• Anonym1Ha

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Var på mitt 5:e u-ljud idag. Hade hoppats att vi kunde boka äggplock på måndag men nu blev det bara ett vanligt 6:e VUL på måndag istället... och möjligtvis plock på onsdag (dag 22!) finns några blåsor att jobba med, 19, 15, 15 , 14, 11, 11 och lite så, efter alla dessa resor (140mil har de blivit!!) hade de ju varit skönt om det blir ett äggplock av det här. Känns super långt att vänta till onsdag men de vet väl va de gör. Fick höjt dosen gonal-f en gång till med. Måtte de se bra ut på måndag <3 så rädd att de ska bli övermogna och lossna nu.. hade kanske varit bättre att avbryta.. fy va tankarna snurrar, men de gör ju ändå bara plocket om de tror på det.. så mycket tankar..

  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-28 12:26:53 följande:

    Tack för lyckönskning! Det gick bra men plocket gjorde väldigt mycket ondare idag än senast, var så svullen redan innan. Har ont när jag går nu och behöver ligga ner. De fick ut sex ägg och nu börjar väntan till måndagens återföring...


    Men va bra att det blev 6st ägg!! Då fanns de ju i de ?små? äggblåsorna med!! Vet du hur stora de var idag?

    Går och nojar över hela min behandlig om de kommer resultera i något äggplock.. vi får se på måndag va de säger då!!

    Krya på dig nu, låter inte kul idag, hoppas på snabb bättring!
  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-28 15:29:29 följande:

    Ja det kändes jättebra att de små också gick att plocka! Har vilat nu och smärtan börjar ge sig. På mitt sista VUL i förrgår morse var de minsta 15 mm +, en på nästan 16 och två på 17- 18 tror jag. De stora låg mellan 22 och 26 typ så det var viktigt att de plockades nu för att inte övermogna. Låter som att du precis som jag har olika storlekar, i mitt fall växte de små nästan 3 mm på ett dygn så allt kan hända. Jag tror det kommer bli plock för dig! Håller alla tummar. Så dumt att du inte kan få själva ultraljuden lite närmare dig. Kram!


    Åh tack för att du delar med dig av pepp och din historia! Ger mig hopp! Ja det är lite synd. Men nu kör vi! Först en skön helg framför oss <3 hoppas du kan tänka på lite annat också!
  • Anonym1Ha
    Chajsa skrev 2021-05-31 18:08:05 följande:

    Förstår helt din känsla. Antar att de ska plocka dem för att de inte ska ?gå över? ja. Jag plockades på sex ägg i fredags och bara tre befruktades fick jag reda på idag. Två ska odlas vidare för att se om de går att frysas dag 5 men de såg inte toppen ut. Fick ett 3-dagars toppembryo insatt iallafall och det kan vara allt som krävs! Är hoppfull. Sex ägg är fullt tillräckligt om de är fina, bara hälften får till frysen. Jag har läst runt mycket och det verkar bli sämre kvalitet för de som får ut massor av ägg, optimalt är ju såklart typ 10 men ibland vill sig cykeln inte helt. Jättestort lycka till på onsdag!


    Håller tummarna för att det går vägen denna gången för dig! Och att de kaaaanske blir något till frysen för dig!

    Jag fick ok för äggplock på onsdag!!

    4st var över 20mm idag så nu är jag rädd att de ska vara övermogna eller hinna släppa, det är fasen konstant oro det här! Men nu håller vi tummarna för ett bra plock på onsdag!!
  • Anonym1Ha

    Och jag känner också för att skriva av mig.

    Var också på mitt första äggplock idag, 6st ägg fick de ut. Var ju en lång behandling för mig så är på dag 22 idag.. glad för äggen!

    Vid äggplocket när läkaren kollade livmoderslemhinnan såg hon att det samlats vätska i den annars tjocka, fina slemhinnan. Har varit på otaliga VUL och bara hört att det sett bra ut förutom när de hittade en polyp som tagits bort för länge sedan. Om vätska finns kvar när det är dags för återföring blir det inget denna månaden. Någon som varit med om något liknande? Jag som hoppades på liiiite flyt <3

    Läkaren rynkade pannan och förstod inte alls var denna vätskan kommit ifrån.. så blir några dagar att vänta tills man vet om äggen blir befruktade och om vätskan försvunnit..

  • Anonym1Ha
    Jill92 skrev 2021-06-02 20:46:21 följande:

    Åh men lovande med 6 ägg ändå! Har du också preliminärt ET på fredag då? Så är det för mig, här på SU är det standard med återföring dag 2 om jag fattat rätt.Håller tummarna för att det går vägen för dig iallafall. Olidlig anspänning det här med att vänta på alla besked osv. Man får verkligen försöka ta en stund i taget på något vis. Kram!


    Såg att du med haft äggplock idag!! Håller tummarna för oss båda!! I Malmö får man reda på imorgon hur befruktningen har gått och ett preliminärt datum för återförande! Men de är ju dag 2,3 eller 5 så fredag eller lördag tror jag det blir! Åh va jag vill det efter det här. Hade varit en liten ?belöning? oavsett hur det går känner jag nu! Blä för vätskan bara.. och sen är det ju så mycket mer som ska gå bra..

    Men heja oss! På nått sätt går ju dagarna framåt i den är olidligheten också :)
  • Anonym1Ha
    AndraSladdis skrev 2021-06-02 21:25:42 följande:

    Som jag har läst och förstått så är det relativt vanligt med vätska i livmodern efter en stimulering, konstigt att din läkare inte hade sett det förut. Det brukar då försvinna efter ett tag.

    Jag hade vätska i livmodern i en FET-cykel i mars, det är däremot ovanligt och inte bra, så återföringen blev inte av. I följande menscykler hade vätskan försvunnit igen.

    Jag hoppas att vätskan försvinner snabbt så du hinner göra återföringen nu, annars är det bara att frysa embryot och återföra i nästa menscykel. Lycka till!


    Tack för att du delar med dig! Skönt å höra! Och även se att du lyckats bli gravid nu! Spännande! Lycka till!!
  • Anonym1Ha

    Tror bara 1 av 6 ägg blev befruktat och det planeras för återföring imorgon fredag dag 2! Får väl se om vätskan i livmodern är kvar och va de väljer att göra. Tråkigt om man inte kan göra återföring och de kanske inte klara sig till frysen.. morgondagen får utvisa va de blir! Får återgå till att vänta och hoppas <3

  • Anonym1Ha
    Jill92 skrev 2021-06-04 15:53:49 följande:

    Nu är jag också ruvare!! Känns helt otroligt( även om man såklart inte ska ta ut något i förskott). Men bara känslan av att ha satt in ett embryo är svindlande och ny för mig :)

    Av de två äggen som de fick ut på äggplock hade båda befruktats normalt, ett till mig och ett som de odlar några extra dagar och sen troligtvis till frysen.


    Åh lycka till nu!

    Vi fick bara 1 av 6 befruktade, i fredags förmiddag innan återföringen ringde de och sa att det ägget slutat dela sig så blev ingen återföring för oss. Väldigt tråkigt. De såg ju även lite vätska i livmodern vid äggplocket så innan vi får börja en ny behandling ska de undersöka de vidare. Motigt det här. Men på nått sätt tar man sig vidare, ska bara få tiden att gå..

    Heja ditt ägg!
  • Anonym1Ha

    Hej brudar! Följer er i det dolda typ, nu är jag så nervös inför imorgon så behöver skriva av mig lite!! Skrev lite här vid IVF 1 som var i maj, lång stimulering, äggplock dag 23 och 1 av 5 ägg befruktades men slutade dela sig dag 2, ingen återföring.

    IVF 2 startade nu i augusti. Äggplock dag 16, 17 ägg, 5befruktade och planerade ET imorgon dag 5. Förutom att det är svårt att hålla tankarna på det positiva spåret (flera gånger tänkt att nu kommer de ringa som förra gången och säga att äggen slutat dela sig, så lägger sig inte svullnaden efter äggplocket!! Är tydligt svullen om nedre delen av buken nu men inte ont och har inte gott upp något i vikt. Men tankarna snurrar så klart att det finns en risk att jag är överstimulerad och inte kommer få tillbaka imorgon för det. Förstår att ingen här kan säga hur det kommer gå men ni kanske har lite pepp att skänka <3 Har ni fortsatt varit svullna dag 4-5 efter äggplock och ändå fått tillbaka?

    Grattis till plusen som dykt upp i helgen! Underbart!! Hoppas på fler snart, och att jag ska få bli ruvare för första gången imorgon <3

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021