• Thu 3 Jun 2021 19:03
    574893 visningar
    6216 svar
    6216
    574893

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Grattis alla som fått sina plus och är gravida nu!!

    Själv står jag i startgroparna! Har väntat i 1,5år på IVF pga av corona och ett missfall i Januari. På måndag ska vi ha första ivf mötet med kliniken! Hoppas väll på att få starta så fort som möjligt men är super nervös då de inte hittar någe fel på oss förutom att jag bara har en äggledare som jag fick operera bort pga ett utomkvedshavandeskap 2019.

    Förstår er som säger att det är en berg och dal bana känner att mina 5 år som vi försökt bli gravida har varit det. Så nu blir det samma berg och dalbanan men ändå annorlunda.

  • Sat 5 Jun 2021 19:03

    Grattis alla ni som fått era fina pluss!!! Ger mig så mycket hopp jag som är ny och ska precis starta upp! <3

  • Mon 7 Jun 2021 20:31

    Så spännande att följa er här i tråden! Lycka till alla er som plockar ut ägg just nu och ruvar! Själv fick vi både dåliga och bra nyheter idag på första mötet. Dåliga var att vi inte hinner starta förens v34 :( är lite ledsen för det, man vill ju bara börja denna resa.

    De bra är att jag tydligen har bra med äggblåsor vilket kan ge mycket äggblåsor till äggplocket senare. De jag tyckte var väldigt tråkigt var att de sa att de oftast inte blir några ägg till frysen utan de är bara en bonus om de händer. Blev lite förvånad då så många pratar om att de har ägg i frysen?

  • Sun 19 Sep 2021 11:27

    Hej allihop!

    Vet inte men tror jag skrivit i tråden förut, allt går så himla långsamt med att få starta IVF här :(

    Men aja skriver lite bakgrund, har säkert redan gjort. Jag och min man har försökt länge att få barn, 6år blir det i december. Vi är 36år i år så känns som tiden tickar på för fort. Vi har blivit gravida 3 gånger 2 tidiga mf och 1 utomkveds. Saknar en äggledare efter opration.

    Vi började söka hjälp i slutet av 2019 fick börja ta prover i februari 2020. Så kom coronan!! Och kliniken stängde ner fick komma in på hur proverna såg ut 17 augusti 2020. inget fel hittades så de ställde oss i IVF kö vilket skulle ta ett halvår troligtvis. Jaha okej men då kör vi i slutet av 2020 början av 2021. Blir gravid i Januari men får tidigt mf i börja. Av v6 precis då fått papper från IVF start. Men eftersom vi blev gravida var vi tvungna att vänta 3 månader?..

    April kom och ivf kliniken stänge igen pga corona. Fick komma in 7Juni för uppstartsamtal. Men eftersom kliniken är stängd över sommaren så skulle vi inte få starta förens augusti sa de men bara kanske.

    Mensen kom i augusti ringde första mensdagen fick svar att nä tyvärr vi kan inte ta dig denna månad och kanske inte nästa heller pga att de är många som väntat längre än oss. Så jag skulle ringa nästa mens.

    Så nu är jag här första mensdagen idag och ska ringa kliniken imorgon?. Är så nervös att vi inte ska få börja vet faktiskt inte om jag orkar vänta en enda dag till?.

    Sorry för långt inlägg, är det nån mer här som har fått vänta länge på att få starta sin IVF?

  • Mon 20 Sep 2021 18:21
    AndraSladdis skrev 2021-09-19 11:51:39 följande:

    Vi kör inte via landstinget (är för gammal och har barn innan) men känner igen så väl hur frustrerande det kan vara att man behöver vänta. När andra gör flera IVF under tiden. Så vill bara skicka en kram och omtanke! Sist väntade vi ett halvår på FET som blev MA och nu blir det nog ett halvår igen till nästa. Jag försöker hitta lite nya hobbies/vänner att fokusera på under tiden och familjen.

    Vår tid kommer snart, och särskilt din som är ung!


    Tack! Det värmer och kramar till dig med så tråkigt att höra om dit MA. Ja vänta är så jobbigt i alla läge men som du säger vår tid kommer också!!! <3
    Dibella skrev 2021-09-20 08:07:49 följande:

    Hoppas verkligen du får ett positivt svar när du ringer idag! Jag blev också nekad nu på augustimensen men fått klartecken redan förra veckan att få börja sprutorna när mensen förhoppningsvis kommer nu på onsdag! Hoppas vi att vi kan ligga i fas du och jag 


    Vad skönt att få veta innan så glad jag blir för din skull, själv fick jag också starta!! Så börjar med sprutor idag!!! :)

    Kul att kunna följas åt!!
  • Mon 20 Sep 2021 21:43
    Inalina skrev 2021-09-20 09:28:30 följande:

    Hejsan, ja det känns tråkigt men på något sätt har jag hållit mig över ytan hittills får se hur det blir framöver, hjärnan och kroppen kanske tar det där sedan helt enkelt.

    Jag kände själv att mitt meddelande kändes lite självupptaget att jag hade drömt om att gå och vara gravid med min bästa vän här när vi fått vara gravida tillsammans innan, och så finns det ju så himla många här i tråden som aldrig fått vara gravida eller fått barn så jag kände mig lite dum efter att ha skrivit det. Folk verkar dock vara så förstående här i tråden att man verkligen vill ha ett syskon också när man kämpar så mkt, så det är nog lugnt ändå.

    Hur känner du dig? RD 6 idag, spännande!!!!


    Det var verkligen inte självupptaget så klart längtan till ett syskon kan vara lika påfrestande som första barnet! Hoppas du snart får ett fint plus och att de blir en liten till för din del!
  • Mon 20 Sep 2021 21:51
    Anonym1Ha skrev 2021-09-20 19:56:58 följande:

    Min historia ser ut så här, Började försöka skaffa barn 2019, hände ingenting

    Började utredning feb -20 som visade att jag hade PCOS. Började med letrozol enkel dos, metformin för bättre och lättare ägglossning samt levaxin för lätt förhöjt TSH. Mannens sperimieprov var perfekt.. Höll på med detta i 8månader med ägglossning varje månad (gick på VUL och tog ovitrelle) tog bort en polyp i livmodern augusti -20. Inget efter det heller. Remiss för IVF i dec -20 och vårt första IVF blev i maj -21. Efter En lång jobbig stimulering med gonal-f blev det äggplock dag 23, resulterade i 6 mogna ägg men bara 1 befruktat. Det slutade dela sig och blev ingen återföring. Fick vänta och göra hyseroskopi i juni för att utesluta ny polyp då de sätt vätska i livmodern vid äggplock. Blev nekad start i juli och fick göra IVF 2

    Nu i augusti då med menopur, högre dos och äggplock blev istället dag 16. 9 mogna ägg av 17ägg vid plock. Med hjälp av ICSI denna gången så blev 5 av 9 befruktade. Vi fick tillbaka en blastocyst dag 5 och fick 2st till frysen. Som sagt vilka kämpar vi är! Så mycket minnen det framkallade att sammanfatta allt. Som vi kämpar allihop!! I med och motgångar!!

    Nu är jag på ruvardag 7. Massa mensvärk och inga andra känningar eller symtom. Efter förra IVF:en fick jag mens som idag, en vanlig cykel skulle jag säga BIM på torsdag och testdagens är satt till lördag.

    Det blir en lång vecka denna veckan känner jag. Men fortsätter hålla tummarna att det gått vägen <3 annars får vi kämpa lite till, och denna gången fick vi ju faktiskt nått till frysen vilket känns nästan overkligt efter resultatet av ivf 1. Men oj vad det tär på en det här <3 hela processen..


    Håller tummarna för dig nu och va skönt att ni fått till frysen också!! Förstår att det tär min största mardröm är att de inte blir nå ägg alls att återföra nu på min första IVFen. Väntar du att testa till testdagen? :)
  • Tue 21 Sep 2021 17:35
    Lusselelle123 skrev 2021-09-19 21:15:30 följande:

    Hej, nu var det ett tag sedan jag skrev här men jag har följt tråden och vill verkligen gratulera alla som plussat!! 

    Idag tog jag min första gonal-f spruta (min första IVF) och jag undrar på vilken dag ni gjort äggplock? Vilken cd/sprutdag? :) 


    Då ligger vi väldigt lika började med gonal-f igår! Ska på vul på måndag. Hur mycket gonal-f tar du? Jag verkar lite känslig för dessa för mått illa i natt inte jätte mycket men tillräckligt för att inte kunna sova så bra. Under dagen har de varit bra dock så skumt om de var sprutan som gjorde de? Har du märkt några biverkningar?
  • Tue 21 Sep 2021 19:08
    Lusselelle123 skrev 2021-09-21 18:52:02 följande:

    Kul med någon som är på samma "plats" i processen, kanske kan följas åt lite genom detta försök! Jag tog 125 de två första dagarna och ska nu ta 112,5 i 3 dagar fram till VUL på fredag :)  Hur ser din dosering ut? Är det din första IVF?

    Jag har faktiskt inte känt av några biverkningar alls hittills, mer än att jag tycker att det spänner lite kring äggstockstrakten ca 1h efter sprutan. Usch vad jobbigt med illamåendet, hoppas det var en tillfällighet och att du slipper det framöver.. men såg att det kunde vara en biverkning :/


    Absolut! :) Japp jag gör min första IVF. Okej har du olika olika dagar själv ska jag köra 175 ända till måndag och se hur de ser ut då. Tar du också Fyremadel Från dag 5? Hoppas också att de bara var en tillfällighet pga av mensvärk eller nått. ;)
  • Tue 21 Sep 2021 19:36
    Lusselelle123 skrev 2021-09-21 19:15:50 följande:

    Spännande, hur känner du inför allt? :) 

    Ja det har jag. Tror att det har att göra med att jag har väldigt många ägg och att jag lätt kan bli överstimluerad, så tror de vill vara lite försiktiga första gången. Ja precis, jag ska också ta Fyremadel från dag 5. Hoppas verkligen det 


    Hehe ja de är en bra fråga är både väldigt taggad och hoppfull men även livrädd! Sprutorna känns inga problem känner jag just nu i alla fall, får se efter jag ska börja med andra sprutan. De jag är mest orolig för är ett till utomkvedshavandeskap eller mf kommer inte vara helt glad när jag får plus om jag nu får de känner jag. Äggplocket vågar jag inte tänka på är super rädd att de ska göra ont. Tänker nog att jag tar de som de kommer och inte försöka tänka allt för mycket. Hur känner du själv? Är ju lite pirrigt det här! ;)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021