• Anonym (ems)

    Välja mig själv eller familjen

    Anonym (Något är fel) skrev 2020-12-15 07:43:21 följande:
    Ne, de klarade ju sig i flera år utan mig. Men de var tungt. Däremot skulle de gå att fixa en långsiktig plan utan mig här.

    Jag tror absolut skulle acceptera att jag inte vill, men någonstans kommer de bli besvikna. Känns som de har lagt hela sina liv på denna gård för att bygga ett bra liv åt mig och mitt syskon. Känner mig bara så otacksam som säger nej till en så fin möjlighet.
    Det du går igenom är samma som vi alla gått igenom som växt upp på det sättet. Det är svårt att välja bort gården. Det är skitsvårt. Men om dina föräldrar är någotsånär vettiga så fattar de att det inte är ett liv man kan "tvinga på" någon som inte önskar det.
    Genom mina år som lantarbetare har jag träffat så många (60-talister och äldre) som inte getts något annat val än att ta över familjegården. De har varit bittra och olyckliga och genuint fast. Du vill inte hamna där. Det kommer varken vara bra för dig, dina föräldrar eller gården.

    Jag har själv gjort det valet du vill göra. Inte så att jag längtade efter stadsliv, men jag ville inte känna mig fastlåst på en plats. Det var lättare för mig eftersom båda mina syskon ville ta över gården. Även om min far (som själv drömde om en annan karriär) många gånger sagt att jag borde ha varit den som tog över. 

    Kort sagt. Jag förstår ditt dilemma. Det är skitjobbigt att behöva göra det här valet. Men du är inte ensam om att behöva göra det.

    Liten fråga, behöver du göra ett definitivt val nu? Eller kan du skjuta upp det slutgiltiga valet några år med ursäkten att du behöver skaffa andra erfarenheter? Eller är du helt säker nu på att gården inte är det du vill, vare sig nu eller senare i livet?
Svar på tråden Välja mig själv eller familjen