• Dhalia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MeAndMyself skrev 2021-05-05 00:44:05 följande:

    Hej alla!

    Idag ons har vi återföring! Så nervös! Men det som även gör mig nervös är denna förstoppning (som man tydligen kan få av lutinus), snälla hjälp har ni mirakeltips som verkligen funkar? Inte ens laktos funkar trots att jag är laktosintolerant, så sjukt!! Kan detta påverka chansen att embryot fäster??


    De är ganska jobbigt har också varit sjukt förstoppad och uppblåst. Mörkt bröd, några katrinplommon om dagen, allt som har mycket fibrer se till att få i dig det tex päron. Trots att man dricker mycket vatten då kännrt jag inte de gör så stor skillnad. Blev mycket bättre när jag bytte bort vitt bröd. Råkade ha jättefranska hemma i början och den va katastrof för min mage. Kör lingongrova nu. Lycka till med ruvningen :) och de påverkar inte embryot.
  • Dhalia
    Jenzia skrev 2021-05-04 19:24:38 följande:

    Vilken härlig uppdatering! Blir helt glad!! Du är så värd att känna lite lugn och njuta!


    Ååh tack ja hoppas jag kan skänka lite hopp till alla som inte får till frys och hoppet känns i botten :) Vet jag själv kände ett tag att de kommer aldrig att gå och var i ett mörkt hål där man kämpade men egentligen aldrig trodde man skulle komma så långt som nu. Gör ont i hjärtat när jag tänker på de plus alla som kan känna igen sig i de <3 hoppas verkligen att allt ska gå vägen för er!
  • Dhalia
    Inalina skrev 2021-05-07 08:26:17 följande:

    Hej alla fina kämpar, blir så glad att läsa att flera får plus nu här senaste dagarna, det förtjänar ni alla och det är så sjukt tufft med kämpandet efter första bebisen! 

    Idag blev det tyvärr lite jobbigt här då blodet började rinna igår och mina tester är vita som snön Grät en skvätt med mannen nyss och det känns lite bättre i alla fall men man förstår ju inte varför det ska vara så otroligt svårt att få ett litet syskon  (när det dessutom har lyckats en gång tidigare). Sorgen är inte lika stark som den är när man är barnlös men besvikelsen är ändå stor och man lägger ju ner all sin energi, tid, pengar, känslor och allt sitt hopp på dessa försök. Jag som alltid har en plan i vanliga fall känner mig lite förlamad och vet ärligt talat inte hur vi ska gå vidare denna gången efter 2 misslyckade försök denna våren. 

    Ni är så fina i den här tråden, kanske inte var det roligaste inlägget en fredag morgon, men jag hoppas innerligt på er som ska testa nu idag och i helgen att ni får plus, för den lyckan ska ALLA få uppleva. Stor kram


    Så ledsen för er skull :( de kommer gå förr eller senare som du säger de gick ju en gång redan. Vi är väl en skara där de bara krävs några fler IVF försök innan det går till slut. Tror ni gör rätt i att byta klinik och ta nya tag sedan. Många styrkekramar till er <3
  • Dhalia
    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    Åååh stort grattis :D var det en 2dagars du fick :)
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-05-19 15:46:27 följande:

    Hej! Här blir det ingen återföring den här månaden. :( Fick komma in på vul idag och det fanns ingen äggblåsa på gång. Så surt! Så ni får hålla tummarna för att mensen kommer om två veckor ca och att jag svarar bättre på Letrozole då. Under tiden håller jag tummarna för er istället! Låter spännande med tydlig ägglossning Inalina. :)


    Nej va surt asså :( hoppas dem ökar på något tills nästa gång. Hejar på er!
  • Dhalia
    Annna84 skrev 2021-06-01 11:20:31 följande:

    Tack fantastiska ni för allt stöd!

    Jag blir alldeles tårögd över hur ni stöttar i detta <3 Alla har sina egna bekymmer att tampas med, men vi vet alla hur det känns att gå igenom detta. Det är terror att vänta in testning och ev mens som kommer och det är lika jobbigt att få ett tidigt minus eller ett plus som sedan blir svagare. Inget är lätt innan det är supertydligt att det verkligen är ett starkt plus som ökar. Jag har tagit samma typ av test, RFSU-stickor. RD7 starkt, RD8 svagare och RD9 likvärdigt. De första två dagarna tog jag på kvällen och idag tog jag på morgonen. Ska se om jag kan bita ihop och strunta i att testa imorgon, orkar inte gråta imorgon också. På torsdag är det testdag, så jag väntar eventuellt in tills dess och ber till högre makter och hoppas på mirakel :)

    Dibella, förstår din frustration i samtalen med kliniken. Känner så igen mig, man får liksom inte de svar man vill ha, dvs -Du kommer att få barn. Det finns så många frågetecken kring varför det inte fungerar och få konkreta svar.

    Inalina, läste att din mens kom den här månaden också. Men kämpa vidare <3 Det låter bra att du sammanfattar allt till Prag och så hoppas vi på samma bra resultat där som vid förra gången när ni fick lilla dottern.

    Truuly, heja dig! Ja, fy vad det är jobbigt, men du kommer att klara det. Jag minns min första behandling och det misslyckandet tog minst lika hårt som nu över ett år senare. Jag fick inte sätta in direkt i nästa cykel, men det kan vara lite olika från klinik till klinik. Men än är det inte över med det här försöket, det finns fortfarande en chans <3 Fick du ett embryo till frysen?

    Clemmentina. Hur går det för dig med cykeln. Jag håller tummarna för att det inte krockar med midsommar.

    Chajsa, jag minns att du var i samma läge som jag för två veckor sedan. Den här fruktansvärda oron i test som inte stegrar. Usch. Det sägs ju att när man väl får ett tydligt plus är det inga tveksamheter, inget googlande osv ska behövas. Har du fått besked hur det gått med de som odlades vidare?

    Kramar


    Jag tyckte också någon dag såg svagare ut till mig och vissa typ ingen skillnad från dag till dag. Ja tror du gör rätt i att strunta imorn så ser du tydligare på torsdag vart de lutar mot de kan ju variera från sticka till sticka lite. Kanske råkar bli mer av det som färgar på en sticka jämfört med den andra. Sen testade ja lite ibland långt efter testdagen för ja va orolig, blev lite variationer då med typ inte lika starkt som kontrollen men så sent att hålla på och fortsätta och jämföra var inte ens rimligt längre... men men när oron tar över :/ Håller sååå tummarna för dig <3
  • Dhalia
    AndraSladdis skrev 2021-06-10 16:38:21 följande:

    Roligt att höra att testerna hade ökat och att du känner dig nöjd med testningen nu. Låter klokt. Lycka till på ultraljudet!

    Min klinik ville ha ett VUL väldigt tidigt, så i går (i vecka 6+3) fick jag se ett normalstort embryo med tickande hjärta!!


    Ååh grattis så underbart :) hoppas så att allt ska gå bra nu <3 kommer ni göra NIPT igen?
  • Dhalia
    Annna84 skrev 2021-06-10 17:34:33 följande:

    Men gud så underbart! Grattis! Jag började oroa och noja mig idag, brösten har inte ömmat så mycket innan men idag känns det som att ömheten försvann helt, fy vad jobbigt detta är. Känner du några symtom och hur tidigt började du känna?


    Grattis till dig tror ja har missat helt att de blev ett plus till slut <3 när blir det ultraljud?
  • Dhalia
    AndraSladdis skrev 2021-06-11 09:58:18 följande:

    Tack! Jag hade lite bruna flytningar kvällen innan UL och får fortfarande ut brun Crinone, så jag är lite orolig ändå.

    Jag tror vi kommer att göra NIPT eftersom jag erbjuds det. Nu har vi iofs gjort PGT-A redan och jag fick inget svar i NIPT förra året när det gick åt skogen. KUB kommer jag också att göra. Du då?


    De förstår ja helst vill man inte ha någon färg på pappret. Har dem sagt något annat? känns som de många som får lite brunt efter crinone eller lutinus. Kan ju va lite gammalt blod som kommer ut.

    Jag gjorde NIPT i v10+0 sedan var jag privat på ultraljud i v12+1 pga oro allt illamående försvann över en natt och kom aldrig tillbaks. Allt verkade bra då med hon mätte nackuppklarningen då också fast jag inte gjorde kub. Senaste ultraljudet (via landstinget) var i v14+3 och allt såg bra ut då med. Nästa blir nu RUL i början på juli så hoppas allt ska visas bra då med, är nu i v16. Innan så kan dem ju inte screena organen ordentligt så de klart allt kan hända men förhoppningsvis ska allt gå vägen nu :)
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-06-16 13:12:49 följande:

    En liten uppdatering från mig. Varit på vul och återföring blir på tisdag. Slemhinnan såg perfekt ut enligt läkaren! Nu hoppas jag bara att något av våra två embryon klarar upptiningen. Någon mer med återföring inom kort?


    Ååh va roligt håller så tummarna att allt ska gå bra :)
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-06-22 15:43:55 följande:

    Ja nu är jag ruvare igen. Fick tillbaka en hundraprocentig blastocyst. Nu är det bara att vänta och hoppas! :)


    Håller tummarna för guldägget :)
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-06-29 07:45:35 följande:

    Ni är så gulliga! Tack för peppande ord allihop. Har också förstått att det är ovanligt att ha tidiga symptom. Tror det jag känner beror på Lutinus. Vi får se på torsdag helt enkelt!


    Ja hade inte heller några symtom alls innan testdagen som va i v4+3, förut hade ja ömma bröst direkt efter ovitrelle men denna gången inga ömma bröst efter ens de, ja ser nu ja anteckna ja hade liiiiite ömma bröst v4+6 men efter de va inget alls. Därefter blev dem bara svullna/större. Sen hade ja lite stickningar av lutinus men de tog ja också fram till v12. Illamåendet kom lite smygandes i v6+ dvs precis veckan innan de tidiga UL i v7+3. Håller tummarna!
  • Dhalia
    Annna84 skrev 2021-06-29 13:49:57 följande:

    Hej vännen! Har läst om dina planer, dilemman med medicinering osv. Förstår steessmomentet. Har du kommit fram till hur du ska göra med den där nedregleringssprutan? Eller går det att köra synarela-spray istället?

    Jag var på tidigt VUL igår, började gråta bara av att komma in på rummet. Jag var så rädd att det inte skulle leva något där inne. Men mirakulöst så såg vi ett litet hjärta slå <3

    Tänkte att det aldrig skulle hända mig, men det gjorde det. Jag ska fortsätta ta synarelaspray varannan dag och lutinus i ytterligare 2 veckor, dvs fram till v11.

    Nu håller jag alla mina tummar för er, jag har en bra känsla för dig nu i augusti <3 kramar


    Ååh va underbart att allt gick bra <3 ska ni göra nipt eller KUB :)
  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-07-01 06:10:32 följande:

    Testade idag på ruvardag 9 (med femdagars). Om jag anstränger mig kanske jag anar ett streck. Gissar kemisk graviditet eftersom strecket väl borde varit starkare vid det här laget annars!? :( Testar lägga upp en bild...


    Man ser absolut ett till streck. De är ju med vanligt test så brukar ju inte va starkt i början heller. Sen spelar de ingen roll hur starkt det kan ändå gå bra! Vet själv när jag nojade över allas tester i höstas och hittade en tråd där en fick en seg stegring på dem där veckoindikatorerna och det gick ändå bra för henne. Vid denna grav tog jag inte dem! Ja testade för skoj skull senare i graviditeten med sticka och mitt test blev ibland inte starkare än kontrollstrecket de kunde variera från sticka till sticka hur starkt strecket blev och de har gått bra hittills. Ta test om några dagar för nu va vär inte testdagen ändå? Då ser du åt vilket håll de går åt men ja tror den tog sig :)
  • Dhalia

    Ni båda hade fått gravid med veckoindikator, de jag menade är när man använder dem så börjar man hänga sig på när dem slår om och det behöver inte betyda att graviditeten inte är normal om de går segare samtidigt som det inte heller är en garanti att det ska gå bra (egen erfarenhet) :) håller tummarna för er att de blir starkare!

  • Dhalia
    Clemmentina skrev 2021-07-05 05:47:30 följande:

    Nu har jag testat igen! Och strecken är starkare än i fredags och ett lätt illamående har infunnit sig! Det verkar som om jag är gravid. Fortfarande väldigt orolig men hoppas så att det är vår tur nu. :)


    Åååh grattis nu håller ja så tummarna att det går vägen :) när blir det VUL?
  • Dhalia
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:06:26 följande:

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?


    Hej, va hemskt att behöva bli opererad mitt i allt som om inte hela processen i sig inte vore nog. Kan tipsa om Pharma Nords Bio Quinon active Q10. Vi verkade också ha dålig äggkvalite men det sa dem inte öppet på så sätt eftersom man inte kan testa det. Om de va slumpen att vi fick till de till slut eller om kvalitén faktiskt blev bättre vem vet nu, men lycka till :) just de effekten tar 3 månader så börja direkt med dem.
  • Dhalia
    Dhalia skrev 2021-11-13 23:34:06 följande:

    Hej, va hemskt att behöva bli opererad mitt i allt som om inte hela processen i sig inte vore nog. Kan tipsa om Pharma Nords Bio Quinon active Q10. Vi verkade också ha dålig äggkvalite men det sa dem inte öppet på så sätt eftersom man inte kan testa det. Om de va slumpen att vi fick till de till slut eller om kvalitén faktiskt blev bättre vem vet nu, men lycka till :) just de effekten tar 3 månader så börja direkt med dem.


    Glömde också ta d vitamin med.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021