• msofia91

    BIM januari 2021 - Första barnet

    Hej alla!

    Hängt här på familjeliv länge, bästa källan till info och hysteri. Jag och sambon bestämde oss för att börja försöka i somras. Var till en början hysterisk för allt "ska ju vara så jävla lätt", men efter att ha fått mens på dagen alla månader hittills har det fått mig att chilla lite. Har äl enligt tester imorgon och bim den 1 januari, så min lutealfas är i det kortaste laget. Det blir som det blir! Lycka till alla! ??

    1/1 msofia91, 29, om 4 dagar ???????? (typ 6e)

    1/1 partytsljus75, 36 år (första försöket)

    1/1 Babyba, 26 år (första försöket)

    3/1 Sockerikaffet, 32 år

    4/1 Carina82, 38 år (tredje försöket)

    4/1 Link92, 28 år (sjuttonde försöket)

    6/1 Jennix, 26 år (första försöket)

    10/1 KNAS2, 31 år (sjunde försöket)

    11/1 Emlan93, 27 år (tredje försöket)

    13/1 Bananmilkshake, 35 år (imorgon), femte försöket

    15/1 Tokan123, 29 år, andra försöket

    15/1 Sockerplanta, 26 år, fjärde försöket

    18/1 Stickling, 32 år (sjunde försöket)

    ?/1 BoringBrick92, 28 år (tredje försöket)

    6/1 Jennix, 26 år (första försöket)

  • msofia91

    Är det nån/några här som upptäckt att man haft en kort lutealfas genom äl-tester och därför kunnat söka hjälp just för det tidigare än 1 år?

    Har som sagt hållt på sen i somras då jag tog ut pring och hade noll koll på min cykel eftersom jag använt p-medel från och till då jag blev väldigt klantigt gravid vid 15 års ålder, så var ju fertil för 15 år sen i alla fall, haha!

    Har bara använt digitala äl test 2-3 senaste cyklerna där jag har äl på cd 19/20 av 29, så har antingen sen äl i cykeln (vilket enligt hela Google tydligen ska göra det svårare att bli gravid med kort lutealfas osv) eller så har min cykel inte hamnat i fas än, vilket ändå känns som att det borde gjort efter 6 månader..

    Hur som helst, om cykeln är i fas och lutealfasen är kort, kan man få hjälp tidigare än ett år då?

  • msofia91
    Molybden skrev 2020-12-25 08:59:30 följande:

    Min gyn sa att det är utredning man gör vid 1 år men om man redan har något problem så kan de hjälpa en med vissa tidigare. Jag vet inte vad som räknas in i vad de kan hjälpa en med men om jag var du så hade jag ringt till gyn och frågat. Tänker att det inte kan skada att kolla hur de ser på saken. Annars kan de kanske hjälpa dig på en privat mottagning.


    Okej, ja jag får kolla på det till våren om det inte blir något, känner kanske inte superhets över det så pass att manbehöver "belasta" sjukvården. Tänker att det finns en anledning att man ska vänta ett år.

    Alla ni som diskuterar alkoholintag nu under jul. Hur länge hade ni försökt? Jag har funderat på såna där saker också, men upplever precis som några av er säger, att det kanske spär på stressen och spänningen att man "aldrig" lyckas trots att man gör allt man kan.

    Finns det andra tips och trix ni testat eller känner till?Allt från husmorstips och skrönor till om det finns något vetenskapligt bevisat som kan funka. Kul o höra vad folk gör eller har testat, haha!
  • msofia91
    Tokan123 skrev 2020-12-25 23:15:29 följande:

    Har precis som dig varit gravid i tonåren, sedan dess ätit l piller I 12 år och har ingen aning. Förra månaden var lutealfasen 12 dagar innan mensen kom. Ska bli intressant att se denna. Har börjat med nc och tempa.


    Vad spännande att vi har haft det lite lika. Min lutealfas har sen jag började med ältester varit kortare än normen. Förra månaden 9dagat mellan äl och mens och enligt beräkningar denna gång 10, men vi får se. Jag tänkte ge äl testerna denna månad och om mens kommer, en gång till.

    Funderar också på att tempa, men känner att man hade behövt börja med det kanske redan när man sluta med ppiller för att hinna/kunna få korrekta resultat nu då den tar några månader som jag förstått det. Så om det inte tar sig på ett par gånger till kanske jag kör temp ändå.
  • msofia91

    Om man ska säga något positivt om min mens så är det att den är jävligt pålitlig. Jag har nästa bim 29/1.. Hänger kvar i bakgrunden, lite bitter och ledsen.

    Lycka till alla <3

  • msofia91
    lunna123 skrev 2021-01-02 23:58:12 följande:

    Baconlover, msofia, babyba hur går det för er? Spännande


    Jag fick mens på nyårsdagen.. Ny bim är den typ 29/1 men just nu idag känner jag att det är skitsamma faktiskt..

    Det här med att inte ha haft ordentlig menscykel pga av preventivmedel och inte ha kunskap eller relation till sin egen kropp och alla olika hormoner och tankar som sprutar under cykelns faser gör mig knäpp. På mensdagen var jag inte brydd, ryckte på axlarna och gick vidare. Igår och idag har jag gråtit bara av tanken på att jag fick mens igen. Jag är hysterisk och förmodligen helt utan grund totalt skadad, för man blir helt övertygad att det är något fel på än, att man inte kan osv. Imorgon kommer jag inte alls vara lika ledsen längre för då är det nästan slut på mens, och sen börjar hela karusellen om.

    Det är egentligen bara dessa känslor som stormar runt mensen som är svåra att hantera. Blir nästan apatisk och ser ingen mening med livet om man inte någon gång får ett plus. Vad lever man för då, solresor och kläder typ? Så fort mensen är över är jag "normal" igen. Jag har tappat det helt, haha!

    Hur, och när gick man från att vara man en människa som var helt livrädd över att råka bli oplanerat gravid till att kissa på äl stickor, googla på eventuella sjukdomar som förklaring till varför man inte "är lika snabb och naturlig som alla andra" (fast man också vet att det inte stämmer) och räkna sina dagar efter när man får en glad gubbe och mot förmodan också hunnit ligga på den kanske rätta dagen? Jag behöver vård.. XD

    Jag hänger kvar och fortsätter följa er andra, good luck!
  • msofia91
    Molybden skrev 2021-01-03 08:33:16 följande:

    Jag känner med dig. Känns fruktansvärt hopplöst ibland, går lite upp och ner. Vissa månader är bättre än andra. Trodde att det skulle gå snabbare om vi säger så.

    Detta kanske inte är något för er men vi har använt heminsemineringskit två gånger vilket hjälpt när varken han eller jag har varit särskilt sugna. Låter kanske hemskt men blev lite av en lättnad för oss båda att ha alternativet. Nu känns det som att lusten kommit tillbaka när pressen lättat lite.

    Hoppas att ni hittar något som gör det lite lättare för er, ni är inte ensamma <3


    Hur går det till? Man behöver väl liksom fortfarande, prestera? Tänker på mannens lust osv :)
  • msofia91
    Grapefrukt89 skrev 2021-01-03 10:48:09 följande:

    Åh... Känner likadant! Inte fått min mens än men har känningar som liknar mens och Bim är från idag till möjligtvis 5/1 men har fortfarande bara fått negativa gravtest... Har dessa månader också haft fruktansvärda PMS-reaktioner som gör att jag inte känner igen mig heller och tänker hela tiden - "Detta är kanske ett gravidsymptom? Eller dettta? Eller detta?"

    Jag tror nog att när man väl bestämt sig för att man är redo för barn så blir längtan så stor att man så gärna vill vara en av dem som får ett pluss på 1a/2a/3e försöket. Men statistiken säger väl att typ 80% lyckas på 6-7 månader och 90-nånting procent lyckas inom ett år. Sen kan det ta längre tid trots att allt är helt ok med en och partnern. Läser man/hör man sen hur mycket som ska till för att ett barn ska skapas så är det så jäkla komplext trots att det är så "himla naturligt"... För mig känns det nästan som Science Fiction, hahaha.

    Jag glömmer själv den statistiken/forskningen/vetskapen som finns kring det och tänker att det är nåt fel på mig också. Klandrar ibland mig själv för att jag "väntade så länge" och blir den andra stunden sen arg på mig själv och tänker.. "Men EH?... Ursäkta?... Jag är INTE 55 år, ha tålamod!!!"

    ....Så jag fattar! Det är också mycket hormoner som "kryddar till det" eftersom att ens längtan är så stor! Sen ser ju dem dipparna/peakarna av hormoner och känslor olika ut. Men jag fattar att det är svårt...

    För min del var det inte förrän i somras jag kände att jag var redo och ville ha barn. Av jobb/stress-skäl blev vi tvugna att vänta 3 månader innan vi började på riktigt. Men ja... Svårt att hitta lugnet ibland... Jag har två vänner i samma ålder (30/31) som blev gravida på 1a eller 2a försöket (trots att det för den ena sades att sannolikheten var väldigt stor för att det skulle ta lång tid pga sjukdomsskäl). Så det är för min del en inre konflikt att försöka va lugn i att: "Det kommer att ske, men det kanske tar tid... Njut av att ha kul tillsammans och egentid ihop"  och sen  "Det är något fel på mig! Varföööör går det inteeeeee... PAAANIK?!! "

    ...Såklart är min sambo som lugnet i stormen medan jag flyger och far i känslor och tankar... Provocerande!! XD Hahaha!!

    Jag håller tummarna för er! Vill man bli förälder så kommer man se till att det händer! Oavsett!   (Försöker samtidigt intala mig själv detta medan jag skriver det till dig... Typ som ett litet mantra, haha!)


    Ja, pms:en är inte rolig..

    Min bästa vän är gravid, jag är så galet glad för det. Vi började försöka samtidigt, jag med målet att det verkligen skulle bli ett plus och hon med inställningen att det blir som det blir på grund av studier osv.

    Så när hon berättade att det faktiskt blev ett plus direkt, en "oupsie" blev jag såklart stressad, för som hon sa - "då kan ju vi vara fl tillsammans" eller "ooh vad tråkigt att du fick mens, men påt igen nästa månad bara!!" så då skulle man hinna ikapp helt plötsligt. När jag la ner dem idiotiska planerna blev det lugnare inom mig. Jag tar (eller snarare har inga hemma) gravtest, så att jag inte kan kissa ihjäl mig på stickor och börja gråta redan innan mens (för den har man ju också förstått, att är man gravid "så ser man nästan alltid innan bim") öhh.. nej det stämmer såklart inte.. Jag tänker att är min mens sen den gången så får jag köpa test då typ..

    Hur som helst, de första månaderna var jag liksom stressad och pressad över det. Nu är det istället mycket tankar om ifall det kanske är något som faktiskt ärfel, att man kanske inte kan få barn. Jag känner som sagt inte min cykel, eftersom jag inte haft en naturlig sådan på flera flera år. Jag är gbp-opererad för fetma, under 3n period i livet hade jag inte ens mens. Jag vet inte om det är "normalt" för mig att ha såna här grova menssmärtor att jag behöver ligga i fosterställning första dagen och trycka i mig Alvedon, hade ej detta med pmedel, men minns det från tonåren. Jag vet inte det är normalt att min lutealfas bara är 9 dagar. Eller om det är tecken på att nåt inte är som det ska och om jag isåfall kan kolla upp det nu eller måste vänta ett år. Det är dom känslorna som spökar när jag dippar i cykeln.

    Men nu är det ju dag 4 så jag mår ändå bra och känner mig igen hoppfull. Så tacka fan för hormoner ändä xD
  • msofia91
    Sockerplanta skrev 2021-01-04 19:02:11 följande:

    Ja så är det helt klart. Innan vi började försöka kunde jag läsa i trådar om personer som hade svårt att tyda graviditetstest dom gjort bim-3. Jag minns att jag tänkte "Herre Gud! Det är väl bara att vänta på mensen och kommer den inte kan ni ju testa då. Varför har folk inget tålamod?" Jaaa... vad lite man visste hahah. 

    Ja jag arbetar hemifrån nästan varje dag, vissa dagar behöver jag åka ut på jobb men det blir mest möten hemifrån. Sambon är tekniker och kan därför inte jobba hemifrån så dagarna hemma känns ju minst sagt ensamma. Hunden är hemma med mig så promenader och sällskap har jag där. Jag har vänner jag träffar flitigt (utomhus med avstånd) och ringer ofta men jag delar inte denna resa med dom. Jag ser hur jag en dag ska få överraska med beskedet att vi väntar barn men det kanske är så att jag istället behöver deras stöd på resan dit.

    Hur har ni andra gjort? Känner nära och kära till att ni försöker skaffa barn? Om dom vet, efter hur många försök valde ni att berätta? 


    Min mamma vet, och min närmaste gravida vän. I övrigt har vi inte sagt något. Några har frågat, okänsligt om det typ inte är dags snart och om vi planerar att skaffa barn osv. Men har bara viftat bort det. För mig känns det nog mer pressat att folk ska veta, som att alla i ens närhet då helt plötsligt ska gå o vänta på ett plus. Neh, räcker med att det är jag och sambon xD

    har inte blivit gravid och varit med om missfall, hade förmodligen berättat för fler om det isåfall. Just nu, 7månader in i försöken utan plus, behöver inga fler veta :)
  • msofia91

    Fick precis veta att sambon åker på tjänsteresa på beräknad äl-dag. Så det gick ju åt h-vete på försök 2 denna månad i alla fall xD. Men tänker att om de går så går det nästa månad också, går det inte så går det ju inte alls..

    Ganska skönt känner jag just nu att typ pausa i hetsen och bara ta veckorna som dom kommer. Tänkte dock ändå äl-testa för o se om jag har sen äl (kort lutealfas) även denna månad. Sen tänkte jag isåfall be om en första hälsoundersökning hos gyn så får vi se om det ger något!

    Jag har börjat diskutera mens, cykler osv med min sambo, berättat hur det funkar och vad kort lutealfas innebär. Att jag känner oro över det och mina kaosiga hormoner runt mens. Varför jag valt att ta vissa vitaminer osv osv.

    För en vecka sen hade han köpt multivitamin man, för "det var ändå så bra extrapris", haha! Tror det pågår en tankeprocess hos honom också nu. Har ni som upplever att sambon inte "sköter" sig förklarat era känslor och tankar, varför ni önskar att sambon börjar tänka lite och gör fler hälsosamma val? Alltså, tror ni sambon fattar att "it takes two to tango"? Min har hittills fattat noll.. :)

Svar på tråden BIM januari 2021 - Första barnet