• Tjej94

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

    Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

    Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

  • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-13 15:56:13 följande:

    Roligt att så många testar akupunktur. 
    Jag har gjort ett antal behandlingar innan sprutor och ÄP och sen bara två sen ÄP eftersom jag fick vänta på FET. Nu är det dags att köra igång igen så på torsdag ska jag dit och sen iaf en gång per vecka plus kring FET. :) 

    Hoppas verkligen det gör nån skillnad. det är i  varje fall ganska skönt och avslappnande. 
    Sen kan jag inte riktigt bestämma mig om jag ska leva som vanligt eller ta bort allt vad mjölk, spannmål och kaffe mm heter. Hur gör ni andra? 
    Tillskott tar jag redan en hel del men börjar lessna på alla piller.


    hej! vad spännande att du också kör akupunktur! ang kaffe så dricker jag bara koffeinfritt och jag kör väl lite halv detox gällande vitt mjöl, socker och alkohol som jag försöker undvika nu precis innan och under behandlingen. mjölken har jag dock inte tagit bort, det känns som att det liksom inte blir nåt kvar till slut Förvånad jag håller med om att man är så trött på alla tillskott och piller.. jag vet ju att jag inte måste ta dem, men OM det skulle göra skillnad så är det ju också väldigt värt det, annars får jag väl hoppas att någon typ av placeboeffekt infinner sig så jag tror att allt funkat toppen och vi får 5 blastisar till frysen Flört
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-13 17:19:46 följande:
    ååååh vad underbart för er! kan tänka mig att det är en lättnad och inte samma despirata press för er denna gång! självklart vill man lika mycket nu som då att det ska gå vägen, men kan tänka mig att man är mer avslappnad om man har barn sedan tidigareHjärta  glad för er skull!

    Nej precis, vitaminer är alltid vitaminer och bra för både kropp och själen. Så tänker jag denna gång. Har nästan släppt allt gällande att jag gör det för IVF:en, för jag märkte att jag blev knäpp och DESPERAT tillslut, som du säger! 
    jag levde inte som vanligt och tror att det stressat min kropp i höstas och vintras! efter senaste misslyckade FET så bestämde jag mig att leva det liv jag alltid levt, så som jag levde innan min allra första IVF då jag blev gravid men fick MA och det är det längsta jag kommit i denna process. 

    vi har gjort 2 st IVF. börjat på ganska låg dos Bemfola (175IE) 
    första IVF: 4 ägg ut, 2 st mogna och två befruktade till blastocyst. Gravid på båda.äggen, MA på färska och tidigt missfall på FET.
    andra IVF: 5 ägg ut, 3 st mogna, ett ägg stannade av på dag 2, två st befruktade till blastocyst. Ej gravid. 
    tredje IVF: kör jag nu, högre dos! (300IE) med start imorgon :)

    Alla våra ägg befruktar sig naturligt. 
    tack Hjärta ja det är underbart och vi har fortfarande inte fattat att vi har henne hos oss och hon fyller 2 år om en månad. ett riktigt mirakel (vilket alla bebisar är såklart:))

    det låter i alla fall som att du har väldigt bra kvalitet på de äggen ni får ut, det bådar ju gott för att ni får flera blastocyster även denna gången! kanske blir det både ett och två barnSolig håller alla tummar såklart!

    jag fick också 300ie den gången jag blev gravid, så det är nog en superdosDrömmer! hur gammal är du? om man får fråga.. jag är 37 så inte direkt purung..
  • Inalina
    Anonym0810 skrev 2021-04-13 19:28:14 följande:

    Hej alla!

    Jag tittar in här igen. Har varit frånvarande pga att jag mått så dåligt efter mitt missfall. Men i lördags så satte jag in en 5 dagars blastocyst. Hoppas innerligt att det tar sig denna gång och att det blir en graviditet. Hur går det för er andra?

    Måste få ställa lite frågor, hur snart borde en fem dagars fästa? Börjar man producera hcg på en gång? Har sen testdag trots 5 dagars. Skulle ändå vänta två veckor. Någon som testat tidigare än sin testdag vid en FET? Här är en dum fråga, men läst lite överallt att vissa testar även med ÄL- stickor, är de känsligare och kan upptäcka hcg hormonet snabbare än graviditetstest? Och hur länge efter en ägglossning är det normalt att ha ett svagt streck på ÄL-stickor? Förlåt för alla konstiga frågor. Men jag är så stressad över att detta inte kommer gå vägen. Nojar massa. Hur har det gått för er andra som gjort FET?

    Tack för att ni orkade läsa! <3 och lycka till alla! <3


    Hej, så skönt att du är igång igen, förstår att det är väldigt ledsamt med ditt tidigare mf.

    vad jag förstått så fäster ett 5-dagars inom 1-2 dagar från insättning oh då börjar kroppen direkt producera HCG som fördubblas varannan dag. Jag har kunnat utläsa positivt på stickan på RD 6 med 5-dagars. Jag skulle dock inte förlita mig på ÄL-stickor, jag gjorde själv ett ÄLtest en gång när jag trodde att jag kunde blivit gravid och fick faktiskt positivt på det men tog sedan ett gravid-test som var totalt blankt. så jag skulle nog råda dig att inte få upp förhoppningen med ÄLstickor..
    Kram håller tummarna att du ruvar på ett guldägg!Hjärta
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-04-13 20:03:48 följande:
    Vilka doser tar du av dina vitaminer? Blev nyfiken om man kanske borde tillsätta något i sin egna vitaminsamling :)
    ja herregud, fick tipsen från bland annat Clemmentina här inne.. och jag läste även upp doseringen för min läkare på kliniken innan jag började ta dem och han tyckte inte det kunde skada..

    DHEA 25mg x 3 per dag
    Q10 200mg x 2 per dag
    Inositol 4 tabletter per dag (fattar inte riktigt doseringen men står så på förp..)
    Omega 3 1 tablett om dagen
    Melatonin - 3mg innan läggning
    D vitamin droppar 1000ie
    sen tar jag även probiotika tablett varje dag, ifall någon av de andra tabletterna skulle reta upp min mage ;) (vore ju nästan konstigt annars...)

    Hade rätt dålig äggkvalite senast så jag hoppas på en liten förbättring i alla fall denna gången!
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-13 20:33:06 följande:

    ja herregud, fick tipsen från bland annat Clemmentina här inne.. och jag läste även upp doseringen för min läkare på kliniken innan jag började ta dem och han tyckte inte det kunde skada..

    DHEA 25mg x 3 per dag

    Q10 200mg x 2 per dag

    Inositol 4 tabletter per dag (fattar inte riktigt doseringen men står så på förp..)

    Omega 3 1 tablett om dagen

    Melatonin - 3mg innan läggning

    D vitamin droppar 1000ie

    sen tar jag även probiotika tablett varje dag, ifall någon av de andra tabletterna skulle reta upp min mage ;) (vore ju nästan konstigt annars...)

    Hade rätt dålig äggkvalite senast så jag hoppas på en liten förbättring i alla fall denna gången!


    Tack!! Ska kolla upp detta med :)
  • Smilla93
    Bejby2021 skrev 2021-04-13 08:10:32 följande:

    Ja, jag hoppas också för oss alla! :)

    Nu är det en väntan bara. Vill "få det gjort", äggplock alltså.

    För sen kan man inte göra så mycket mer.

    Tycker det är mest svårt med samlivet just nu, är så van att bara köra när man är sugen! Haha! Typ varje dag! Till att inte ens få göra nå!


    Ja vi håller tummarna!

    Haha ajdå, går hålla dig några dagar! Själv tycker jag att det känns väldigt skönt att slippa ha sex på beställning och bara chilla nu fram till ivf-start! ;) har lite känningar på att äl är på g, vilket betyder mens om ca 2 veckor (vågar dock inte hoppas på något). Sjukt att man längtar efter att få mens.. XD
  • Smilla93
    Aya2019 skrev 2021-04-13 06:24:13 följande:

    Hej

    Är lite orolig just nu fick rosa flytning igår kväll. 1 april fick jag tillbaka 5 dagars blastocyst. Testdag imorgon 14/4

    Har fått positivt på graviditetstestet både tidigt och på den vanliga testet sen 9/4. Tar lutinus morgon och kväll

    Fick igår kväll rosa spottning /flytning det vart lite men tillräckligt för att oroa mig :/.

    Idag när jag torkade mig så syndes det knappt . Tror ni det är påväg till missfall eller kanske kemisk gravidtet? Tidigt graviditetstest har blivit starkare idag

    Bild 1 är från fredagen 9/4

    Bild 2 är från idag 13/4


    Det är ju verkligen starkare på båda två tycker jag!! Jag hade jätte mycket "mensvärk" i början av min graviditet, det var till och med så jag märket att jag var gravid. Ska tydligen vara vanligt i början när livmodern växer! Så håll hoppet uppe!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-04-13 18:59:17 följande:

    Hej :) Ja, nu hejar vi fram varandra i detta! Och bra inställning att försöka må bra och inte begränsa sig för mycket pga ivf.

    Jag startade med första sprutan igår och ska på akupunktur på fredag och VUL på måndag (dag 8)

    Snart är du också igång Inalina.


    Åh vad spännande att du är igång nu. Jag håller tummarna för er alla nu!
  • Smilla93
    Camii80 skrev 2021-04-13 12:42:24 följande:

    Igår kväll kom blödningen igång, så nu kan man typ "pusta ut" och rida ut stormen utan att behöva vänta på att det ska kicka igång! Nu ska man ju bara vänta på att detta är över och att mensen kommer så man kan starta nästa behandling. Hela IVF-processen är ju inget annat än en enda lång väntan. Börjar bli less på det här och då är detta "bara" min andra omgång. Men det är ju bara att bita ihop!

    Ja, läkaren sa att det kunde ta upp till två veckor innan blödningen stannar av. Vi får se vad de säger på fredag när jag är där på undersökning. Nu vill man ju att kroppen hanterar detta själv så man inte behöver hjälpa den på traven med annat.


    Vad skönt att det äntligen kom igång och av sig själv dessutom (hur sjukt det än låter)! Fattar att det är sjukt jobbigt, att få missfall när man verkligen längtar efter ett barn är ju det värsta som kan hända!! Jag har ju inte ens fått påbörja min första ivf än men känner ju redan att väntan är väldigt lång och inte tala om resan för att ens komma hit har ju varit en jävligt lång uppförsbacke.. Men hur pissigt allt än är i din situation så vet du ju iallafall att du kan bli gravid, vilket inte är någon tröst men det bådar ju gott inför framtida försök!
  • Bejby2021
    Smilla93 skrev 2021-04-13 21:41:12 följande:

    Ja vi håller tummarna!

    Haha ajdå, går hålla dig några dagar! Själv tycker jag att det känns väldigt skönt att slippa ha sex på beställning och bara chilla nu fram till ivf-start! ;) har lite känningar på att äl är på g, vilket betyder mens om ca 2 veckor (vågar dock inte hoppas på något). Sjukt att man längtar efter att få mens.. XD


    Spännande! Då är vi ganska lika :)

    Jag fick Otrivelle i söndags för att få ägglossning.

    Och jag fick nog det igår eller idag på förmiddagen!

    Hoppas din kommer igång om 2v så kan vi följas åt :)

    Jag hoppas på mens senast 27e och då börja med Bemfola.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021