• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-01 13:04:24 följande:

    Hej!


    Det gick bra, var så sjukt nervös innan att jag inte visste vad jag skulle ta mig till nästan. Men läkaren och sköterskan var underbara och tryggade bra. Uttaget var smärtfritt bortsätt från lite molvärk bara. Jag hade ju ett skräckscenario i huvudet.. skönt att det inte stämde in haha.


    Det var 4 blåsor, så en hade växt till sig, dock misstänkte läkaren att den var tom, vilket den förmodligen var också för fick bara ut 3 ägg. Men förhoppningsvis 3 riktigt bra ägg, det får vi veta imorgon, och isåfall blir det återföring på onsdag! Så nu börjar nästa steg av nervositet :) never ending.


    Roligt att fler hunnit växa till sig för dig <3, kommer nog gå bra och förhoppningsvis får du ut flera fina ägg. Kanske blir det återinföring av 5 dagars då, alternativt 2 dagars på lördagen kanske?


    Får hoppas att din klinik fortsätter med ett bra bemötande, speciellt vid ÄP tänker jag, det känns som en bit man verkligen behöver bra bemötande i.


     


    SÅ skönt att det gick bra! och skönt att du gillade läkaren och sköterskan också, bra du fick ut dina 3 ägg i alla fall, hoppas de alla befruktas till i morgon!!Hjärta hehe håller med om att nervositeten är never ending här alltså, men men vi kan ju inte påverka vare sig hur ägguttaget går eller hur äggen befruktas så bara o sitta lugnt i båten.. :/ 
    Här har de någon maskin de stoppar embryona i efter befruktningen så man kan se exakt vilket stadie de är i hela tiden för utvecklingen, dvs de behöver inte ta ut embryona för att kolla om de har 2 eller 4 celler etc utan detta filmas hela tiden. lät lite spännande, time lapse heter det visst. 

    vid ÄP så sövs man faktiskt här, så en anestesiläkare är med och tar hand om en hela tiden, likadant var det i Prag när jag gjorde IVF där så jag är väl inte jätteorolig, förutom att min förkylning ska förstöra lite med en blockerad näsa.. :/

    men tänker att det är så kort tid ändå så jag kan förhoppningsvis andas själv den halvtimmen eller vad det kan ta..Drömmer jag (och min man) ska vara där redan 7:30 på torsdag och lillans dagis öppnar kl 07 så får hänga på låset för att försöka hinna till kliniken i tid, men det ska kunna gå.. Håller alla tummar nu för bra befruktning på dina guldägg!
  • Inalina
    Onemore2018 skrev 2021-03-01 13:16:33 följande:

    Ruvardag 6 och jag mår sååå illa. Jag är dum dum dum som gjorde ett tidigt test, negativt. Hade faktiskt inte väntat mig annat. Men jag mår så dåligt av dessa lutinus, förra gången mådde jag inte alls så här. Förra gången var det färsk återföring på 3 e dagen tror jag och då mådde jag inte så här. Får knappt i mig mat heller, är inte alls hungrig. Jag gillar inte dessa lutinus ????


    jag tror det kan vara lite tidigt att få ett plus, så kika om ett par dagar igenHjärta

     jobbigt att du mår dåligt av lutinus, hur länge är tanken att man ska ta dem om man blir gravid? Min klinik ville att man skulle fortsätta om man får ett plus tills man ser ett tickande hjärta i alla fall, så om du blir gravid kanske du ska kika på andra alternativ än lutinus, jag har exempelvis fått Crinone eller Utrogestan tidigare och kan inte minnas några större problem. Kram!
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-03-01 19:11:52 följande:

    Haha ja folk kan vara rätt fräcka! Min granne frågade mig igår hur gammal jag är och är det inte dags att skaffa barn snart?!

    Jag har testdag på fredag och är väldigt nervös. Jag fick ju tillbaka 2 ägg och jag hoppas så innerligt att båda klarat sig. Jag har ganska mycket molande mensvärk denna gång och jag vill så gärna hoppas på att det är ett gott tecken.

    Grattis, vad kul att fler ägg växt till sig! Lycka till på torsdag :)


    Hehe oj frågvis granne ;) men men jag har väl alltid vart en person som typ sagt ?vi har ingen brådska? eller ?nja inte än? typ när folk kommit med antydningar. Jag har liksom inte velat göra dem generade eller bortgjords genom att säga att det inte är så lätt för alla, eller skälla ut någon för att de frågar (vilket jag har andra vänner som gjort..) blir ju inte så trevligt då ;)

    Åh vad spännande att du hoppas på BÅDA embryona!! När jag fick insatt 2 när jag fick dottern så var jag nog mer rädd att båda skulle klara sig ;) vi bor ju i Schweiz utan någon familj nära till hands heller så skulle vi få tvillingar nu vet jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till, så vi kommer inte sätta tillbaka 2 nu även om kliniken tillåter/ frågar... det finns ju alltid en mikroskopisk risk för enäggstvillingar ändå haha! Så du kanske får fyra ;)!!!

    Jag håller tummarna för dina 2!!! :D
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-03-01 18:09:45 följande:
    Hej! Det går sådär. Har väl inte blivit sämre men inte heller bättre. Jobbar idag efter att ha varit ledig några dagar med barnen (sportlov) men känner att det nog var dumt gjort. Är yr och har ett tryck över bröstkorgen. Så ska bita ihop ikväll (jobbar till 22) och sjukanmäla mig imorgon om jag inte kan få jobba administrativt hemifrån istället. Är lika svullen om magen fortfarande.

    Har testdag den 10/3 - känns långt bort. Nu har de onda och ömmande i brösten försvunnit. Antar att det var biverkan från ovitrellen?

    Åh. Så härligt att fler vuxit till sig, precis så var de ju för mig :) Håller tummarna för riktigt många ägg på torsdag :)
    usch låter tufft med ett sånt typ av jobb när man känner sig sådär! hoppas du kan jobba hemma idag eller att du sjukanmäler dig, viktigt att ta hand om sig självHjärta

    ja jag hade bara ömmande bröst precis i början av min återföring förra gången, (efter ovitrellen) sen gick jag en hel graviditet utan att känna någonting alls i brösten :)
    jag är så glad att jag slipper ta fler sprutor från ikväll, tog sista orgalutranen i morse och ikväll är det ovitrelle, sen får det vara nog med nålstick på ett tag!!
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-01 17:25:07 följande:

    Va på första VUL idag. 
    kört Gonal-f 175 sen i måndags förra veckan. 
    Gick fort som bara den och hann väl inte riktigt med men tror han sa 12 blåsor över 11mm varav några va 15mm och sen ett gäng på 10mm och mindre. 
    Läkaren tyckte det ''såg jättefint ut''. Jag känner att jag inte har nån aning. 
    Han använde nån fräck 3d mjukvara som automatmätte alla blåsor och sorterade dem i storleksordning. Så tog ingen tid alls. Han alltså inte tänka på några frågor eller liknande. 

    Ny VUL på onsdag och sen om det ser bra ut kanske ÄP på fredag. :) 

    Är väl bara att hoppas att de mognar lite mer och fler denna veckan. 


    låter som ett jättebra resultat! häftigt att de kunde automatmäta blåsorna, jag tycker alltid det är så segt när de ska sitta och manuellt försöka mäta och hitta alla blåsor, ser ju inte helt lätt ut ;) om läkaren säger att det ser jättefint ut kan du nog lita på det :) hoppas på äp på fredag då, jag har mitt på torsdag! =)
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-03-01 23:03:14 följande:
    Jag brukar inte heller skälla ut folk när de ställer såna frågor. Jag svarade bara ja vi får se och sen fortsatte hon berätta om sin son som är i min ålder och är nyskild. Hon menade nog inget illa.

    Det är mer komplikationer med tvillingar, men jag vill bara inte gå igenom ivf mer. Så lite (ganska mycket) önsketänkande från min sida, det hade varit skönt med 2 som lyckas och en helt ok graviditet och 2 små friska barn :) Men såklart kommer jag bli extremt lycklig och tacksam om en klarar sig också.

    Jag minns inte om du sa ifall du är nöjd med kliniken i Schweiz? Är det en privat?
    nej precis, folk menar ju aldrig illa, i alla fall inte de man umgås med eller har i sin närhet, det handlar ju bara om lite klumpighet eller oförståelse. 

    under min graviditet med dottern så hade jag en del komplikationer redan, med sammandragningar som började redan i v 22-23, och en del blödningar tidigit etc etc. dessutom har jag gjort en konisering (man tar bort en del av livmodertappen) så man kan ha en viss risk för för tidig födsel redan. Min dotter kom i v 39 men då hade jag i princip bara gått jättekorta promenader från v 23 och sammandragningarna stannade liksom aldrig av riktigt, så de rekommenderar inte att man sätter tillbaka 2 embryon om man inte hade en enkel graviditet första gången.

    jag är nöjd med kliniken, här finns bara privata kliniker (eller man bekostar i alla fall allting själv) så det spelar ingen roll om man går på sjukhuset eller privat klinik :) är ni nöjda med er klinik? jag hoppas du får ditt livs första plus nu!!Hjärta
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-03-02 08:12:17 följande:

    Nu kunde jag inte hålla mig längre. Tog ett digitalt test som visade "gravid 1-2" <3 Är på ruvardag 8 idag med en blasto.

    Känns overkligt och jag vågar inte tro på det än, är över en vecka till testdag. (Jag har ett MA v 14 i bagaget samt 2 tidiga MF, dock inte med nuvarande partner). Började må lite illa igår men kan lika gärna bero på Lutinus.

    Var inte läge att berätta för sambon nu på morgonen, det var stressigt o få iväg de stora barnen till skolan. Jag vill berätta på ett fint sätt, han har längtat efter barn i så många år och känslomässigt tagit våra svårigheter med att bli gravida väldigt hårt.


    jaaaaa vad härligt!!!!Solig så glad jag blir av att läsa detta!!!!! jag tycker absolut du ska känna dig glad och hoppfull!! du kan ju inte påverka vad som händer men självklart ska du och din man tillåta er att bli gladaSolig!!!!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-01 14:49:27 följande:
    Ja vad skönt och skönt att du blir sövd under äggplocket. Jag tycker det känns rätt rejält faktiskt. Hoppas så att det är vår tur nu! Är bara rädd att vi inte ska hinna ett försök innan påsk. Blir på håret om ägglossning var förstod mitten/slutet av förra veckan.

    Vi ska köra på menopur (225 enheter) denna gång. Första stimuleringen hade jag Gonal f 112,5 och andra samt tredje 175 eller om det var 185. Vad har du för dos? Pergoveris känner jag inte till. Men bra att det finns en syntetisk variant. Har förstått att Menopur är dyrare än gonal f. Hoppas din läkare har rätt angående kvaliteten. På min klinik kunde de inte se att det var så generellt (de menade på att alla då hade fått Menopur) men att vissa kan svara bättre på en viss medicin än andra. Hur som helst tyckte de att det var värt att testa om vi ville. :)
    ja alla verkar ju ha så olika erfarenheter med äggplock, så jag tycker väl det är skönt att inte oroa sig så mkt för det där.

    hoppas ni hinner med innan påsk!
    min klinik är lite speciell då de bara genomför IVF i vissa veckor, så jag fick  Primolut Nor tabletter att ta när jag fick mens så att min cykel skulle anpassas till när kliniken genomför IVF. detta är ju någonting som tar bort stressen med att inte hinna med innan olika storhelger etc. men aldrig hört om någon svensk klinik som gör så.

    Pergoveris är typ som Menupur men då den är framställd på ett annat sätt så är den sjukt dyr och därför inte med i högkostnadsskyddet i Sverige. så man får bara den sprutan utomlands där man ändå betalar själv. och precis som du säger, så svarar ju alla olika på olika mediciner så eftersom jag hade fått gonal f innan ville de se om jag kunde få fler blastocyster med Pergoveris nu. De tyckte att 3/10 till blastocyststadiet var för lågt förra gången och ville få upp det till 50%, men detta återstår ju att se.. finns ju inga garantier i den här processen! 

    jag läste att ert problem legat vid befruktningen också, men hur många ägg har du fått ut på dina ÄP tidigare?
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-02 08:38:30 följande:

    Tack! Ja jag hoppas verkligen det går vägen, är orolig att de ska ringa och säga att det inte blir något till insättning imon men försöker hålla tankarna sysselsatta.


    Låter som bra teknik de har, känns som att de privata klinikerna bör ha råd med high tec grejer, som gör att de har ännu bättre chans att lyckas. Låter lite läskigt att sövas under ingreppet dock, men är nog från person till person, borde ju vara valbart vad man får göra, för kvinnans egna ro.


    Hoppas förkylningen lägger sig lite, typiskt att du skulle få lillans förkylning precis i detta skede, men kommer nog gå bra ändå! Du får krya dig snabbt helt enkelt hehe hur känns det i kroppen annars då? Jag upplevde att biverkningarna lade sig lite mot slutet av sprutorna vilket kändes skönt.


    ja man får försöka hålla sig neutral till det mesta i den här processen för det är så otroligt mkt vi inte alls kan påverka, bra att hålla sig sysselsatt!

    ja jag tror många skulle tycka det var läskigt att sövas, jag är kanske mer rädd för smärtan, minns när jag gjorde en äggledarspolning för några år sen och den smärtan var det värsta jag upplevt (nja ungefär som att föda barn kanske hehe) men den smärtan vill jag inte uppleva igen för något som inte är livsnödvändigt... så för mig passar sövning perfekt ;) men precis att ha valmöjligheten är ju bra, det är ju synd om kvinnor INTE genomgår en IVF för att de har en dålig upplevelse av ett ÄP exempelvis. 

    jag känner mig ok i kroppen annars, antar att tröttheten ligger i förkylningen, är också rätt rejält trött på sprutorna vid det här laget även om det gått förvånansvärt bra (och givetvis är värt det) men nu är det bara en spruta kvar med Ovitrellen ikväll! det får vi fira haha! :)


    hur känner du dig? jag vet att Ovitrellesprutan kan ge en del biverkningar men det var så längesen nu så jag minns inte riktigt! hmmm jag måste komma på en ursäkt varför jag kommer vara borta från jobbet hela förmiddagen på torsdag (jobbar hemifrån dock), några tips på vita lögner ;)?

  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-02 09:28:34 följande:
    Igår fick jag tillbaka ett tredagars embryo, var en lättnad att det hade klarat sig! De två andra skulle odlas vidare, förhoppningsvis till dag 5, men vågar inte hoppas för mycket på att det blir något till frysen. Vågar inte hoppas så mycket på det lilla i min mage heller, för det var bara 7 celligt, borde ha varit 8 celler på dag 3 Men man måste väl lita på sjukvården att de inte sätter tillbaka något som är dömt att misslyckas redan från början.

    Fick iaf veta att bara 5 ägg av 15 var mogna och att mina äggblåsor växt för ojämnt. Alla 5 ägg hade man gjort ICSI på och ja, 3 blev befruktade.

    Usch vad tradigt med förkylning! Måste du ta covidtest då? Fick själv ont i halsen igår kväll och ska iväg och testa mig i eftermiddag :-P

    Spännande med äggplock på torsdag! Och att fler växt till sig! Hur funkar det med insättning? Är det bara femdagars som sätts tillbaka på din klinik?
    Ok skönt att du ruvar nu i alla fall, förstår att du är lättad!! då har du ju kommit en bra bit på vägen! =)

    de som de odlar vidare på, hade de också 7 celler? nej sjukvården skulle inte sätta tillbaka något de inte tror på, så där tycker jag du tänker alldeles rätt, nu håller vi tummarna för lilla embryot!!! den mår ändå bättre i din livmoder än i ett lab och många har blivit gravida trots ett inte ultimat antal celler vid återföring!Glad

    nja jag kurerar mig här hemma nu i 2 dagar och tror nog att förkylningen är bättre till på torsdag, känner jag inget lukt/smakbortfall eller annat än snuva så testar jag inte. (då skulle jag stå i testkön var tredje vecka känns det som med alla möjliga små känningar..) sen är pollensäsongen igång här i schweiz nu med (helt sjukt tidigt i år) så funderar på om det kan vara det också!

    ja de verkar odla alla till 5dagars om man har fler än typ 2 ägg.. men ska försöka få svar på de frågorna på torsdag efter ÄP då vi vet hur många de fått ut, är ju försiktigt positiv nu i alla fall till antalet äggblåsor, nu hoppas vi ju att det ligger några mogna ägg där i också...  men de sa att de ska ringa mig på fredag och berätta om befruktningen så bestämmer man då hur man gör, så det kan såklart bli återföring på lördag också. 


    hoppas du mår bättre snart också, och givetvis att coronatestet blir negativt! är det ett snabbtest så du får svar typ direkt?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021