• Maikward

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-01-12 09:01:19 följande:

    Hoppas att ni får starta snart! Låter som det är väldigt nära nu iallafall! Att ni får starta ivf redan direkt efter avslutad utredning. Skönt att ni ändå fått svar på varför det inte har funkat senaste året.

    Vi har försökt i snart 2 år utan ett enda plus. Man undrar ju varför det inte har funkat....

    Utredningen tog ca 7-8 månader.

    Gör du din utredning och kommande ivf på samma klinik?

    Vår remiss skickades för ett par veckor sedan så vi väntar bara på besked nu. Ingen aning när det blir vår tur. Väntan är jobbig.


    Ja det har verkligen gått väldigt fort allting, det räknade vi inte med.

    Jobbigt att inte veta varför det inte fungerar... förstår om det väcker lite extra rädslor, när man inte vet liksom.

    Vilken kommun gör ni i? Många har fått vänta så länge på allting och här i Uppsala har allt gått så väldigt fort.

    Ja precis, vi gör allt på samma ställe. Uppsala Akademiska. Jag har ett barn från ett tidigare förhållande men sambon har inga barn, så vi får finansierat. Det verkar ha blivit något problem i och med den senaste förlossningen då jag fick livmoderinflammation och därför förstördes båda äggledarna.

    Det måste vara en fruktansvärd väntan för er! Har ni fått något hum om hur lång tid det kan ta?
  • Maikward
    Inalina skrev 2021-01-12 11:18:42 följande:

    Vad bra ni fått samtal direkt och förhoppningsvis kan vi båda komma igång i feb! håller tummarna att det får gå fort nu, ledsamt med dina äggledare men fantastiskt att det finns IVF  


    Tack, håller tummarna för dig med! Spännande nu när man får komma igång med äggplock och insättningar. Kul att få följas åt och höra hur det går för alla! Ja det är verkligen fantastiskt att det finns ivf. Hade man levt i en annan tid hade det ju aldrig blivit några fler barn för vår del.
  • Maikward
    Dahliaflower skrev 2021-01-12 15:22:57 följande:

    Ja idag kom äntligen kallelse till första mötet! Det blir ibörjan av februari. Så himla skönt att det äntligen är på gång nu.

    Vet någon vad man gör på första mötet?


    Åh vad roligt! Och vad snabbt också! Då är första insättningen nära :D
  • Maikward
    Olivia1992 skrev 2021-01-19 14:27:42 följande:

    Hoppar in i tråden!
    Jag (28år) och min Sambo (27år) går på Akademiska i Uppsala. 
    Inga fel alls på någon av oss, allt funkar som det ska! men vi har försökt i 2,5 år nu utan positivt resultat..
    har blivit gravid i tidigare relation, med då gjort abort pga. tidig ålder. 

    Påbörjade första IVF för drygt 11 månader sedan där jag blev gravid, slutade i MA v8 där fostret dött v6.. värsta tiden i mitt liv. 
    sedan kom Corona och avdelningen stängde och vi tog även en paus utan en massa ägglossningstester och dyl.

    fick göra vår frysåterföring i augusti 2020 som slutade i missfall, månaden efter blev vi spontant gravida på egen hand och även det slutade i missfall. (konstaterade graviditeterna på BIM-dagen) 
    I november förra året påbörjade vi vårt andra IVF där mensen var sen, men jag vågade inte ta ett graviditetstest, mensen var sen 5 dagar ungefär och där och då misslyckades det försöket.
    Nu väntar jag på min mens som ska komma idag eller imorgon för att sedan ringa till avdelningen för att planera in en frysåterföring (6dagars) om några veckor. 
    Den här gången provar jag något nytt, har haft kontakt med Marie på fertilitetplus om mina missfall, och ska i samband med denna återföring få intralipiddropp. 

    Hoppas verkligen att det går vägen för alla oss som kämpar för en graviditet, men en sak har jag alltid tänkt som har hjälpt mig att sova om nätterna och det är att aldrig ge upp! ALDRIG! det blir min tur snart!
     


    Hej! Beklagar dina missfall <3 Jag (25) och sambo (27) går också på Uppsala Akademiska och ska dit på torsdag för IVF startsamtal.


    Har de gjort ultraljud med koksalt och gått igenom livmodern för att titta efter ärrbildningar och polyper? Tänker eftersom du fått många missfall. Man kan ju få ärrbildningar som påverkar livmoderns förmåga att hålla kvar ett barn om man har skrapat till exempel och/eller opererat i livmodern.  


    Vill du förklara lite vad intralipiddropp är? Aldrig hört tidigare. Bli man inlagd då under insättningen? 

  • Maikward
    annaveronika84 skrev 2021-01-22 07:46:58 följande:

    Hej! Hoppar också in här! Har precis börjat vår första ivf, gjorde äggplock i onsdags, går på akademiska I Uppsala. Blev gravid maj 2019 men fick MA när jag var i v 20, fostret hade dött i v 16. Det var totalt fruktansvärt, hade sett hjärtat och allt på ul i v 13 sen var det dött. Nu är vi äntligen igång, har inplanerad återföring på måndag!


    Åh jag beklagar verkligen sorgen. Detta måste ha varit så fruktansvärt.

    Härligt att ni är igång igen, och redan gjort äggplock också! Vet du redan nu hur det har gått för äggen?
  • Maikward
    Aya2019 skrev 2021-01-22 22:45:09 följande:

    Hej,

    Började med IVF för 4 månader sen.

    Fick en blastocyst 20/1 ska göra testet 2/2.

    Är både rädd och nervös :/

    Har inga barn innan. 2 missfall tidigare första 2019 och andra 2020. Har pcos också.


    Åh vad spännande! Förstår att du är nervös, och det måste vara omöjligt att släppa tankarna och oron.
  • Maikward
    annaveronika84 skrev 2021-01-23 06:41:40 följande:

    Ja jag hoppas verkligen att jag slipper gå igenom det igen. Ja jag fick reda på i torsdags att 6 eventuellt 7 ägg var befruktade så det känns bra. Hoppas det blir en fin blastocyst på måndag!


    Vad kul att det ser positivt ut för så många! Spännande, snart är det ju måndag :D
  • Maikward
    IVF2021 skrev 2021-01-23 18:58:30 följande:

    En ny fråga i tråden. Är det någon som har fått någon bra information om vad som gäller med träning under processen? Träning (gym, spinning och jogging) är det som fått mig att hålla ihop under denna långa process hittills. Vi har till och med fixat till ett rejält gym i källaren, så ingen Covid-smitta i närheten. Min man försökte fråga när vi var på RMC för i skrivning men hur han än formulerade frågan kring olika träningsformer fick han svaret ?nej, springa maraton får man inte göra?. Någon som fått bättre riktlinjer/information?


    Min läkare sa att man skulle försöka fortsätta som vanligt även med träningen, men när jag frågade om löpning så sa hon att jag skulle undvika att springa runt äggplock och insättning just. Jag uppfattade det som att det är ok med lugn träning (vilket jag inte kör, jag kör explosivt träning, springer fast jag ej är fit eller har bra kondis, pushar ändå, lyfter tungt, tar i så mycket jag kan) så jag kommer att hålla mig till långpromenader, kanske lyfta lite vikter, simma kanske. Just runt äggplock och insättning iaf
  • Maikward
    Lewaize skrev 2021-01-23 22:12:52 följande:

    Läser med spänning allt som skrivs i tråden och hejar och hoppas det kommer gå bra för oss alla :D

    Vi kommer köra FET i naturlig cykel, fick positivt ägglossningstest idag, UL kommer vara på tisdag tror jag och sedan återförande på fredag! Såååå spännande och så skräckinjagande! Vi har bara 1 i frysen så det är verkligen bära eller brista som gäller nu.

    Dock har vi haft ett stort utbrott på mitt jobb av Corona (jobbar på låg/mellanstadieskola) och jag vågar ärligt talat inte gå tillbaka till jobbet just nu och kanske bli smittad när så mycket står på spel. Jag har självkarantänat mig totalt med noll besök/umgänge och sambon gör alla ärenden utanför hemmet.

    Kommer inte heller ha min dotter på förskolan denna veckan för att minimera risken för smitta

    Även därifrån. Känns som en mardröm och jag vet inte om jag har blivit paranoid i allt det här :P

    Är det bara jag som är sån här eller hur gör ni andra :P ?


    Jag förstår dig! Skulle aldrig våga riskera att bli sjuk nu när man är så nära. Jag försöker dock lita på att folk hållt sig hemma när de känner sig sjuka men det kanske är att vara lite dum, men vet ju inte. Jag tvättar mina och dotterns händer jättenoga och är noga med att inte ta i ansiktet innan det är gjort när man är ute och handlar t.ex. När någon uttryckligen har sjukdomssymtom får man ju panik, som t.ex dotterns pappa (som jag är separerad från) som var sjuk senaste gången han hade henne, vilket jag fick reda på först när hon redan var där...
  • Maikward

    Igår kom mensen och jag har fått klartecken att få starta sprutorna imorgon! Känns så spännande! Om allt fortsätter att gå som det ska är ju insättningen bara max 2,5v bort. Så skönt när kliniken tar över och fixar så att det ska gå, förhoppningsvis :D

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021