• Sat 13 Feb 2021 12:32
    576452 visningar
    6216 svar
    6216
    576452

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Miilna2015 skrev 2021-02-12 19:03:33 följande:

    Jag testade också positivt idag! RD 9 är jag på nu med en 5-dagars. Har inte vågat vara glad över det än, någon som vet hur stor risken för missfall egentligen är så här tidigt?


    Åh grattis!! har för mig de lika som för vanlig graviditet eller någon som vet siffror mer exakt?
  • Sat 13 Feb 2021 12:39
    ace86 skrev 2021-02-13 00:02:39 följande:

    Jaa det är egentligen så lite man vet.. men låter ju som att du täckt alla de vitaminer jag hört talas om också. Däremot vet jag att folsyra är något de rekommenderar att man ska börja med några månader innan man börjar aktivt försöka få barn. Jag äter redan nu gravid ?Multivitamin? från apoteket då det inte är skadligt med för mycket folsyra eller järn (som de är mer av i den tabletten än vanliga ?multivitamin kvinna?

    Hör i Stockholm finns en kinesolog som jag tänkte spana in, och nästa gång (om det ägg jag har i mig nu inte fäster) ska vi testa något som heter embryo glue även fast det är något som man måste bekosta själv. Har du testat / frågat om det skulle kunna vara ett alternativ även för er?


    Ja absolut, ja uttryckte mig nog lite klumpigt ja har ätit folsyra i många år nu eftersom vi försökt nu i 4.5 år men ja gick nyligen över(efter mitt andra MA) till folsyra i aktiv form för vissa kan ha enzymfel som gör att man inte omvandlar vanlig folsyra.

    Ja tänkte också på de om försöket på Sahlgrenska misslyckas då kör ja nog också embryo glue via den privata. GlitterLina använde de nu och plussade plus fick starka streck tidigt.
  • Sat 13 Feb 2021 12:44
    annaveronika84 skrev 2021-02-12 20:14:36 följande:

    Men va roligt! Jag är också jätterädd för missfall då jag fick MA förra graviditeten. Tyvärr är det ju innan v 12 de flesta missfall sker, vet inte exakt hur stor risk men man brukar prata om att ca 20-25 % av alla graviditeter slutar i missfall. Men nu hoppas vi på det bästa!


    Grattis!! De så jobbigt när man varit med om de att lyckan ska tas ifrån en, hoppas ingen ska behöva gå igenom det mer :( vi får hoppas på det bästa ja!
  • Sun 14 Feb 2021 12:46
    Anonym0810 skrev 2021-02-14 08:01:27 följande:

    Jag har en jättestor reklambild som jag inte kommer förbi på den här sidan. Så har någon svarat på det jag skrivit så ber jag om ursäkt för att jag inte svarat. Är det någon som vet hur jag tar mig förbi reklamen? Finns inga kryss någonstans.:/

    Usch jag bara måste fråga, är så moloken, det känns i varenda fiber av mig att det inte tagit sig. Min kropp beter sig precis som innan jag brukar få mens. Är redan galet knäckt. Kan man så här på RD7 redan veta att det inte tagit sig? Någon annan som känt så starkt så tidigt? Förlåt om jag känns negativ men trodde inte jag skulle känna så här :(


    Asså ibland kan de kännas som om mensen ska komma fast man är gravid så behöver inte betyda och symtomen kan skilja sig från gång till gång också så ge inte upp än<3
  • Sun 14 Feb 2021 12:49
    Anonym0810 skrev 2021-02-14 08:01:27 följande:

    Jag har en jättestor reklambild som jag inte kommer förbi på den här sidan. Så har någon svarat på det jag skrivit så ber jag om ursäkt för att jag inte svarat. Är det någon som vet hur jag tar mig förbi reklamen? Finns inga kryss någonstans.:/

    Usch jag bara måste fråga, är så moloken, det känns i varenda fiber av mig att det inte tagit sig. Min kropp beter sig precis som innan jag brukar få mens. Är redan galet knäckt. Kan man så här på RD7 redan veta att det inte tagit sig? Någon annan som känt så starkt så tidigt? Förlåt om jag känns negativ men trodde inte jag skulle känna så här :(


    Asså ibland kan de kännas som om mensen ska komma fast man är gravid så behöver inte betyda och symtomen kan skilja sig från gång till gång också så ge inte upp än<3
    Maikward skrev 2021-02-13 22:59:27 följande:

    Jag blev så besviken efter att bara fått ut 4 ägg ur 10 äggblåsor, och bara 1 endaste ägg blev befruktat, så jag har hållit mig borta härifrån ett tag och inte vågat hoppas på en insättning. MEN!! Det endaste ägget var tydligen jättestarkt och superfint, så idag sattes det in! Nu startar ruvardagarna och jag har faktiskt stora hopp för den här :D Känns så skönt att komma ur den här negativa spiralen som man hamnar i och bara går och räknar ner timmarna, inte vet hur det går. Nu sitter embryot där inne och jag tillåter mig att känna mig gravid, så nu får det vara så ???? ser att många här inne har plussat, hur många är ni?? Och är det fler än jag som har ruvardagar? :D


    Förstår besvikelsen men låter ju jättebra så länge den ser fin ut. Allt som behövs är ju just det guldägget :) men man glömmer lätt och fokuserar på kvantitet istället:)
  • Sun 21 Feb 2021 19:29
    Miilna2015 skrev 2021-02-21 14:29:54 följande:

    Grattis!!!! :) När har du testdag/när ska du meddela svaret till kliniken? :) Jag hade testdag idag (rd 18) och ska meddela plusset imorgon.

    Undrar när man får första VUL (om man får det alls?). Någon som har erfarenhet? Har läst att man kan se hjärtslag i vecka 6 redan, så jag antar att det är då man kan börja göra VUL?


    Grattis till plusset :)

    Man gör v7-8 för då kan man se det helt säkert. Innan de så kanske de kan vara svårt.
  • Sat 27 Feb 2021 18:17
    Anonym0810 skrev 2021-02-27 15:57:22 följande:

    Hej alla!

    Jag skulle behöva er hjälp att förstå en grej. Vi lyckades bli gravida och jag var så jädra lycklig. I måndags visade testet positivt (på testdagen) och flera dagar innan det med. Men nu visar stickorna inget alls, inte ens ett litet streck. Kan jag räkna med att det är ett missfall på gång? Vet någon hur länge det tar innan kroppen startar missfallet? Idag bara gråter jag. Jag var så lycklig.. hur går det för er andra?


    Åh va jobbigt skickar styrkekramar :(

    ja har själv ingen aning men kan tänka mig det dröjer nog inte så länge till innan blödningen startar. Fick ni något till frysen?
  • Sat 27 Feb 2021 18:23
    MoonK skrev 2021-02-27 11:19:08 följande:

    Hej Touma.

    Jag har gjort 3 ivf behandlingar och en insättning med en blastocyst från frysen.

    Första gången gick jag privat till IVF Nordic, orkade inte vänta på att få tid på Sahlgrenska. De tajmade in mensen som kom ca 1 mån efter första besöket.

    Vet inte om du redan påbörjat din behandling men, ett tips är att gå till en privatklinik för att göra en utredning där och be dem skicka remiss till sjukhuset. Det kostar lika mycket som att gå landstinget.

    Ivf 1: gonal-f 375 - 10 ägg, 3 befruktade, insättning av en 2 dagars och en blasto till fysen. Eftersom det var sommaruppehåll däremellan fick vi vänta till augusti för att få blaston insatt.

    Ivf 2: fick tid på Sahlgrenska i oktober 2020, jag ringde och bad dem sätta upp på mig på listan ifall nån skulle avboka och vi fick tid 2 månader tidigare än planerat.

    Behandling startade i nov/dec, fick gonal-f 300 + menopur 150. Fick 11 äggblåsor, endast ett ägg blev befruktat så jag fick den insatt efter 2 dagar.

    Ivf 3: man måste vänta en menscykel emellan varje ivf stimulering så denna omgång startade 6 feb.

    Behandling: gonal-f 300+menopur 150, fick 12 äggblåsor, 4 befruktades (icsi), 2 ägg återfördes till mig och ett 6 dagars gick till frysen. Jag är på ruvardag 11 nu och har testdag den 5 mars.

    Sen kan ju behandlingen skilja sig från fall till fall, ålder och ens problematik. I mitt fall har jag ett lågt AMH värde men annars är allt annat normalt. De valde att göra icsi denna gång för att de sa att det kan vara nåt kemiskt som inte funkar vid själva befruktningen.

    Hoppas du fick svar på dina frågor :)


    Hej, jag gör också på Sahlgrenska och är inne på mitt sista försök hos dem. Blir 4e omgång IVF då vi var en sväng på Livio innan. Fick ni bestämma själva att få tillbaks 2 st på dag 2 oavsett antal befruktade? Jag skulle fått två nu men eftersom jag senast blev gravid med 3 dagars så tog dem bort det. Men börjar ändå komma in i att jag kanske ändå borde få två oavsett hur många som befruktas. Blir så rädd att det ska misslyckas.
  • Sun 28 Feb 2021 20:40
    MoonK skrev 2021-02-28 11:29:07 följande:

    De sa att när de sätter in 2st sätter man alltid in på dag 2 oavsett antal. Jag har läst att beroende på ålder (35+) kan det ibland vara bara med 2 st. Men jag fick ingen specifik förklaring och möjligheten att ställa frågor fanns inte för att de kom på det när jag hade lämnat rummet. Då kom läkaren ut till mig och sa förresten, ni kan få två ägg insatta om ni vill och förklarade lite kortfattat. Och jag fick några dagar på mig att tänka och sen meddela det vid ÄP.


    Okej ska ta upp de med dem igen hur det är tänkt, om vi kan få två också, har ultraljud på fredag. Hur känner du dig då? Vilken ruvardag är du på nu?
  • Mon 1 Mar 2021 19:11
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-01 17:25:07 följande:

    Va på första VUL idag. 

    kört Gonal-f 175 sen i måndags förra veckan. 

    Gick fort som bara den och hann väl inte riktigt med men tror han sa 12 blåsor över 11mm varav några va 15mm och sen ett gäng på 10mm och mindre. 

    Läkaren tyckte det ''såg jättefint ut''. Jag känner att jag inte har nån aning. 

    Han använde nån fräck 3d mjukvara som automatmätte alla blåsor och sorterade dem i storleksordning. Så tog ingen tid alls. Han alltså inte tänka på några frågor eller liknande. 

    Ny VUL på onsdag och sen om det ser bra ut kanske ÄP på fredag. :) 

    Är väl bara att hoppas att de mognar lite mer och fler denna veckan. 


    Låter ju jättebra de kommer bli då några till tills nästa ultraljud :) hoppas du inte blir överstimulerad bara.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021