• tystlängtan

    Lämna barnen ensamma?

    Jag och barnens pappa är oense om vad som är lämpligt i följande situation.

    Barnen är två pojkar 7 och 4 år gamla. Förälder som är ensam med barnen ska köra och hämta hämtmat, kort bilfärd på mindre vägar, total tid borta beräknas till 15-20min. Barnen föredrar att stanna hemma, men är inget bråk med att få dem att åka med. Om barnen stannar hemma är de tillsagda att sitta still i soffan och titta på tv, endast lämna soffan för att gå på toaletten. De gör oftast som de blir tillsagda och är ofta lugna generellt, men barn är ändå barn...

    Vad är lämpligast ur (främst) säkerhetssynpunkt? Bil eller stanna hemma?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Lämna barnen ensamma?
  • tystlängtan
    Långbenopluto skrev 2020-12-12 19:11:26 följande:

    Barnen ska med i bilen! Fattar inte ens att ni diskuterar detta.... barnen är för små att lämnas!

    För vad gör ni om det brinner hemma? Elfel och annat kan ske....

    Vad gör ni om ni råkar ut för en bilolycka och barnen är ensam hemma och ni inte kan prata pga skada och säga att barnen är hemma?


    Känslan är naturligtvis att det är farligare att vara ensamma hemma. Barnen vet att om det börjar brinna ska man gå ut, men naturligtvis vet man inte hur de faktiskt agerar om situationen uppstår. Samma sak om något händer och föräldern inte kommer hem, de vet att då går man och knackar på hos grannar och ber om hjälp. Men igen, vad barnen faktiskt gör vet man ju inte. Men dessa saker diskuteras ofta i alla möjliga situationer med barnen. Om en bilolycka händer och man skadas så illa att man inte kan prata... önskar vi verkligen att barnen är med i bilen då?
  • tystlängtan
    Långbenopluto skrev 2020-12-12 19:23:52 följande:

    Ni gör som ni vill, det är inte mina barn som tur är....!


    Narutligtvis gör vi det, men man kan väl få diskutera här ändå?

    Sen är det ju inte så att ?vi? bestämmer, i slutändan blir det ju vad den föräldern som ansvarar för barnen där och då bestämmer.
  • tystlängtan

    Jag var ganska beredd på den här typen av reaktioner här, så inga konstigheter i det. Ibland är omdömet lite avtrubbat när man har både stress och depression att tackla, men såklart man blir halshuggen när man går ut med en fråga. Jag ska erkänna att jag inte reflekterade över hur liten en 4-åring faktiskt är, ibland känns barnen så stora då de är rätt självständiga. Det spelar mindre roll, men för frågeställningens skull la jag på några minuter för att slippa höra hur det ?kan? ta längre tid, det handlade om 10 min och inte en minut mer. Och ja, båda barnen satt där de satt när jag åkte. Ja, jag gjorde detta, men nästa gång åker 4-åringen med.

    Med det sagt är jag fortfarande chockad över argumentet att om jag är med i en bilolycka och så illa däran att jag inte kan kommunicera att barnen är hemma som flera uttryckt, jag kan inte för mitt liv förstå att man hellre har barnen med sig i bilen vid en svår bilolycka än att de är ensamma hemma. Känns som en tankevurpa, det är ju sådant som kan hända barnen därhemma som är anledningen att de inte ska vara där, händer det mig mig något är jag helt klart nöjd med att barnen stannade hemma.

Svar på tråden Lämna barnen ensamma?