissa frågor med honom. 

  • Anonym (A-M)

    18 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag översatt tre sidor i en läkarrapport (tyska -> svenska). Det såg inte så mycket ut när jag tackade ja till uppdraget, men jag borde ha tittat noggrannare. Det är mycket tätskriven text med termer och förkortningar, som går långsamt att översätta eftersom jag måste slå upp många av dem. Förkortningarna kan kännas hopplösa, om de inte ens är etablerade förkortningar som finns i förteckningar över medicinska förkortningar på nätet, utan är läkarens egna. HAN förstår dem såklart, men det är inte så lätt för mig som varken är läkare eller tysk... eller hans läkarsekreterare.

    Man får ibland tänka länge, innan poletten trillar ner och man förstår vad läkaren måste mena. Det är en orimlig tidsåtgång i förhållande till vad jag tjänar, då jag har betalt per ord.

    I övrigt har jag tvättat och bäddat rent, lagat Korv stroganoff och diskat. Men mina hushållsbestyr kanske inte är så intressanta? Kanske ska hoppa dem i fortsättningen. 

  • Anonym (A-M)

    19 januari 2022

    Kära dagbok!

    Idag har jag haft strul med Tele2. När jag satte mig vid datorn i morse, funkade inte mitt internet. Jag ringde då supporten på Tele2. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag fick "tala"med en robotröst, som först ville att jag skulle gå in på deras sida och göra en felsökning själv. Hur skulle jag kunna gå in på deras internetsida, när jag inte hade internet..? Sedan ville dom, att jag skulle legitimera mig med BankId. Hur skulle jag kunna jag legitimera mig med BankId, när jag inte harde något internet som funkade?

    Kontentan var alltså, att eftersom jag inte hade något internet som funkade, så kunde jag inte få någon hjälp av supporten att få det att funka! :o Det låter som något ur Kafka!

    ...som tur var kom nätet tillbaka av sig själv efter en stund...

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Idag har jag också haft strul med företag. Verkar som att ingen människa kan sköta sitt arbete nuförtiden! Jag hade beställt en grej från Tyskland, som skulle levereras till dörren i måndags. Det hände inte. Jag VET att dom (Post Nord) aldrig var här, då jag inte gick ut förrän efter 18.

    Jag tänkte, att det måste ha blivit strul p.g.a. coronasjuka chaufförer eller något. Så jag avvaktade. Men när jag fortfarande inte hört något idag, gick jag in på tracking-spårningen. Där stod det, att de hade försökt leverera mitt paket i måndags, men att jag inte varit hemma! En ren lögn! Paketet befann sig nu hos mitt postombud, stod det. Men jag hade inte heller fått någon avisering!

    Gick till postombudet och hämtade ut paketet. Frågade, om jag skulle ha fått någon påminnelse från dom så småningom, om jag inte hämtat ut det. "Nej", sa han, "då hade det skickats tillbaka till avsändaren efter någon vecka". Det är ju inte klokt! JAG kan ju inte rå för om jag inte får någon avisering! :o

    Känns som att allt bara blir sämre och sämre, att ingen tar något ansvar för sitt jobb, att ingen har någon yrkesstolthet...

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Strulet fortsätter. Fick anstånd med betalningen av ett av mina lån till CSN - en stor lättnad. Men nu fick jag ändå hem en betalningsplan och inbetalningskort för det lånet... Det MÅSTE ju vara Posten som har slarvat, så att brevet blivit liggande någonstans i över en vecka (poststämpeln går inte att läsa)... men mailade CSN och frågade, för säkerhets skull. 

    Ibland tycker jag, att hela mitt liv bara går ut på att beta av tråkiga göromål på en lista. Och väldigt ofta blir det mer besvär än nödvändigt, för att någon annan gjort fel. 

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok

    Jag har nu i fyra (4) års tid varit olyckligt kär i en man som jag bara träffat i verkligheten en gång. Men varje dag läser jag hans kommentarer på Facebook, där vi är vänner, så det känns som att jag känner honom utan och inna vid det här laget. Det är HELT hopplöst, för han är gift och har ett barn (och en styvson som han tar ansvar för), och han är helt enkelt inte intresserad av mig. Det har han markerat. Dock ger han mig ibland likes och kommentarer, så han har inte stängt mig helt ute. Det hade nog varit lättare om han hade gjort det, för nu fortsätter jag att känna att vi har något slags relation (fast jag VET att det är urfånigt). 

    Jag försöker nu analysera hur det kunde bli så här, fast jag inte är 14 år utan en medelålders kvinna med vuxna barn: Skäms

    - vi träffades i samband med ett spännande event utomlands

    - han uppmärksammade mig, och eftersom han är känd inom ett visst område så    blev jag förvånad och väldigt glad och stolt

    - han är manlig, ser bra ut (i alla fall över genomsnittet), är ungdomlig för sin ålder och har hållit sig rak och slank

    - han har naturliga ledaregenskaper,

    - han är framgångsrik

    - han är intelligent, har humor, är allmänbildad, uttrycker sig väldigt bra i tal och      skrift

    - vi hade många, långa samtal över messenger då i början, det kändes som att vi      "klickade"... sedan hände plötsligt något och han blev kort i tonen och stängde       mig ute från en del. (Frun? Eller att han plötsligt fattade att jag inte bara var           vänskapligt intresserad?)

    - bland annat arbetade vi tillsammans på att lösa ett mysterium - bara på skoj -     men det kändes viktigt och väldigt spännande

    Ja, vad blev kontentan av det här, då? Jo, jag kan se mekanismerna - att jag blev star struck av att få uppmärksamhet av någon som var en stor auktoritet inom sitt område, att det blev lite spännande när vi arbetade tillsammans på att lösa mysteriet (som det där sociala experimentet, där en man och en kvinna i taget fick gå tillsammans över en läskig, svajande hängbro, och mångna av paren upplevde att de blev förälskade för att hjärnan tolkade den delade spänningen erotiskt). Jag FÖRSTÅR allt det här.

    ...men samtidigt är det så tråkigt tydligt, att han faktiskt ÄR en väldigt bra man - det har jag inte inbillat mig. Samt att han och jag klickar intellektuellt. Vilket med största sannolikhet han och hans fru inte gör, att döma av hennes Facebookkonto som behandlar barnbilder, inredningsdetaljer, frisyrer, naglar, butiker, vernissager, maträtter, snittblommor, väldigt enkla skämt och plattityder.

    Det bästa skulle förstås vara om jag skulle stänga ner Facebook, som är det enda ställe där jag har någon kontakt med honom. Då skulle jag "slippa" se honom och kunna börja glömma. Det gör man ju alltid. Men samtidigt känns det så fruktansvärt synd. Han är liksom det enda roliga jag har, och jag kan inte låta bli att tänka "tänk om". Tänk om han och hans fru skiljer sig, eller om frun dör... om vi har kvar den här lilla kontakten då, så kanske den kan trappas upp..? Om inte så är sannolikheten precis 0,00.

    *suckar*

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Idag har jag varit på kaffebjudning, förutsättningarna var dessa:

    - Jag har bara fått två doser
    - En person där var inte vaxxad, han hade dock inga symptom
    - En person där HADE symptom, han ska dock vara trippelvaxxad
    - Det var vädrat när jag kom dit, men sedan stängde dom fönstret för att en person frös
    - Inga munskydd (inte jag heller, det hade ju inte funkat när man ska smutta på kaffe och knapra på sju sorters kakor)
    - Inte mycket till avstånd heller...

    Den som lever får se hur det går, höll jag på att säga! :o Jag borde förstås inte ha gått dit. Men jag tyckte att jag borde av "diplomatiska skäl". Och jag sitter ensam för mycket. Det är inte konstigt att jag fastnar i tokiga fixeringar i folk på nätet då (se mitt förra inlägg). Jag behöver verkligen komma ut och träffa folk IRL!

    Allt är en avvägning mellan rena smittskyddsintressen och andra intressen - det säger ju till och med FHM, så jag är i gott sällskap! :)

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok

    Idag har jag korrläst den långa, detaljerade medicinska rapporten, och levererat den. Att korrläsa är det tristaste och värsta i detta jobb. Professionella översättningar är de enda texter, som måste vara hundra procent perfekta när de levereras. Ingen annan kommer att gå igenom dem ytterligare en gång. (Skulle det ske, så sitter du som översättare redan löst...)

    Ibland känns mitt ansvar för ensamt, tungt och svårt...

  • Anonym (A-M)

    Kära dagbok!

    Var och tog min tredje dos i morse. Det gick bra. Känner inte av några biverkningar. Det var lång väntan utomhus, och jag hann bli kall eftersom jag av uppenbara bara hade en ärmlös klänning under jackan. Inne var man tvungen att ha munskydd - vilket är helt rätt såklart. Men vi här i Sverige är ju inte vara att använda det, och glasögonen immade igen så att jag inte såg något.

    Man fick mixa om man ville, så jag tog en dos av det vaccin som jag dittills inte fått. Nu är det bara att hoppas att jag inte redan har smittan i kroppen, för i så fall var det för sent.

    Jag HATAR Tegnell! Det har funnits gott om vaccin och lediga tider i regionen, men de har av någon anledning inte vågat köra över FHM och öppna upp för nya grupper i prioritetsordningen fortare. Detta kommer antagligen att orsaka ett antal onödiga dödsfall. ALLT har misskötts under denna pandemi! Vi får vara glada för, att det inte var en mer allmänfarlig sjukdom än det var!

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit