• Mangan

    Min son har dålig sömnvanor

    Hej!


     


    Vi har problem med våran son och hans sömnvanor. Han kommer ofta i säng och somnar väldigt sent. Kan bli mellan 21 och 23. Han är 1,5 år och borde alltså ha 12-14 timmars sömn per dygn, enligt vad jag läst på nätet. Vilket det sällan blir. Han går oftast upp 07:30-08:00 på morgonen vilket alltså innebär 8-9 timmars nattsömn. Plus 1,5-2 timmar på förskolan, där han går 09:00-15:30. Även när jag börjar läsa böcker, sjunga, visa ?lämpliga? filmer m.m. på smartphonen i sängen från 20-21 kan han förbli pigg och glad och småbusig en bra stund. Han sover och har i stort sett alltid sovit mellan mig och min sambo/sin mamma i våran säng. Min sambo tycks inte ta det hela på lika stort allvar som jag. Och jag är lite orolig för hans utveckling.

    Jag försöker f.ö. alltid se till att han inte sover hemma efter 16:00. Eller slumrar till i bilen om vi är ute nåt ärende efter förskolan.


    Vi har också en dotter, som är 5 år. Hon somnar oftast innan honom i sin säng. Hon kommer senare ofta till oss i våran säng mitt i natten. Vilket främst drabbar mamman. Jag sover oftast rätt bra på nätterna. 

    Hur kan man få ett barn komma i bättre sömnvanor/rätt dygnsrytm? Hur kan jag få honom att somna tidigare? Jag behöver alla tips jag kan få!


    Mangan
Svar på tråden Min son har dålig sömnvanor