• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Krickan skrev 2021-02-09 15:44:38 följande:

    Hej! I slutet av januari kom (äntligen) brev från RMC i Malmö att de nu ställer oss i kö till IVF! Vi tog alla tester i höstas och fick våra provsvar i början av året (manlig faktor) men sen har vi behövt invänta godkänt cellprov etc.

    I brevet från RMC står det att vi ska på ?samtal inför IVF? och att ?besöket beräknas ske om ca 3 månader? Så jag antar att det vi ska på är en sån genomgång av behandlingen och hur man tar sprutorna etc.

    Är det någon här som också är hos RMC Malmö som skulle kunna berätta om det verkligen tog tre månader eller om det tog kortare/längre tid? Och kanske någon som kan säga något om hur lång tid det sedan tog från planeringssamtal till att de fick påbörja behandling?

    Förstår självklart att det inte går att säga säkert. Att Corona spelar in och att det är många som genomgår IVF just nu. Det är bara mitt kontrollbehov som spelar in. Roligt att försöka planera för vilken månad som vi faktiskt kan vara igång!

    Många cyberkramar till alla er i IVF-djungeln!


    Hej!

    Vår remiss blev bekräftad i slutet av oktober och sen kom kallelsen ca en månad därefter. Vi skrevs in den 8 december och var på sprutskola veckan därefter.

    Än så länge har jag bara kunnat meddela mens 1 gång (var tvungen att vänta på svar på cellprov över jul/nyår) och då blev jag nekad pga fullt och personalbrist pga Corona.

    Jag skrev till RMC på deras Instagram för några dagar sedan och frågade hur läget såg ut nu och då meddelade de att deras personal fortfarande är utlånad :-/ Min mens kommer i helgen och jag får till 100 procent ett nekande igen. Just nu kan de heller inte uppfylla sin garanti om prioritering efter två nekanden pga Corona. Så det är limbo som gäller Jag hoppas nu att vi får starta innan sommaren, men hoppas på att bli positivt överraskad...
  • Jenzia
    Krickan skrev 2021-02-09 17:52:34 följande:

    Tack Jenzia för svar!

    Ja du, det är verkligen limbo som du säger! Jag håller tummarna för att ni får komma igång väldigt snart, ni är ju en god bit på vägen redan!


    Vi får ju bara acceptera situationen när vi ska göra IVF genom landstinget. Men gud vad avundsjuk jag är på alla som har ett datum när de får börja!

    Hoppas ni kommer in snabbt och att Corona har lättat tills dess!
  • Jenzia
    Krickan skrev 2021-02-09 17:52:34 följande:

    Tack Jenzia för svar!

    Ja du, det är verkligen limbo som du säger! Jag håller tummarna för att ni får komma igång väldigt snart, ni är ju en god bit på vägen redan!


    Tänkte bara berätta att vi fick starta hormonbehandlingen igår! Så det tog inte så lång tid som jag målat upp i mitt huvud! Var helt chockad när de ringde och hade svårt att ta in att nu händer det! Men när väl första sprutan var tagen så landade jag i nu jävlar händer det!

    Så från remiss till sprutstart blev det 4 månader
  • Jenzia
    ace86 skrev 2021-02-16 08:46:07 följande:

    Visst blir man paff. För oss tog det 1 månad från att vi blev godkända av landstinget till sprutdag 1 med jul och nyår där emellan. Men tyckte nästan det var skönt. :) hann ändå bli orolig i onödan kring sprutorna, den perioden var (för mig) inte jobbigare än att behöva passa en tid. Lycka till !!


    En månad låter bisarrt kort tid, för oss tog det 1,5 månad att ens få kallelse till första läkarbesöket efter att remissen godkändes. Och sen ytterligare två-tre veckors väntetid till själva läkarbesöket. Ni måste haft galen tur

    Jag var helt övertygad om att jag skulle bli nekad igen (blev det i januari) så jag var inte alls förberedd på start igår. Men idag har allt sjunkit in och jag längtar efter att ta andra sprutan ikväll!

    Såg att du kommit rätt långt med ruvningen. Jag håller tummarna för att det tar sig på första försöker! Hur många dagar från äggplock till gravtest fick du?
  • Jenzia
    Truuly skrev 2021-02-17 11:12:02 följande:

    Hej allihop!!

    Idag fick jag kallelsen från malmö!! Tog ca 6v från

    remiss till kallelse. Får tid om 2 veckor.

    Sååå pirrig och nervöst!!

    Ni som har påbörjat, fick ni ta några kompletterade blodprover? Är rädd att det kommer behövas och dra ut på tiden ännu mer. Man vill ju bara komma igång! Men skönt att vi snart får påbörja iaf.


    Hej och välkommen!



    Jag fick inte ta några nya blodprover vid inskrivning, men det visade sig att mitt cellprov var för gammalt så fick ta ett nytt. Det tog fyra veckor att få svar på det.

    Jag skrevs in i i december och började med sprutorna i måndags!

  • Jenzia

    Verkar som vi är ett gäng som är igång med sprutorna samtidigt Jag började i måndags med menopur 150 och ska på VUL på måndag. Första IVF:en så allt är nytt och spännande än så länge!

    Har redan börjat känna mycket aktivitet i äggstockarna (tagit 4 sprutor menopur). Hur känns det för er andra?

  • Jenzia
    Maikward skrev 2021-02-20 20:21:58 följande:

    Ruvardag 7 idag och positivt test! Så chockad! Jag har ju inga fungerande äggledare men innan vi visste det har vi sett så mycket negativa tester att det har känts omöjligt att få ett positivt. Hoppas nu bara att denna väljer att stanna, det är så tidigt än. Jag är så tacksam till IVF. Det är så fantastiskt att det går att göra på det här sättet. Går allt vägen får vi en liten i månadsskiftet okt/nov. Känner mig positiv!

    Kul att det är så många som börjat sina sprutor! Hoppas att era insättningar är nära och att det blir många fler plus snart :D


    Grattis! Då var det verkligen en superembryo, precis som de sa!

    Jag ska på mitt första vul imorgon och hoppas hoppas hoppas att äggen växt till sig! Vid varje tidigare undersökning har jag haft gott antrala folliklar, så jag hoppas så att de nu har förmågan att växa och skapa mogna ägg
  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-02-21 10:59:02 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här, hoppas det är ok! :)

    Skönt att höra om par i likande sist som en själv!

    Vi båda är 27 år och försökt i ca 3 år, med ett MA i bagaget. Jag har pco och har alltid trott att det är mig det är fel på men efter utredning är det även min sambo, oddsen att bli gravid på egen maskin är alltså väldigt dåliga och vi har därför blivit remitterade till RMC Malmö för ivf. Tänkt därför kolla. Om någon har erfarenhet av RMC Malmö? Hur lång tid tog det från remiss till möte etc? Hade varit spännande att veta vad man väntar.

    Ha en fin dag!


    Hej och välkommen!

    Vi går också på RMC i Malmö Vår remiss skickades i slutet av oktober, kallelsen kom fyra veckor därefter och sen var vi på inskrivning i början av december. Sen var det jul/nyår, blev nekad start i januari och nu för en vecka sen fick jag grönt ljus för att starta Så trots Corona och mög gick det rätt fort ändå! Jag trodde vi skulle få vänta till april/maj, så är galet tacksam nu varje kväll när jag får ta sprutorna

    Positivt för i år är att de inte stänger kliniken över sommaren, så ni borde ju få starta upp runt omkring maj/juni iaf
  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-02-21 16:28:02 följande:

    Tack så mycket!

    Ja men vad kul att höra, men vill ju inget annat än att komma igång! ????

    Vad kul att du har fått börja, hur känns det om man får fråga?

    Jag är helt oinsatt i allt vad det gäller ivf, så följer gärna er som "kan" lite mer och är på gång!

    Håller tummarna att allt går som det ska nu första gången!


    Ja, när remissen väl är skickad så är man ju redo att starta på en gång Särskilt när man varit redo att bli förälder i flera år <3

    Redan sprutdag 3 började det kännas som ägglossningsvärk, att det drar och spänner i äggstockarna. Sen har jag fått mycket äggviteflytningar sedan i fredags. Annars har jag inga andra symptom/känningar. Sprutorna går tack och lov bra också Känns knappt!

    Ja, nu håller vi tummarna för att coronaskiten håller sig lugn och att behandlingarna flyter på bra i vår och sommar
  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-02-22 16:26:46 följande:

    Ja men precis, man vill ju bara köra! Fick precis ett brev om att RMC mottagit och godkänt remissen så det va ju alltid något.. ;D

    Okej! Hur länge tar man sprutor? Eller det varierar från person till person kanske? Nålar och sprutorna är inget jag ser framemot så det va ju positivt att höra att det inte var så farligt!

    Ja verkligen, hoppas att allt håller sig på banan. Dock låter det ju som att det kommer en "våg" Till, men vi håller tummarna att det inte blir så!


    Skönt att ni fått bekräftelse om att RMC tagit emot och godkänt remissen Håller tummarna att kallelsen kommer om ca 4 veckor!

    Jag tror att det är vanligt att ta sprutor mellan 10-14 dagar, men det beror nog på hur man svarar på hormonbehandlingen. Första IVF:en sägs ju ofta vara en test-runda för att se hur lätt/svårstimulerad man är.

    Idag var första VUL och jag har 12 äggblåsor på G Läkaren var väldigt nöjd, så eventuellt blir det äggplock på fredag! Det hade varit skönt, för uj vad det drar och spänner i äggstockarna redan!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021