• smulis85

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Lusselelle123 skrev 2021-09-21 20:31:56 följande:

    Ja det är ju lite ovisst allting när man gör det för första gången, men jag är precis som du - både taggad, hoppfull och livrädd så försöker också bara ta en dag i taget nu  Är lite nervös inför andra sprutan, äggplocket vill jag inte ens tänka på men mest rädd är jag nog för att de inte ska kunna göra en återföring denna gången.. har du fått missfall eller utomkveds förut? 


    Ja två missfall men väldigt tidigt v6 så de var mer som en sen mens. Har även haft ett utomkveds där jag fick operera bort ena äggledaren. Som tur var fick jag behålla äggstocken så har fortfarande två äggstockar att hämta ägg ifrån. Var super tufft efter operationen hade massa blod i buken och jätte ont efter. Så det vill jag verkligen inte vara med om igen.
    Amcc skrev 2021-09-21 20:03:53 följande:

    Har egentligen min testdag 26/9 men kunde inte hålla mig då jag kännt mig så konstig med molande värk och illamående. Har också kännt att urinet luktat annorlunda.. testade först för 3 dagar sedan på rv 9 och då var det negativt. Haft ännu starkare symtom idag på rv 11 så testade igen och det visade starkt POSITIVT :'))) lång väg att gå men är så glad!! Embryot jag fick tillbaka var ett 3-dagars med 8-10 celler så ja jag hoppas nu att de vill fortsätta att bo kvar <3 Håller mina tummar och tår för er alla i den här tråden! För eller senare så är det bara!


    Stort grattis!! Så kul att se att flera plussar här i tråden.
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-23 10:42:27 följande:

    Fy vilken otur du har haft :( men tur att du fick behålla äggstocken så att du har chansen till så många ägg som möjligt i denna behandling, men jag förstår att du är orolig! Har illamåendet gett med sig? Jag har fortfarande inte några biverkningar förutom trötthet och att jag upplever att sprutorna gör ondare.. 


    Ja illamåendet var bara första natten så de är borta nu börjar jag dock känna lite molande känsla och spändhet i magen men inget som gör ont direkt. Du har börjat med den andra sprutan nu va? För mig var det den första dagen som var värst kom lite blod och fick ett blåmärke de andra har gått galant. Imorgon blir det ju två sprutet men läste lite på Fyremadelen att man ska dra upp lite innan man sprutar in för att se att de inte sitter i nått blodkärl. Inget som jag fick reda om på kliniken! Låter läskigt tycker jag?.
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-23 19:25:38 följande:

    Ja det var minst sagt knepigt att hitta en bra "ställning" för denna spruta. Då jag är väldigt spruträdd så måste min sambo sköta injektionerna medan jag blundar och försöker överleva haha, men vi löste det och jag tyckte faktiskt att denna kändes betydligt mindre än gonal-f. Så nu har jag överkommit ännu ett moment som jag gruvat mig inför så det känns skönt. Tack så mycket för svar och stöd! 


    Sorry att jag skrämde upp dig! Men skönt att det gick bra och att du tyckte den var bättre än gonal-f ger mig hopp till ikväll. Skulle du på vul idag? Jag ska dit på måndag på sprutdag 8.
  • smulis85
    Anonym1Ha skrev 2021-09-24 06:46:57 följande:

    Herregud det stod Gravid 2-3veckor <3 <3

    Ruvar dag 11 TD imorgon :)

    Får rapportera till kliniken imorgon.

    Och så åkte mannen och jobba så sitter man här själv ;)


    Grattis! Va härligt! :)
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-24 14:47:58 följande:

    Haha nejdå, man måste ju ändå läsa instruktionerna så jag hade blivit lika uppskrämd ändå. Dock verkar upplevelsen vara väldigt olika så jag hoppas att det går lika smärtfritt för dig idag som det gjorde för mig! Ja jag var på VUL idag och allt såg fint ut så nu är jag extra taggad inför nästa VUL på måndag, så får vi uppdatera varandra hur det gick för oss båda då 

    Jag har blivit vääldigt svullen nu och har fått väldigt ont i magen/äggstockstrakterna + mängder av äl-flytningar. Något du känner av?


    Tänka sig precis vad jag tänkte fråga dig också har ganska ont i äggstockarna så som jag brukar ha under själva ägglossningen. Och även svullen som en ballong haha. äl flytningar har jag dock inte men avslutat min mens idag så de kanske är blandat med den. Skönt att allt såg bra ut på vul :)
  • smulis85
    Lusselelle123 skrev 2021-09-26 08:53:35 följande:

    Så kan det ju mycket väl vara. Jag hade bara mens i 3 dagar så förmodligen därför jag märkte av dem så tidigt, men nu har både dom och smärtorna försvunnit.. vill hellre att det ska kännas rejält så man får bekräftelse på att det händer något än ingenting som nu, men får försöka lita på att kroppen sköter sig där inne ändå! Hur gick det med Fyremadelen? :) 

     

    Ja det känns otroligt skönt, och jag hoppas verkligen att det händer mycket för mig nu med så att vi kan få ut många ägg. Vill verkligen få ett gäng till frysen! Ja superspännande resa och jag känner verkligen ett helt annat hopp än vad jag gjort under tidigare hormonbehandlingar 


    Ja här försvann smärtorna också efter första fyremadelen. Fyremadelen gick bra tycker dock den svider lite efteråt men inte så att de gör ont bara lite obehag. Förstår vad du menar vill också känna nått för att veta att de faktiskt händer nått. Är nervös inför vul imorgon att de inte ska ha växt nått och måste fortsätta med sprutorna massa dagar.
  • smulis85

    Var på första ultraljudet idag bara 4 äggblåsor som var lite större :( 3 som skulle kunna bli större så fick mer sprutor och högre dos från gonal-f 175 till 250. Så alltså kommer jag ha högst 7 blåsor om ens de vid äggplocket :,( känner mig ganska nedstämd. Nästa ultraljud blir på fredag och ev äggplock måndag.

  • smulis85

    Tack alla för peppande ord! Konstigt att hon inte sa att de kunde blir fler då. På vul sa hon bara ja vi ökat dosen så kanske vi kan få ut de 3 som inte är så stora än också?. Men ni ger mig lite mer hopp nu <3

  • smulis85
    Smilla93 skrev 2021-09-27 17:28:08 följande:

    Åh tack, vad fint av dig!! <3

    Vi var helt inställda på ett tråkigt besked med tanke på blödningar och noll symptom men till vår stora glädje fanns det en liten ärta på knappt 5 mm med pickande hjärta på skärmen. Vet att det fortfarande är en osäker tid fram till vecka 12, men nu ska vi föröka att bara slappna av och glädjas åt att det just nu iallafall ser normalt ut och att det inte var några blödningar i livmodern!

    Nu håller jag tummarna för oss och alla andra i denna här tråden! <3


    Härligt att ni fick höra hjärtat slå! Grattis!! <3
    Lusselelle123 skrev 2021-09-27 15:13:27 följande:

    Förstår att du känner dig nere, men säger som de andra att det kan hända mycket på bara några dagar  Jag hade ju 6 st äggblåsor av lite större storlek i fredags, fick höjd dos, och idag 3 dagar senare så hade jag 17 st. Jag trodde absolut inte på ett så bra resultat då min smärtor avtagit helt, var nästan inställd på att dom skulle ha vuxit tillbaka men nu blir det äggplock på onsdag. Dock med stor risk för överstimluering och inget återförande denna månad :( 


    Oj vilken ökning va härligt men jobbigt mer överstimulering lycka till på onsdag hopps du får ut många fina ägg <3
  • smulis85

    Måste bara fråga er här inne som tagit Fyremadel har fått som en rodnad med typ vita kliande fläckar sånna man kan få av ex myrbett eller getingstick som kliar och svider. Är de nått jag behöver bli orolig för har inte fått de tidigare kvällar möjligtvis lite röd igår.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021