• Chajsa

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej alla, hoppar in här också från gamla ivf- tråden. Jag är 31 år och påbörjade min första IVF sep-20. Blev gravid på första försöket men tvingades avbryta min graviditet pga svåra fosterskador i vecka 19. Efter en hemsk kamp tillbaka satte jag in min andra blastocyst från frysen 1/5 och fick en kemisk graviditet, positivt gravtest under en vecka men så kom mensen och allt försvann. Påbörjade direkt mitt färskförsök #2 och är på fjärde dagen med gonal- f 150. Vore så glad om jag fick följas åt med er! <3 jag försöker vara hoppfull men har allt svårare att tro på att detta kommer gå:(

  • Chajsa
    Anonym1Ha skrev 2021-05-22 16:50:34 följande:

    Hej! Ny här men läst en del.

    Jag och min man är 30+, vi har försökt få barn i 2år. Jag har PCOS, efter 8mån på letrozole med ägglossning varje månad men fortfarande inget pluss skickades en remiss till IVF i dec-20. Vi fick börja med IVF nu i maj -21. Tyvärr verkar jag inte svara lika bra på gonal-f som på letrozol och efter en doshöjning på andra VUL dag 10 hade jag fortfarande ingen blåsa över 10mm. Total besvikelse, det som gått så bra att stimulera fram äggblåsor tidigare.. fick ytterligare en doshöjning av gonal-f och pausa fyremadel över helgen. Nytt VUL på måndag och har det inte hänt något då vill de avbryta detta försöket och börja om nästa mens med högre dos gonal-f från början. Och hur lång tid tar det undrar jag då så klart i vår barnlängtan!!!?

    Den här resan är verkligen en berg och dalbana, först är man super glad att äntligen få chansen med sin första ivf och ett par dagar senare försvinner allt det hoppet. Nu tänker jag ändå försöka hoppas att äggstockarna reagerar över helgen så får vi ta den besvikelsen på måndag annars. Någon som har erfarenhet av detta? Hoppas jag på för mycket?

    Åh va jag tänker på oss alla där ute som kämpar!


    Visst är det en berg och dalbana! Hopp och pepp när man drar igång, besvikelser och massor av väntan. Hoppas vi kan se tillbaka på denna tid snart och ändå tycka det var värt det när vi har vår bebis. Jag var på första VUL på behandlingsdag 7 igår och där hade inte heller hänt tillräckligt så fick höja dosen gonal f. De trodde ändå att det blir äggplock på torsdag eller fredag. Håller alla tummar för dig och att stockarna piggar på sig i helgen!
  • Chajsa
    Jill92 skrev 2021-05-23 13:31:59 följande:

    På sprutdag två nu med gonal f 125. Har varit ett vrak idag alltså...så otroligt gråtmild och massa ångestpåslag som kommer titt och tätt. Och då är det så att jag nästan aldrig har ångest i vanliga fall. Har ju en så låg dos, kanske är jag bara väldigt känslig mot hormoner. Någon mer som upplevt humörsvängningar så tidigt i processen?


    Jag är på sprutdag 9, har lite högre dos (började på en 150, höjde till 200 i lördags) men jag har varit som i min värsta pms denna vecka, gråter och får stark ångest och känner hopplöshet om vartannat. Det känns ju som att hormonerna ?tar? i allafall :) Tips är att boka in något snällt mot dig själv varje dag som distraherar för att få tiden och gå och skingra tankarna. Jag har senaste veckan fixat naglarna på salong, gått långpromenader med spännande podd, rensat min garderob, bjudit hem kompisar på brunch mm. Kram på dig
  • Chajsa

    Jag hade sista ultraljudskollen inför äggplock på fredag och blev så besviken. Bara tre äggblåsor var mogna! O tre mindre, bara ena äggstocken hade äggblåsor. Det är precis på gränsen för att gå vidare sa de. Det är landstingsförsök #2. Känns så jävla tungt för går jag inte vidare med detta måste jag vänta till efter sommaren... och går jag vidare riskerar jag att ?bränna? ett försök. Läkaren rådde mig om man bortsåg från ekonomiska aspekten att genomföra äggplocket, att det är kvantiteten som räknas och jag ändå hade goda chanser. Finns det någon som varit med om detta? Några tankar? Någon som fått jättefå ägg men där det blivit bra ändå? Är så ledsen, känner mig som ett misslyckande. Undrar varför det blev såhär?!

  • Chajsa

    Jag hade sista ultraljudskollen inför äggplock på fredag och blev så besviken. Bara tre äggblåsor var mogna! O tre mindre, bara ena äggstocken hade äggblåsor. Det är precis på gränsen för att gå vidare sa de. Det är landstingsförsök #2. Känns så jävla tungt för går jag inte vidare med detta måste jag vänta till efter sommaren... och går jag vidare riskerar jag att ?bränna? ett försök. Läkaren rådde mig om man bortsåg från ekonomiska aspekten att genomföra äggplocket, att det är kvantiteten som räknas och jag ändå hade goda chanser. Finns det någon som varit med om detta? Några tankar? Någon som fått jättefå ägg men där det blivit bra ändå? Är så ledsen, känner mig som ett misslyckande. Undrar varför det blev såhär?!

  • Chajsa
    Dibella skrev 2021-05-25 11:32:51 följande:

    Första gången fick jag ut 3, 2 var mogna och det gjordes ICSI, 2 befruktade. Det är ju som folk säger, att det bara krävs ett ägg. Men förstår att det känns jobbigt och som att man "bränner inne" ett försök. Ibland har äggstockarna lite sämre cykler och är lite trögare. Men det kan också bli att ni får ett plus och ett till frysen i bästa fall. I värsta fall blir det inget alls, men det behöver det inte bli även med 10 ägg.

    Vår andra IVF fick vi 11 ägg men ändå sitter vi här och väntar på 3e IVF till hösten. så det känns som att man inte alls kan lägga nån logik till grund när det kommer till antal ägg och möjlighet till att bli gravid. Men jag hoppas att du kommer till beslut som du känner dig nöjd med och att det går bra såklart 


    Åh vilket fint svar, tack snälla du. Det lutar åt att vi kör på och testar. Ägg är ju så fruktansvärt luriga som du säger så det kan gå hur som helst oavsett mängd. Tre blåsor är ju dock sjukt lite att spela med om alla dessutom inte innehåller ägg. Jag ska grubbla lite, tack <3 då kanske vi påbörjar försök tre samtidigt...
  • Chajsa
    Truuly skrev 2021-05-25 13:21:21 följande:

    Jag förstår dina känslor. Mina äggblåsor var också lite segstartade. Nu vet jag inte hur många vul du har varit på eller vilken behandlingsdag du är på. Men det är inte möjligt för dig att fortsätta stimulera någon extra dag?

    Det kan ju hända att de 3 mindre växer till sig.

    När man läser runt lite så verkar det som om de som får ut färre ägg har bra kvalite på dem. Dina 3 ägg kanske är av toppkvalite pga lite ?konkurrens? :)

    Håller tummarna för dig!


    Tack snälla för pepp. Hur såg storleken på dina ut, fick du ökad dos som gjorde att de tog sig mot slutet?

    Jag frågade om de inte kunde växa till sig men läkaren sa att jag ?inte skulle räkna med det?, kanske att någon kan växa som en bonus men jag är redan på dag 10, ska ta en gonal f+ fyremadel ikväll och nytt VUL imorrn och äggplock blir oavsett på fredag. Jag kan inte annat än hoppas på ett eller två guldägg men känns så tufft. Om bara två skulle befruktas, vet du eller ngn som läser om de alltid sätter tillbaka det på dag 2 då eller om de försöker odla till blastocyster om delningen ser bra ut?
  • Chajsa
    Anonym1Ha skrev 2021-05-26 06:49:20 följande:

    Åh, jag håller verkligen tummarna att de mognar guldägg, tänker också att de inte behöver va så många bara de är bra. Hoppas du får ett bra besked på VUL idag och det blir ett bra plock på fredag!

    Ska på mitt 4:e VUL idag, går väääldigt långsamt med mina äggblåsor så det blir antingen positiva besked eller avbrytande idag. Är på dag 15 nu och fortfarande inte snackat något om ev äggplock. Men min klinik har inte sommarstängt i år, men ändå. Vill ju ha ett bra äggplock efter alla dessa sprutorna.. såå färdig med att vänta <3 lycka till!!


    Ååh hoppas det ser bra ut idag! Mina tre små hade växt till sig lite så just nu ser det ut som att de kommer kunna plocka 6 äggblåsor på fredag, kanske inte så många som har ägg i sig dock. Mina största är stora (över 22 mm) så de vill inte avvakta längre. Men på bara en dag hade tre blåsor växt 3 mm så mycket kan hända. Uppdatera hur det går för dig!
  • Chajsa
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-25 18:10:13 följande:

    Hej i tråden. 

    Då var man ruvare igen. 

    Hoppas verkligen det går vägen denna gången. 


    Heja embryot! Håller tummarna.
  • Chajsa
    Truuly skrev 2021-05-25 18:56:54 följande:

    På min dag 10 (andra vul) så hade jag bara totalt 5st på max 10mm. Så mellan andra och tredje vul hade det knappt hänt nånting. Så jag är ändå glad att de valde att öka min dos ytterligare och gav mig en fjärde vul istället för att avbryta. (Även om jag just då kände mig så hopplös som behövde så många vul när de flesta fick bra äggblåsor redan på andra vul) Äggplock skedde på dag 16.

    Blir det ditt tredje vul imorgon då alltså? Oftast hittar de fler ägg på plocket än vad de ser på sista vul. Sen hinner säkert någon få en extra skjuts mot slutet. Det kommer gå bra!

    Det kanske är olika från klinik till klinik, men jag tror att under 5 ägg så sätts de in på dag 2-3. Blir det minst 5 ägg så odlas de till dag 5 :)


    Tre ägg hade växt till sig lite så nu verkar de också med i matchen till äggplocket! Känns bra om än inte superhoppfull. Hoppas hoppas de hittar ett par ägg som kan befruktas och sättas in sen till helgen.

    Är du ruvare nu? :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021