• tjugoårsåldern

    Dåliga samvetet över att ha gjort slut

    Du överlever det genom att djupgranska dig själv och förstå dina behov (egentid, hobbys, fria tankar med mera) inte blev tillfredställda.
    Det handlar om att förstå att det var relationen ni hade mellan er två som skapade något ohållbart och inte personerna. Det är ju därför en person är skit i någons ögon men i annans ögon värt guld. För vi har olika relationer och mönster är svårta och ibland omöjliga att förändra.

    Lämnade själv en tjej som var 'good girl' på papper och sånt men i praktiken kvävdes jag av att aldrig få tänka fritt, ha djupa disskutioenr (som är vitkigt för mig!), val togs utan hänsyn till mig och sånt. Det passar vissa men inte mig. Hon kommer finna någon som passar bättre eller har mindre självrespekt och acceptera att hon vägrar förändras för hon anser sig själv more or less perfect...

    Mitt val handlade med om 'överlevnad'. Jag försvann, kände inte igen mig själv. Märkte att jag tassade på tå kring henne för om hon blev arg så orkade jag inte bli ännu argare för hon var så jävla envis.
    Men, dåligt samvete hade jag. Dåligt mådde jag över att ge beskeden att hon blev dumpad. Men tänkte också då hur dåligt jag mått med. Det hjälpte. Jag led mycket med. Det lättar på samvetet för man vet att man inte tog beslutet lättvindigt.
    Du har skyldighet att leva ditt liv, utforska det och förstå dig själv på nya sätt <3

Svar på tråden Dåliga samvetet över att ha gjort slut