Inlägg från: trollhona |Visa alla inlägg
  • trollhona

    HJÄLP. Gravid trots preventivmedel

    Grattis till graviditeten.
    Det verkar ju som att detta är något DU vill.

    Så du får träffa honom, förklara men kanske ev bara beredd på att säga att du tar allt ansvar om han inte är intresserad. Men att du vill att han ska ta på sig faderskapet så att barnet en dag i framtiden får veta sitt ursprung.

    Sedan kan du börja planera för att inreda rum och välja namn.

  • trollhona
    Ambivalent lycka skrev 2020-12-11 10:03:23 följande:
    Tack för fina ord, samt kloka inlägg och tankar! Jag vet ju hur jag hade rådgivit mina bästa vänner men det är svårt att tänka klart när det gäller en själv...
    Jag tänker såhär, Du vill ha barn. Du är redo. Du planerar att åka till Danmark och skaffa barn själv. Det är en belastning för din kropp, hormoner, inseminering etc. och som kanske inte fungerar heller. En dag kan det också uppstå frågor för det barnet om sitt ursprung,  saker du inte kan besvara och som gör att barnet lever med en ovisshet och kanske sorg (som många adopterade barn gör)

    Som det ser ut nu har du fått det bästa möjliga scenario, med det du vill och en fader (oavsett hur mycket eller lite han vill engagera sig) och även kanske släktingar på hans sida.

    Så jag tycker att i allt det som har skett så har du haft all tur och lycka, så mitt råd är att du behåller barnet. Men som sagt, samtala med fadern och att han tar på sig faderskapet så att han existerar i barnets liv, även om det bara är ett namn på ett papper.
Svar på tråden HJÄLP. Gravid trots preventivmedel