• MeAndMyself

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej! Hoppar in här! Vi ska ev börja med våra sprutor nästa vecka. Väntar bara på besked från vårt infektionsprov. Är inte så påläst om IVF så hoppas jag blir mer insatt genom att läsa om er resa och era tankar också!

    Är det någon här som går i Falun? :)

  • MeAndMyself
    Annna84 skrev 2021-04-07 10:27:07 följande:

    Spännande! Jag kommer också att starta nästa vecka, men detta är min 4e gång.. Vad har ni tagit för infektionsprov?


    Okej. Har ni kört långa eller korta protokollet innan? Vad ska ni göra nu?

    Infektionsprov som man var tvungen att göra innan man fick börja med sprutorna, trodde alla gjorde det? Ett blodprov på vårdcentralen bara :)

    Vi fick klartecken från Falun så nästa vecka börjar vi!

    Vi skulle gjort i höstas men hände så mkt i livet då så avvakta. Hade vårt infomöte om sprutorna i höstas och minns inte va hon sa idag! Ska ringa på måndag och be dom förklara korta protokollet igen, lite stressad bara för redan mensvärk så rädd den kommer innan dess! :(
  • MeAndMyself

    Vi börjar vår första omgång ivf nu i veckan och har precis hämtat ut alla sprutor mm till korta protokollet.

    Någon som vet hur länge detta räcker? En omgång? Tyckte de va himla dyrt ändå. 2300kr, iaf om de bara räcker en omgång.

  • MeAndMyself
    Krizty88 skrev 2021-04-10 20:27:06 följande:

    Du har redan kommit upp i högkostnadsskyddet för läkemedel (2350 kr) nu, så nu är det gratis närmsta året :) Lycka till med din behandling!!


    Men åh tack visste inte det! Skönt att veta!

    Tack snälla! Ska bli så sjukt spännande första gången och se hur det går, känns som om man får lite mer svar då. Än så länge finns inga fel på oss men ändå går det inte efter flera år. Så blir intressant! :)
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-13 13:40:31 följande:

    ja jag kör efter att ha fått tipset av Annna84 här inne ;) jag kommer köra 2 gånger under stimuleringen nu och sedan precis innan och precis efter ET!

    Jag ska börja med Gonal f 375 på torsdag.

    Gjorde en IVF i feb där jag fick tillbaka en 5dagars som inte tog sig och tyvärr inget till frysen.

    Nu har jag knaprat DHEA, Q10, Omega 3, D vitamin, Inositol, Melatonin och säkert lite annat med (;)) för att försöka bättra äggkvaltiteten så ska bli spännande att se om det blir någon skillnad :) Har fått lite tips från tjejerna här inne som läst en hel del olika studier om de olika preparaten! 

    hur länge har ni försökt själva innan ni gick på IVF? Vet ni orsaken att det inte funkat? Jag har ingen förklaring då min mans simmare är av toppkvalitet vad de kan se och jag har lite tröga äggledare men inte direkt stopp. Gjorde en blindtarmsoperation för många år sen som de tror kan vara anlendingen.


    Vilka doser tar du av dina vitaminer? Blev nyfiken om man kanske borde tillsätta något i sin egna vitaminsamling :)
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-13 20:33:06 följande:

    ja herregud, fick tipsen från bland annat Clemmentina här inne.. och jag läste även upp doseringen för min läkare på kliniken innan jag började ta dem och han tyckte inte det kunde skada..

    DHEA 25mg x 3 per dag

    Q10 200mg x 2 per dag

    Inositol 4 tabletter per dag (fattar inte riktigt doseringen men står så på förp..)

    Omega 3 1 tablett om dagen

    Melatonin - 3mg innan läggning

    D vitamin droppar 1000ie

    sen tar jag även probiotika tablett varje dag, ifall någon av de andra tabletterna skulle reta upp min mage ;) (vore ju nästan konstigt annars...)

    Hade rätt dålig äggkvalite senast så jag hoppas på en liten förbättring i alla fall denna gången!


    Tack!! Ska kolla upp detta med :)
  • MeAndMyself
    Truuly skrev 2021-04-16 17:46:43 följande:

    Jag blev nekad start för andra gången förra veckan. Hoppas på nästa månad! Då kommer jag få starta med gonal-f 125. Låter ganska lågt. Men antar att första gången blir ett test typ. Men jag undrar hur det var för er vid första ivf. Vilken dos på gonal-f fick ni börja med?

    :)


    Hej!

    Vi gör vår första ivf nu, börjar med sprutorna imorn eller sön som de ser ut nu. Jag skulle starta med gonal f 200. Men tänker att dosen beror på dina förutsättningar som bmi och amh värde?
  • MeAndMyself

    En fundering, vi ska köra gonal f men på 5:e stimuleringsdagen så ska vi göra ett blodprov för att senare på dagen få veta vilken dos av gonal f vi ska ta på kvällen. Ultraljud skulle ska ske dagen efter.

    Har förstått att alla inte gör blodprov innan ultraljud, nån annan som fått göra det och hur att det hjälpt?

  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-18 14:24:54 följande:

    Ah ok jag förstår! verkar ju vara en rätt normal dos. 

    ja vi bor i Schweiz.. och tja här kostar saker o ting lite mer helt enkelt, det finns heller inget högkostnadsskydd för mediciner så jag betalade ca 30 000kr bara för mina sprutor senast.. (och kommer väl göra igen..)

    så spännande vi ligger i fas så många nu, ska bli intressant att höra om allas VUL, jag hoppas att många blåsor bildats redan från början denna gången, senast hade jag bara 4 som syntes på första VUL och det var ju lite lite. sen blev det fler men tror aldrig de mognade ordentligt då 4 befruktades. så jag skulle vara superglad om jag hade 8 vid första ultraljudet så det känns som att man fördubblar chansen till befruktning :)

    jag tar blodprov och ultraljud och allt samtidigt på min klinik så det är ju rätt smidigt i alla fall=) ska dit på onsdag! 


    Vad ser de på blodprovet? Förstått att inte alla får göra både blodprov och ultraljud. Jag ska göra blodprov på ons och ultraljud på torsdag. :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021