• smulis85

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Tack för alla svar ni är underbara, skönt då slipper jag vara orolig om de händer igen :)

  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-28 20:44:24 följande:

    Detta ger verkligen hopp, tack tjejer! Så glad för stödet, peppen och att man kan dela erfarenheter i denna grupp. Jag uppdaterar hur det gick imorgon 


    Lycka till imorgon! Håller alla tummar och tår för att du får göra en återföring!
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-29 14:06:09 följande:

    Så då var äggplocket avklarat och det gick inte alls så bra som önskat :( Från min högra äggstock fick de ut 9 äggblåsor varav 4 av dem innehöll ägg. Från den vänstra äggstocken fick de inte ut någon alls då den tydligen ligger väldigt högt upp och är svår att komma åt. Vi gjorde ett par försök med 3 extra doser morfin och en extra sköterska som fick trycka på magen samtidigt, men pga smärtorna fick vi tyvärr avbryta.. något som även läkaren sa var rätt beslut då risken att skada andra organ var stor. Hon sa även att denna typ av smärtor inte är vanlig, men att det händer och att det är min anatomi det handlar om. Så av 17 äggblåsor blev det bara 4 ägg, känner mig väldigt besviken och ledsen men hoppas på att vårat guldägg är bland dessa!

    Men till det positiva så finns ingen risk för överstimulering och det blir återföring redan på fredag om det sker en fin befruktning av de 4 ägg vi fick ut :) 


    Fy vad tråkigt att höra många styrkekramar till dig! Håller tummarna för att de är 4 guldägg de fick ut och skönt att du får göra en återföring!! <3
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-30 08:57:33 följande:

    Ja det var verkligen fruktansvärt jobbigt, men som du säger så tillhör detta inte normalfallen. Mådde inte alls bra efteråt igår och vaknade idag och grät igen.. är nog fortfarande lite chockerad men har också väldigt ont så att jag knappt vända mig i sängen eller gå. Det känns dessutom som om känslorna kring hur orättvist detta är kom ikapp mig igen.. men unnade mig gjorde jag minst sagt igår, blev både pizza, rödvin och en stor godispåse i soffläge haha.

    Är dina finansierade försök i Sverige slut eller har du valt att gå utomlands av andra skäl? Låter ju helt sjukt att de söver ned i andra länder men inte i Sverige, borde vara samma överallt eller att åtminstone valmöjligheten finns.

    Tack så jättemycket 

    Ja det var det verkligen, och ändå gick jag in med attityden att "äh, det är säkert inte så farligt". Har dessvärre väldigt ont även idag men hoppas att det avtar under dagen. Tror det både handlar om svullna äggstockar och förstoppning, ser ut som en ballong haha. Men tack så jättemycket! Var befinner du dig i processen? 

     

    Tack så mycket!! Ja det var mitt första äggplock och jag ber till högre makter om att det var det sista haha. Läkaren sa efteråt att det inte behöver bli samma sak nästa gång då saker och ting ständigt rör på sig där inne, men jag vet också att gynekologer alltid haft svårt att hitta min vä äggstock så risken finns ju att det blir samma visa. Men du har inte behövt avbryta? För mig kändes det som om de tog i allt dom hade o trots det såg vi den inte på skärmen.. tappade färgen i ansiktet och höll på att svimma/kräkas så det gick liksom inte :(  Var befinner du dig i processen? 

    Ja det känns trist men hoppas vårt guldägg befinner sig bland de 4a! De sa igår "ringer vi inte imorgon så blir det återföring på fredag kl 14", så nu vill man ju nästan stänga av telefonen så att dom inte ens kan ringa med dåliga nyheter hehe. Tack så mycket!! 

     

    Tack så mycket   Hur går det för dig med allt, känner du av den förhöjda dosen? Så spänd över att höra resultat på ditt VUL imorgon, hoppas verkligen att det växt på sig där inne!


    Stackare hoppas du mår bättre snart så påfrestande det här med alltihop! <3 jag mår okej har haft som migrän idag och känner mig ganska svullen om magen. Hoppas på att de är ett tecken på att de finns lite mer äggblåsor imorgon. Är väldigt nervös inför imorgon =/
  • smulis85

    Jaha här var de bara 3 äggblåsor som var stora nog idag :( Blir ÄP på måndag i alla fall för ser ut som de 3 äggen tar allt och tränger undan de andra. Känner inga stora förhoppningar, hoppas på att få ut ett ägg.

  • smulis85

    Tack för allt pepp här i tråden har smält tanken på bara 3 äggblåsor nu och som ni säger krävs ju bara en och det är första IVF försöket så har ju fler chanser!

    Var tvungen och testa gravtest idag efter att jag tog ovitrelle igår, lite skönt att se de där plusset även om man vet att de är fejk. Ger mig lite hopp i alla fall ;)

    Hoppas på att jag kommer få joina er som ruvar om några dagar!

  • smulis85

    Liten uppdatering från mig precis kommit hem från äggplocket. Ont gjorde det och de var tvungen och trycka på magen då ena äggstocken var lite högt uppe. Men hör här jag som trodde 3 ägg Max då de bara fanns 3 stora blåsor i fredags, fick ut 8ägg!!! Så glad!! :) nu hoppas jag på några befruktade och i så fall är jag snart ruvade jag med :)

  • smulis85
    SilverDarling skrev 2021-10-04 17:05:37 följande:

    Hej på er! 

    Jag har precis kört igång min första IVF, så jag hoppas jag får hänga med er här  hade mitt första UL idag för att kolla blåsor, och de såg 2 st på höger som var jättemogna (21-22 mm) plus en till på vänster... sen såg de några fler mindre blåsor bakom också som de hoppas skulle komma ikapp till på torsdag när vi har bokat tid för ÄP. Läkaren ville inte vänta längre än så då hon var rädd att vi skulle förlora de mogna om vi väntade längre.

    Det är första IVF'en så man vet liksom inte riktigt hur man ska känna nu. 3 ägg känns ju som ingenting, men sen vet jag ju att kvalitén är det viktiga, och den vet man ju ingenting om nu när det är första omgången... 

    Är det någon som vet om klinikerna brukar ha återinföring på helger? om jag plockar på torsdag borde återföring vara lördag, men jag är tveksam till om de är öppna då (?) och jag glömde självklart fråga när jag var där... 


    Välkommen hit!

    Jag var på äggplock igår och under sista Vul så hade jag bara 3 stora äggblåsor. Så var också väldigt besviken me. Fick igår ut 8 ägg :) så kan hända mycket på några dagar :)

    Är min första IVF med och min klinik har återföring på helgen också :) ska dit på lördag för insättning då 5 ägg blev befruktade av de 8 jag fick ut :)
  • smulis85
    SilverDarling skrev 2021-10-05 14:43:40 följande:

    Tack! 

    Då ligger ju du och jag typ exakt lika just nu! Men hur kommer det sig att de väntar 5 dagar med återföring för dig? var gör du din IVF? min klinik återför efter 2 dagar, det är policyn (går på Eliva i Stockholm, men vet att Livio hade samma). 

    Jag har plock på torsdag så det borde bli återföring på lördag, om något av dem tar sig 


    På min klinik inte privat utan på universitetssjukhus i Örebro väntar man till dag 5 om de blir 5 eller fler ägg som blir befruktade annars hade jag gjort återföring imorgon efter 2 dagar. Hoppas verkligen nått av embryona klarar sig dit. Lycka till på äggplocket!
  • smulis85
    Amelia84 skrev 2021-10-07 16:01:13 följande:

    Idag kom äntligen dagen jag har väntat på. Tidigt VUL. Har gått och vart så orolig till och från då mina symptom kommer och går dagligen. Men där fanns en liten skrutt med ett pickande hjärta. Allt såg jättefint ut och den växer precis som den ska! Vilken lättnad och vilken LYCKA! Nu kan jag äntligen börja tro på att vi kommer få ett litet tillskott i maj! Jag kommer självklart hänga kvar och heja på er! Man blir ju så engagerad i allas resa trots att man aldrig träffats! Så nu håller jag tummarna för många plus i tråden!

    Kram på er alla!


    Vad härligt! Så glad för din skull stort grattis! Förstår att du varit orolig är ju alltid svårt att tänka positivt innan man faktiskt får se på vul att de är någonting där. <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021