Inlägg från: Anonym (Ugglan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ugglan)

    Julklapp till sina föräldrar?

    Mamma brukar alltid få trevligt lös te och mintchoklad (brittiska Bendicks mint collection) men nu har hon undanbett sig det.

    Så jag drar till med Björn Skifs biografi över sitt scenliv istället, för hon är bara två år yngre så borde känna igen sig i en del där och tyckte ju han var hemskt snygg när han var ung.

    Biografier är underskattade faktiskt om de är välskrivna.

    Ozzy Osbournes biografi är bitvis något av det roligaste/mest absurda jag har läst, garvade högt på flyget så folk stirrade på mig. Till någon som lyssnar på metal är det en utmärkt present. Gärna ihop med en flaska föredragen alkohol.

    Till en pappa eller mamma som är ingenjör eller naturvetare rekar jag varmt pocketen "Surely you're joking Mr Feynman". Nobelpristagaren i fysik berättar hur han rattade Manhattanprojektet och samtidigt drev alla militärer till vansinne genom att bl.a. knäcka deras kassaskåp och skriva brev till sin syster med varierade former av chiffer som de var tvungna att klura ut då alla brev skulle igenom censuren. Ännu ett bevis på att geni ligger rätt nära galenskap och att genier som är inlåsta i ett bergkomplex utan underhållning är livsfarliga för säkerheten.

    Sen är jag helt kär i Pelle Vävares morgonrockar, men de håller i åratal så man får sällan köpa en ny.
    En riktig mysig tjock morgonrock är ju nice om man gillar att gå runt i morgonrock länge.

    pellevavare.se

Svar på tråden Julklapp till sina föräldrar?